DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 21. srpna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - CIEŃ - Ecce Homo (2014)

Minirecenze/minireview - CIEŃ - Ecce Homo (2014)


CIEŃ - Ecce Homo
CD 2014, Old Temple

Polští blackeři CIEŃ se nám loni představili se svojí první dlouhohrající deskou. Ta je plná chladně black´n´rollových melodií, které se dotýkají až doomové nálady. Osobně bych se asi sám o album vůbec nezajímal, ale v tom balíku CD od labelu Old Temple mě zaujal obal. Sedí na něm nějaká postava, pohroužená do velmi depresivních stavů. Myslím, že tentokrát cover přesně vyjadřuje to, co se odehrává uvnitř skladeb. Muzika je na mě sice někdy až příliš "roztahaná", nepropustná a hází mě do až příliš smutných nálad, ale uznávám, že v určitých chvílích jsem byl chycen. Jestliže mělo být hlavním výsledkem to, že mi bude běhat mráz po zádech, tak se tak stává jen někdy. Oceňuji sice poměrně zajímavé, neotřelé nápady, akorát mi podobná muzika poslední dobou moc neříká. Ono je to asi normální, ale hudba je zde natolik atmosférická a svá, že na ní musí mít člověk opravdu chuť a rozpoložení. 

Jak tedy z toho všeho zmatku ven? Je to jednoduché. Album bych doporučil všem, kteří často myslí ve svých koupelnách na žiletky a zápěstí, mají chmurné představy a oceňují u desek spíše atmosféru, než hráčské umění. Osobně nemám pražádných námitek, ale ani nebudu kapelu vynášet do samého pekla. Vše si jen tak plyne, jakoby mimochodem. Zůstávám povětšinou netknut. Ale neodsuzuji.


Asphyx says:

The Polish Black Metal band CIEŃ introduced themselves last year with their first LP album. It is full of cold black´n´roll melodies which are close to a doom mood. I would recommend this album to people who likes to think about blades and razors in their bathrooms and who have sable thoughts and appreciate more moody albums than art albums. Personally, I don´t have any objections. However, I am not going to praise it to the hell. It just floats around and it leaves me without even noticing it. But I´m not going to denounce. 

Share this games :

TWITTER