DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 18. dubna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - URIAH HEEP - Live at Koko (2015)

Minirecenze/minireview - URIAH HEEP - Live at Koko (2015)


URIAH HEEP - Live at Koko
CD,DVD 2015, Frontiers Records


Poslední dobou na mě přicházejí stavy, ve kterých se často a opakovaně pouštím do historické činnosti. Brávám do rukou stará alba, sleduji televizní pořady o rockových mohykánech a bývám tak některým mladším kamarádům pro smích. Nevadí mi to. Oproštěn chvíli od death metalu si promítám dávné záznamy z koncertů a slídím po novinkách od kapel, které kolikrát začínaly hrát v době, kdy se ještě moji rodiče neznali. Impulsem pro "znovuobnovení" zájmu o URIAH HEEP bylo jejich vynikající vystoupení na plzeňském Metalfestu. Seděl jsem tam na lavičce, sledoval přicházející staříky a pomyslel si něco o tom, že "tedy tu vyšeptalou legendu přetrpím". Během několika prvních tónů jsem musel seběhnout dolů pod pódium a zažil jedno z nejlepších živých vystoupení v životě. Notoricky známé skladby střídaly ty novější, mě ne tolik známé a oheň mezi mnou a "Uriášema" byl zase zažehnut. Stejně jako rok předtím SAXON působili slovutní pánové jako zjevení, rockoví šlechtici, kteří k nám sestoupili odněkud z nebes.

Hledal jsem, pátral, sledoval dění okolo kapely od té doby častěji, občas znovu propadl nějaké jejich nahrávce a vrchovatě jsem si užil i zatím poslední řadovou desku "Outsider" (2014). Podobným archeologickým způsobem jsem se dostal i k záznamu "Live at Koko" z Londýna. Ten se mi stal na dlouhou dobu velmi příjemnou kulisou, doprovázející mě při práci, v autě a v DVD podobě i doma, při chvilkách odpočinku. Set list je sestaven velmi citlivě, koncert krásně graduje a na URIAH HEEP je krásně vidět, jak si celé vystoupení užívají spolu s námi. Člověk si uvědomí, kdy že to vlastně byly položeny základy veškerého hard rocku a z čeho všechna ta "naše" krásná tvrdá muzika vychází. Záznam je obdařen dobrým zvukem (potažmo i obrazem) a tak by neměl chybět ve sbírce každého fanouška. "Live at Koko" mě přesvědčilo natolik, že se vynasnažím, abych stál opět brzy pod pódiem. Excelentní album!




Asphyx says:

I have no words. An excellent album for all loyal fans! The obligation for all the devotees, who likes URIAH HEEP! Wow!


“Live at Koko, London 2014” track listing includes:

CD1: Against The Odds; Overload; Traveller In Time; Sunrise; Stealin’; I’m Ready; Between Two Worlds; Can’t Take That Away; One Minute; Nail On The Head.
CD2 : Into The Wild; Gypsy; Look At Yourself; Box Wah Box; July Morning; Lady In Black; Free’n’Easy; Easy Livin’.

DVD (Blu Ray): Against The Odds; Overload; Traveller In Time; Sunrise; Stealin’; I’m Ready; Between Two Worlds; Can’t Take That Away; One Minute; Nail On The Head; Into The Wild; Gypsy; Look At Yourself; Box Wah Box; July Morning; Lady In Black; Free’n’Easy; Easy Livin’.

Share this games :

TWITTER