DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. srpna 2015

Home » » Recenze/review - CRANIOTOMY – Overgorged Flesh Flies Dying Slowly (2015)

Recenze/review - CRANIOTOMY – Overgorged Flesh Flies Dying Slowly (2015)


CRANIOTOMY – Overgorged Flesh Flies Dying Slowly
CD 2015, Amputated Vein Records

„Záchvatový vrah (vrah na vražedné vlně) páchá zločiny v jednom spojitém (většinou krátkém) časovém intervalu a v určité lokalitě. Místa činů se však něčím liší. Příznačné je náhlé ukončení vražd, vrah se sám od sebe zastaví (vražedná vlna sama od sebe „vyšumí“). Zdroj Wikipedia

Ano, je to už zcela jisté. Na Slovensku, v té krásné a malebné zemi zase začali řádit hudební maniaci CRANIOTOMY. Jsou krutí, nekompromisní, vyžívají se v death metalové brutalitě. Občas se pustí i do slammování. Obyčejná kapela z „malé“ krajiny, chtělo by se říct. Někteří z vás by ještě dodali, že takových podobných jsou na světě stovky. Není to tak úplně pravda. Pánové totiž dokážou do své tvorby propašovat zajímavé melodie. Tam kde se některé smečky neubrání neustálému opakování motivů a sklouzávají do monotónního preludování, tam nasazují CRANIOTOMY další nálož pestrých riffů. Zkrátka a jednoduše, nenudím se ani chvilku. Líbí se mi takový ten zvláštní tlak, určitý neklid, jiskření, které odlišují průměrná alba od těch skvělých. Slováci pro mě nějakým záhadným způsobem dokázali upoutat moji pozornost natolik, že jsem ztrácel pojem o světě. Pouštěl jsem se spolu se skupinou do morbidních témat, prohlížel si dokola opět pěkně „nechutný“ obal. Ano, je to jednoduše tam, syrový zvuk, sypačky, nátlak, určitá rebelie, masakr.

Sedím, rvu si album snad po sté do hlavy a přemýšlím, jaké slovo by asi charakterizovalo desku nejlépe. Konečně na to přicházím. Je chorobné. A to takovým zvláštně nechutným a zároveň přitažlivým způsobem. Mé pocity jsou srovnatelné se sledováním nějakého pořádně ošklivého hororu. Také se vám chvílemi zvedá žaludek, ale nedovedete se odpoutat od obrazovky. CRANIOTOMY si již předchozím albem díky japonskému labelu Amputated Vein Records vysloužili pořádně nabroušené ostruhy na poli nejen brutálně death metalových fanoušků. Do hry vás uvede mocné intro, navodí vám náladu absolutního zmaru, pak zazní tichý šepot jakési slečny. No a potom už jen bloudíte nekonečnými chodbami opuštěné psychiatrické léčebny. Doktoři to už dávno vzdali a pobíhají tu už jen samotní pacienti. Snad každý spáchal nějaký těžký zločin. Násilí eskaluje, příslušníci různých úchylek se požírají navzájem a svět zde má temně rudou barvu. Beznaděj, nedostatek vzduchu, nekonečný nářek a smutek. Nezúčastněný divák má sto chutí všechno zapálit a očistit naši nebohou zem od téhle špíny. Není nám ale přáno, zlo zase jednou zvítězilo na plné čáře. Alespoň na nové desce CRANIOTOMY.


Jako malý jsem se bál nahlédnout v noci pod postel, čekal jsem, že mě za nohu chytí nějaká příšera. Teď už jsem dospělý, viděl jsem ledacos a jediné z čeho mám strach, tak jsou nemoci. Jenže každý z nás má své tajné běsy, svoje noční můry. Za mnou už několik dní chodí postavy z „Overgorged Flesh Flies Dying Slowly“, nutí mě pít čerstvou krev a tančit v rytmu třeba takových DEVOURMENT, GORGASM, INTERNAL BLEEDING. Mám na rukách latexové rukavice, to abych se neumazal od vyhřezlých střev a na hlavě nasazenou veselou čepici po jednom slavném patologovi. Budím se do ještě horší reality, krutější a syrovější. Těch přestav, morbidních a zlých, je na desce velké množství. Možná pro vás bude zpočátku těžší je strávit nebo budete mít trošku problém se v té houpavé změti riffů vyznat, ale věřte tomu, že tady se hraje pravý exportní death metal. Skvělý zvuk, syrové a surové nápady a k tomu jako krvavá třešnička na dortu z lidského masa hrubozrnný vokál. Všechno se valí jako odjištěná lavina v kamenolomu. Smrt je zase tolik blízko.


CRANIOTOMY nahráli velmi kruté album. Je plné nekompromisních melodií, morbidních motivů a nálady, známé z opuštěných psychiatrických léčeben. Jsem ztracený, opuštěný a cítím ve vzduchu krev. Tady se zase probudila pořádně naštvaná šelma. Brutální death metal se slammovými prvky je obohacen o zvláštní surové melodie. Deska nepostrádá energii, sílu, jiskru. Kývu se do rytmu a kopu si vlastní hrob. Pohřbený zaživa, umlácený sekerou. Pitvám spolu s kapelou ještě teplá těla, užívám si všude přítomný strach. Jestli chcete zažít pravé peklo, pak jsou zde CRANIOTOMY! Upozornění! Neposlouchejte nahrávku v noci a o samotě! Mohlo by dojít k nenávratnému poškození vaší mysli. Svět je možná ošklivý a zlý, ale CRANIOTOMY jsou krutější! Brutal death metal ze Slovenska, který zabíjí. Krvavě a bez kompromisů.

Asphyx says:

CRANIOTOMY have recorded very cruel album. It´s full of peremptory melodies, morbid motives and the mood of empty psychiatric sanatoriums. I´m lost, alone and I feel blood in the air. This is album where an angry beast woke up. A brutal death metal with slam elements is enriched with interesting and different raw melodies. This album is full of energy, strength, power and shine. I oscillate with rhythm and I´m digging my own grave. I´m buried alive and clubbed by a hatchet. I´m dissecting warm corpses with this band and I´m enjoying the fear which is around. If you want to experience the real hell listen to CRANIOTOMY! Warning! Do not listen to this at night and alone! Your mind could be damaged forever. This world is cruel and ugly, however the CRANIOTOMY is crueler! Brutal death metal from Slovakia which kills. It kills bloodily and stoutly.


Seznam skladeb:

1. Intro
2. Butcher's Flies Are Beautifully Butterflies
3. Girl from Little Village
4. Delicacy Of Bone Marrow And Desolation Skin
5. Lost in Forest - Found in Flesh
6. Residues of Decapitated Intestines Falls Out of Plate
7. Malevolent Traces Full of Disgust and Fear Saw in Soil
8. Pleasure of Pain, Molesting and Torture ... To Be Continued
9. Cut a Piece for Your Hunger - Reloaded


Čas: 27:15

 

Sestava/band:

 

Roman Halmo – guitar

Lukas Siska – drums

Rastislav Vary – voc

Daniel Hanak - bass



Share this games :

TWITTER