DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 17. srpna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - KRABATHOR - Rebirth Of Brutality: Live In Uherské Hradiště (2015)

Minirecenze/minireview - KRABATHOR - Rebirth Of Brutality: Live In Uherské Hradiště (2015)


KRABATHOR - Rebirth Of Brutality: Live In Uherské Hradiště
CD/DVD 2015, Mystic Production

U návratového turné KRABATHOR jsem nesměl samozřejmě chybět. Byla to pro mě událost roku a jako správný fanoušek jsem si ihned zakoupil i nové tričko. S kolegou jsme se vydali hned na první koncert celé mini  šňůry v Českých Budějovicích a užili si vše dosytosti (report zde). Když pak po nějaké době pronikla mezi prostý lid zpráva, že vystoupení v Uherské Hradišti bylo nasnímáno a vše vydáno na CD a DVD, byl jsem ihned ve střehu. Cestou z dovolené jsem musel několikrát přesáhnout povolenou rychlost, protože mi celý tenhle dárek k svátku ležel na poště. Balíček jsem domů donesl jako svátost. V Mystic Productions si dali na kartonu a lepence opravdu záležet a ihned u mě vyhráli pomyslný žebříček nejdůmyslnějšího balení na světě. Chodí mi CD ze všech koutů planety, ale tentokrát byl problém vůbec album rozbalit. Byl jsem jako na trní a málem si prostřihl tepnu na ruce. Nakonec se dílo podařilo a já dřímal v ruce krásný sběratelský kousek. Ihned rozkládám tu nádheru a zvedám paroháče nahoru za opravdu přenádherný obal. Je pod ním podepsán Jaroslav "Corvus" Burda a já bych chtěl vyseknout malou poklonu (více zde). 

Hlavním důvodem pro koupi byla samozřejmě muzika. Ta je zastoupena honosně a na své si přijde opravdu každý příznivec kapely. Na jednom DVD je nasnímán již zmiňovaný koncert ve Uherském Hradišti. Zvuk je velmi dobrý, na živé vystoupení až luxusní. Obraz nebo lépe kamera, jakbysmet. Jedinou výtku bych měl snad jen k tomu, že mezi songy hovoří jen Bruno. Rád bych slyšel i navrátilce Christophera. Jinak je ale vše v nejlepším pořádku. Jednotlivé kousky jsou poskládány chronologicky, na koncert se dostavila spousta hostů, kteří měli za celou historii téhle legendy co do činění s kapelou a tak člověk mnohokrát skoro až zamáčkne slzu. 

U druhého DVD zavzpomínáme na loňský návrat na Brutal Assaultu. Tam je nostalgie cítit snad ještě víc. Osobně se mi sice víc líbí letošní počin, přeci jen považuji KRABATHOR za smečku do klubu, na stadion se death metal snad ani nehodí. Přesto si člověk přijde jako na mnou navštíveném koncertě v Budějovicích, kde jsem stál v první linii. Ta atmosféra starých časů, notoricky známé songy, vzpomínky a živoucí historie na mě zkrátka funguje na výbornou. Člověk se sice občas neubrání lehkému úsměvu, některé songy dnes vyznívají už jednoduše, ale je nutno si uvědomit, že takto se opravdu v časech mého mládí hrálo. Jako bonus jsou přidány návratové rozhovory s Brunem pro Spark magazín. Je zodpovězena spousta otázek a o KRABATHOR i zpěvákovi s baskytarou se dozvíte opravdu skoro všechno.

Celý set je krásným a velmi dobře zpracovaným dárkem pro fanoušky. Marně jsem přemýšlel, co bych CD a DVD vytkl, ale nakonec mě nenapadlo vůbec nic. Radost mám o to větší, že do bookletu byly vybrány i fotky od mého kolegy Michala Radoše. Strávil jsem s tímto počinem celý víkend (je toho opravdu porce) a osobně mohu všem jen a jen doporučit. Nakonec nezbývá nic jiného, než se přidat ke všem ostatním, kdo byli v Uherském Hradišti a pořádně si zařvat: "KRABATHOR, KRABATHOR, KRABATHOR....".




Asphyx says:

This is a very good live CD/DVD! Great presentation on concert in Uherské Hradiště (2015) and brutal Assault (2014). Collection contain interviews with bassist and vocalist Bruno. Booklet is very killer and work out in details graphics. Maniacal fans, excellent riffs, legendary songs. Do you wants anything more? For fans of KRABATHOR obligation!



Setlist:

CD:
Rebirth Of Brutality (U.H. 2015)
1. Intro
2. Totální Destrukce
3. Apocrypha
4. Liquid
5. Pain Of Bleeding Hearts
6. Royal Crown
7. Psychodelic
8. Eternal
9. Faces Under The Ice
10. In The Blazing River
11. The Truth About Lies
12. Unnecesarity
13. Orthodox
14. Imperátor
15. Pacifistic Death
16. Běsnící válka
17. Outro-Believe
 
DVD1:
Rebirth Of Brutality (U.H. 2015)
1. Intro
2. Totální Destrukce
3. Apocrypha
4. Liquid
5. Pain Of Bleeding Hearts
6. Royal Crown
7. Psychodelic
8. Eternal
9. Faces Under The Ice
10. In The Blazing River
11. The Truth About Lies
12. Unnecesarity
13. Orthodox
14. Imperátor
15. Pacifistic Death
16. Běsnící válka
17. Outro-Believe

Behind The UH Scenes
UH Drum Videos (Liquid + Orthodox)
Krabathor Tour Trailer

DVD2:
Live At Brutal Assault 2014
1. Psychodelic
2. Faces Under The Ice
3. Pain Of Bleeding Hearts
4. Pacifistic Death
5. Orthodox
6. Imperátor

Behind The BA scenes
BA Drum Videos (Unnecessarity + The Truth About Lies)
Krabathor Documentary
Interview With Bruno For Spark Mag.



Share this games :

TWITTER