DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 1. listopadu 2014

Home » » Začínáme aneb proč jsem vlastně začal psát nejen death metalový blog.../ We start now, or why I started to write the blog not only about death metal ...

Začínáme aneb proč jsem vlastně začal psát nejen death metalový blog.../ We start now, or why I started to write the blog not only about death metal ...



Hello maniacs!
Začalo to vlastně jednoduše. Kdysi, ještě jako mladý kluk jsem se pokoušel marně naučit hrát na nějaký hudební nástroj. Ne že by mi to nešlo, jenže jsem neměl tolik trpělivosti, bavily mě víc holky než baskytara a hlavně jsem hodně sportoval. Nakonec si člověk zkrátka musel vybrat.

Celý můj život mě neustále provází metalová hudba. Prošel jsem si všemi různými styly, neustále rozšiřoval svoji sbírku, až mě jednoho dne oslovil šéfredaktor Johan z českého webzinu Fobiazine. Ten ze mě dovedl vykřesat (dobrovolně) až neskutečné množství článků. A to jak převážně recenzí, tak reportů i rozhovorů. Dva a půl roku jsem psal (a nadále budu smolit své příběhy o deskách) s velkým nadšením a byl jsem do svého koníčka zakousnutý jako pitbul.

Pak se do mé hlavy začala vkrádat myšlenka, že mi pořád ještě něco chybí. Jednak jsem získal lehký pocit, že některé mé recenze se čtou víc v zahraničí než u nás v Čechách (nechápu ty překlady z Google překladače, jak jim mohou rozumět, ale asi tomu tak opravdu je) a hlavně mě začaly nějak divně svrbět prsty. První, kdo mě na myšlenku blogu přivedl, byla má krásná paní Asphyxová. Ta nejen, že svědomitě a pečlivě už několik let provádí korekturu mých chorých výplodů, pomáhá s překlady, ale ještě vždy přispěje dobrou radou, kritikou nebo povzbuzením.

Proč tedy vlastně blog? Je to jednoduché. Budu sem dávat věci, které se mi na Fobiazine nevejdou, nehodí nebo by byly vydány třeba až  za půl roku. Chtěl bych taky dodat trošku víc fotek, videí, různých pohledů, názorů a postřehů. Nevím, jestli to bude dneska někoho zajímat, možná budu dokonce obviněn z písemného exhibicionismu, ale pro mě je to takové uvolnění, odreagování od života řádně pracujícího a daně platícího člověka s velkou rodinou (smích). Snad to někdo z vás uvidíte podobně. Hlavně bych ale chtěl také trošku zviditelnit některé kapely, o kterých si myslím, že by se o nich mělo v Čechách (alespoň mezi námi, pár nadšenci) vědět.

Nejsem vševědoucí, nejsem a nikdy jsem se nepovažoval za kritika (těch si naklikáte dneska na různých fórech a webech tuny), tak jsem se rozhodl, že nebudu v recenzích bodovat. Vím, že je to u nás v Čechách dobrým zvykem, ale já si pořád myslím, že to je hrozně zavádějící. Také nebudou otevřeny diskuze. Pod mými články stejně bylo a je (zaplať Satan za to!) jen pár připomínek od mých "fanoušků" a sem tam nějaký pomatenec, bez kterého se určitě všichni rádi obejdeme, ne?


Účelem tohoto blogu není ani propagace různých připravovaných událostí, koncertů a já nevím čeho ještě. Za celou svoji "redaktorskou" činnost jsem si stejně vzal akreditaci asi dvakrát a to jen proto, že mi nějak zrovna došly finance na muziku (smích). Takhle si pak za své peníze můžu napsat co chci (smích). Já se snažím hudbu, o které si myslím, že je dobrá, podporovat a tak sem tam nějakou tu akci, na kterou se třeba budu chystat, nahodím, ale jinak bych nerad, abych byl zahrnut přílišnou administrativou. Myslím si, že to případné recenzenty spíš ubíjí a nepíší pak s takovým nadšením. Novinky jsem tedy vyřešil dnes tolik oblíbeným linkem od třetích stran. Snad si tam pro sebe to důležité najdete.


Trošku jsem zviditelnil i své "nefotografické" umění. Foťák nosím na koncerty rád, ale fotím spíš na památku pro sebe a snažím se nesvítit kapelám a fanouškům bleskem do očí celou dobu akce. Jsem rád tichým mužem, pozorovatelem v pozadí. Moje fotky nejsou dobré a asi nikdy nebudou, ale pro představu snad stačí. Pokud naleznu někde na internetu nějaké od profíků, tak dám rád odkaz na jejich stránky a podpořím je.

Obsahová náplň je u mě doufám dostatečně jasná. Kdo mě znáte, víte, že nejvíc asi holduji death metalu, mám rád ale i thrash, poslední dobou čím dál tím víc klasický doom, ale nepohrdnu ani dobrým blackem, rockem nebo dokonce heavy metalem. Chystám jak recenze, tak reporty i rozhovory. Nikdo po mě prosím, ale nechtějte recenze na dnes tolik moderní post - něco metaly, deathcore, metalcore apod. Nebudu je psát z jednoho prostého důvodu, nerozumím tomu a nemám je rád (smích)!  Jsem prostě klasik v nejlepších letech a jiný už nebudu! Koneckonců je to vidět i na mé "dosavadní práci" zde:
Na závěr zkusím takové menší shrnutí:
Mým motem je, že o muzice by měl psát člověk, který ji má rád. Nejsem a nikdy nebudu drsným kritikem. Pro mě je death metal a tvrdý kov všeobecně hlavně zábavou, kořením života, odreagováním. Pokud se díváte na svět podobnýma očima, vítejte ve smrtící bouři! Snad si tu legraci se mnou užijete.
Váš Asphyx from Hell!

Asphyx says:
Hello bastards, we start now. This is the new Czech death (thrash, black, doom, heavy and classic rock) blog. I want to write reviews (reports and interviews) about CD´s and bands I like. I want to  promote good old school music! All articles will have a short summary in English!
I wrote a lot of reviews, reports and interviews with bands:
Your Asphyx from Hell!
contact:
Share this games :

TWITTER