DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 29. dubna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - DEMONICAL - Black Flesh Redemption (2015)

Minirecenze/minireview - DEMONICAL - Black Flesh Redemption (2015)


DEMONICAL - Black Flesh Redemption
EP 2015, Agonia Records


Severští death metaloví válečníci DEMONICAL se letos hlásí s další ochutnávkou z jejich morbidní dílny. Čtveřice songů v rytmu starých DISMEMBER, NIHILIST, GRAVE, ENTRAILS, doplněných o nálož chladu, je krutá, studená, nářezová a zároveň melodická. Líbí se mi, že hudba v podání seveřanů není jen tupým nářezem, ale propracovaným nátlakem na naše duše. Hroby se otvírají, ostatky exhumují, rakve pukají. Fanoušci klasického švédského chřestění vrní blahem a dávají se do nekonečného tance ve společnosti těch nejkrásnějších zombie. Hranice mezi naším a oním světem se při poslechu "Black Flesh Redemption" stírají a řev nemrtvých je natolik přitažlivý, že nenechá v klidu snad nikoho. Líbí se mi to propojení nářezu a mrazivých melodií. DEMONICAL jsou mezi ostatními smečkami jasně definovatelní, svým způsobem originální, jiní. Osobně pro mě jejich skladby nejvíc vynikají pří živých vystoupeních, kdy jsou díky "nedokonalosti" zvuku ještě syrovější než z desek. 

DEMONICAL se nemění, nesnaží se vymýšlet nic nového. Hrají tak, jak to cítí nejlépe. Jejich death metalové srdce je chladné jako kusy toho nejčernějšího ledu. Na EP nalezneme tradiční, klasické severské melodie, které vám zkroutí vnitřnosti do nekonečných křečí. Škoda snad jen krátké stopáže, klidně bych si dal toho zmaru ještě více. A teď už mě prosím nechte zetlít ve věčnosti. Nasazuji si sluchátka na uši, vzývám všechny death  metalové předky a pomalu se přesouvám na nedaleký hřbitov. Dneska bude hodně dlouhý večírek. Otevřu si pivo, nějaký ten hrob a pak už je to jen na nás, jak bude vše probíhat. Ze stínů se na mě šklebí všichni nesvatí, po kamenné zídce se prochází samotný rohatý. Tady je mi dobře a tady se cítím mezi svými. Švédský death metal té nejvyšší kvality! Absolutní kult!





Asphyx says:

DEMONICAL don't change, they don't try to invent anything newThey play this way they feel bestTheir death metal heart is cold like pieces of the blackest ice. You'll find  the traditional, classic Nordic melodies on the EP, that will twist your guts into endless spasms. The boarders between our and other world disappear while listening to "Black Flesh Redemption" and the roar of the undead is so attractive, that nobody can't keep calmI like the interconnection of beating and frosty melodies. All the godless are making faces from the shadows, the devil is walking on the stone walls of the cemeteryHere I'm feeling well and among my brothersSwedish death metal of the highest qualityAbsolute cult!

Share this games :

TWITTER