DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 30. dubna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - KRYPTICY - Necromonicon (2014)

Minirecenze/minireview - KRYPTICY - Necromonicon (2014)


KRYPTICY - Necromonicon
EP 2014, vlastní vydání

Loňský rok byla úroda old school death metalových kapel natolik velká, že kdybych je měl všechny sepsat, asi bych tak činil ještě několik let. Vybírám tedy z té hromady nesepsaných už jen ty alba, která mě opravdu zaujala. KRYPTICY pocházejí ze Španělska a do podzemí se poprvé vydali v roce 2013. Oddali se plně myšlence rouhání, vzývání temných sil, že jsem se rozhodl jim věnovat alespoň krátkou mini recenzi. Líbí se mi, jak pánové ke své "práci" přistupují. Jejich smrtící kov je houpavý, převážně ve středním tempu a obsahuje velké množství chytlavých melodií. Samozřejmě, jedná se o starobu v tom nejlepším smyslu, tak jak ji kdysi hráli třeba MORGOTH, SINISTER, BOLT THROWER, ASPHYX. K tomu zazní i floridské kruté metalové ozvěny. Zpěvák se s tím moc nemazlí, občas sklouzává dokonce až někam k brutal death metalu. Zkrátka, pitvají se zde jen samé dobře uleželé mrtvoly a pokoušejí se znovu oživit staré dobré pořádky. 

Nejvíc se mi líbí asi momenty, kdy KRYPTICY černočerně preludují a chválí všechny špatnosti dnešního světa. V rychlejších pasážích už to občas drhne, ale zase na druhou stranu, dovedete si představit pořádný death metal bez sypaček? Já tedy rozhodně ne. "Necronomicon" je přesně tou ochutnávkou, která by "měla" zaujmout nějaký pořádný label. Vlastně ani nevím proč, ale hudba a přístup, který je na celém EP patrný, mě utvrzuje v tom, že o téhle smečce ještě uslyšíme. Tedy alespoň u nás, v záhrobí. Morbidní, krutá death metalová ochutnávka, kterou si dám k poslední večeři vždy znovu a rád. Peklo stejně všechno schvátí a tak není nutné dál otálet. Velmi dobrá deska!



Asphyx says:

Music and enthusiasm, what Kryptic are coming to the deadly work, confirm me that we'll look forward to in the futureEP is a tasting for all fans of old school death metal. Morbid, cruel death metal album that I'll have for last dinner again and gladly. Very good album!


Share this games :

TWITTER