DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 23. dubna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - ACID WITCH - Midnight Movies (2015)

Minirecenze/minireview - ACID WITCH - Midnight Movies (2015)


ACID WITCH - Midnight Movies
Hells Headbangers Records, EP 2015

Máte rádi horory? Milujete, když vám běhá mráz po zádech? Vyhledáváte chvilky plné temnoty a čekáte, kdy už se konečně leknete z krve chrstnuté přímo do kamery? Pak byste měli zbystřit svoji pozornost a věnovat chvilku dnešní kratičké recenzi. Jako milovníci napjatých chvilek ve filmu máte určitě rádi americké death/doomaře ACID WITCH. Pokud ano, tak zajisté kapelu bedlivě sledujete. Možná ale nevíte, že tihle příznivci halucinogenů letos vydali jeden zajímavý sběratelský kousek. Jedná se o takovou menší poctu všem, kdo se rádi a často bojí.

Na EP naleznete covery heavymetalových songů kapel z osmdesátých let, které kapela krásně předělala ke svému "psychedelickému obrazu". Jestliže jste měli rádi takové kousky krvavého masa, jako "Witchtanic Hellucinations" (2008) nebo "Stoned" (2010), určitě se spolu s kapelou s chutí znovu přenesete do klasických béčkových filmů. Co na tom, že budete mít opět rty od rudé tekutiny a v očích zběsilost. S tím už stejně každý fanoušek téhle smečky počítá se stejnou samozřejmostí, jako že nakonec stejně všichni umřou.

Recenzovaný kousek je limitovanou edicí MCD speciálně vydaných pro letošní evropské turné (v Čechách - Plzeň 27.4.2015 zde).

Skoro dvacet minut cákání krve, tahání dlouhých smotků střev, trhání zubů i nehtů, dloubání očí. Zkrátka najdete zde všechny taškařice, které si lidé mnohdy dělají navzájem jen tak pro potěšení. Tedy, pokud jsou zrovna choromyslní, případně úchylní. Je to všechno samozřejmě nadsázka, v dnešní době už chvílemi i poměrně legrační, ale to kouzlo starých filmů propojených s hudbou je zde dokonalé. Jako posluchač nemám žádných větších námitek. Možná snad, některé motivy jsou v současnosti až moc dlouhé, ale to bych přikládal datu vzniku originálů. Muzika je to samozřejmě skvostná, hodně emotivní, přemýšlivá, svým způsobem velmi krutá. Doporučuji pro poklidný poslech ve chvílích, kdy se kolem prodlužují stíny. Pomalu se plazící chlad a smrt. Myslím, že album by vás mohlo pěkně "postrašit".



Asphyx says:


The reviewed album is a limited edition MCD edited especially for this year's European tour (in Czech republic - Plzeň April 27, 2015 here). You'll find covers of heavy metal songs of bands from the 80th on the EP, remade from the band to their "psychedelic image"The music here is excellent, very emotional, thoughtful, and in this way very cruelI recommend for listening in quiet moments when the shadows get longer. Slowly creeping cold and deathI think the album will pretty "frighten" you. 


Band:


Mike Tuff - guitars
Shagrat - vocals, bass
Slasher Dave - vocals, keyboards

Songs:

1. I'm Back (Sorcery cover) 
2. After Midnight (Fastway cover) 
3. Soldiers of the Night (Black Roses cover) 
4. Partytime (45 Grave cover) 

Time: 19:53

https://www.facebook.com/pages/Acid-Witch/146053698843172
https://myspace.com/acidwitch
http://www.hellsheadbangers.com/
http://shop-hellsheadbangers.com/acid-witch-midnight-movies.asp
Share this games :

TWITTER