DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 18. srpna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - KRAANIUM - Chronicles of Perversion (2015)

Minirecenze/minireview - KRAANIUM - Chronicles of Perversion (2015)


KRAANIUM - Chronicles of Perversion (2015)
CD 2015, Comatose Music

Buď hnusnej jako bůh! Tohle je památná věta boleslavských DEBUSTROL, která mě tak nějak mimoděk napadla při poslechu novinky norských brutal slammových hrdinů KRAANIUM. Rovnou a bez vytáček dodám, že podobná odrůda smrtícího kovu mi zrovna v krvi nekoluje. Jenže zrůdné cesty páně jsou nevyzpytatelné. Nutno také podotknout, že když už se do slammingu pustím, volím právě tyhle šílené seveřany. Jsou přesně ukázkou kapely, která musela hodně tvrdě makat, neustále mě "přesvědčovat", aby jsem se o ni vůbec začal zajímat. Ošíval jsem se, ne vše mi dodnes vyhovuje, ale musím uznat, že v té škatulce houpavých riffů a opakované brutality, patří tihle krvelačné šelmy k tomu nejlepšímu (alespoň pro mě), co jsem schopen z dané škatule vstřebat. Přesvědčil mě takový ten těžko popsatelný, složitě vysvětlitelný tlak, jakási vnitřní, jadrná a temná jiskra, kterou z novinky cítím. Přitom nápady, které zde nalezneme, jsou poměrně "jednoduché", texty mnohdy trošku už za hranou a obal od mistra Marco Hasmanna vyvolá u slabších povah pocity srovnatelné s požitím zkažené ryby. 

Podobně ošklivá muzika, morbidní texty se stanou pravděpodobně hozenou rukavicí mezi posluchače death metalu. Jedni ji zavrhnou, protože už to pro ně bude za nepsanou hranicí vkusu, někteří si poklepou na čelo a budou hovořit o "takovém tom těžkém mlácení slámy" a ortodoxní příznivci budou vynášet desku do nebes. Osobně se stavím tentokrát spíš na stranu těch, kdo už dávno ví, že Pánbůh a masoví vrazi by si na slammující melodie Norů mohli hezky zatančit spolu. Zpočátku se to nezdá, KRAANIUM klamou tělem, jsou ale zákeřní, jako ebola (vždyť také čerpají inspiraci třeba u takových CANNIBAL CORPSE, DEVOURMENT, VULVECTOMY, AMPUTATED apod.). S touhle nahrávkou si není radno zahrávat. Když si ji totiž budete pouštět stále dokola, jako já, najednou zjistíte, že některé pasáže si pobrukujete, kýváte se do rytmu a vyhledáváte během dne jen temné kouty. Lidí jsou schopni spolu s naším nebeským šéfem asi těch nejhorších věcí, co se mohou na naší planetě stát. Doporučuji tedy všem amatérským operatérům, milovníkům vyhřezlých střev, vyteklých mozků a romanticky zabodnutých nožů do ledvin. Příběh KRAANIUM je jako ten nejhrůznější horor. Musíte ho brát s nadsázkou a nezapomenout, že existuje také alespoň malý kousek světla. Jinak vás odvezou do nejbližšího blázince a tam do vás narvou tuny psychofarmak. 

Chtěli jste klasické KRAANIUM? Máte je mít! Pohodlně se usaďte, otevřete si plechovku pořádně zapáchajícího masa a nechte se unášet na houpavých tónech jedné z nejkrutějších brutal death slamových kapel. Poslech vám způsobí narušení sluchu, oči vám vypadnou z důlků a pokud se dožijete konce, svět už nebude nikdy takový jako dřív. "Chronicles of Perversion" je odpovědí na všechna zvěrstva, kterých je schopen jen člověk. Album je plné hnisu, skvělého zvuku a nekompromisních riffů. Vokál zabíjí vše živé a smrt je cítit všude kolem. KRAANIUM nahráli letos velmi dobré album, které vás rozhodně nenechá v klidu. Když už zemřít, tak pořádně hlasitě! Jedni  za slamming brutal deathových králů opět udeřili plnou silou!





Asphyx says:

Do you want classical KRAANIUM? Here they are! Sit down, open a tin of bad smelt meat and lets be fascinated by swinging tones one of the most cruel brutal death slam bands. When listening, you will be going deaf and if you will survive to the end, the world will be other. "Chronicles of Perversion"  is the answer for all atrocity, that can be done only by man. The album is full of pus, great sound and uncompromissing riffs. The vocal is killing all live, death is all around.KRAANIUM recorded this year a very good album, you don´t stay calm during listening. When die, so very loud! One of the slamming brutal death kings hit with power.

Share this games :

TWITTER