DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 24. srpna 2015

Home » » Recenze/review - HATE ETERNAL – Infernus (2015)

Recenze/review - HATE ETERNAL – Infernus (2015)


HATE ETERNAL – Infernus
CD 2015, Season of Mist

Předpovídal jsem to už hodně dlouho. Všichni mě sice měli za blázna, ale já to očekával. Dokonce mě prohlásili za nesvéprávného a všichni se mě zřekli. Teď mi musí dát za pravdu. Apokalypsa opravdu přišla. Z nebe začali padat andělé s ohořelými křídly a znetvořenými obličeji. Řeky zčernaly krví, lidé začali mít ve svých tvářích už jenom nenávist. Tajné pudy, uložené u každého někde v paměti, vylezly na povrch v plné síle. Už jsme dlouhou dobu dělali všechno pro to, abychom si naši krásnou modrou planetu zničili. Věrozvěstové z HATE ETERNAL to moc dobře věděli a upozorňovali na to také. V dnešní době jsou obrovský pojem na poli death metalu. Letos s novou deskou, při které si přijdu jako semletý, rozdrcený mlýnskými kameny. Jsem náhle jen prachem, čekajícím na svůj osud. Erik Rutan a jeho věrní (s novým jménem za bicími) zhudebnili čiré zlo. Protknuli ho občasnými disharmoniemi, obrovským tlakem a infernem. Přiznám se, že bezmezně vyznávám pouze první dvě alba, tedy až do letošního roku. Apokalypsa opravdu přišla. Je tady, jasně hmatatelná na novém CD „Infernus“.

Pánové se s tím vůbec nemažou. Prvotní pocit neskutečného hluku a změti zdánlivě chaotických riffů se časem začne rozkrývat a na povrch lezou jako červi jednotlivé melodie. Jsou naléhavé, bolí a pálí. Pocitově se ocitáme někde na hranici šílenství. HATE ETERNAL sice styl nikam neposouvají, ale zdají se být trošku přístupnější. Na minulých albech jsem si nemohl zvyknout na zvuk, který se mi zdál příliš umělý a neosobní. Letos tomu tak není, sound je jasně čitelný, plnotučný a syrový, jako ráno na pitevně. Hltám novinku plnými doušky, postupně se skrze ní prokousávám, nenechávám se odradit občasnou složitostí. Některé songy v sobě mají obrovský hitový potenciál a celkově drží deska pohromadě jako víra ve zlo. Čekali jste pekelný oheň? Nebo dokonce vlnu očišťující vlny tsunami? Tak to jste se šeredně mýlili. Konec světa nastává díky hudbě amerických death metalistů. Přijdu si jako na nějakém rouhačském setkání, kde se protíná stará smrtící škola s lehkými a občerstvujícími prvky nového, techničtějšího způsobu hraní.


HATE ETERNAL jsou ve své podstatě dnes již klasici. Zdá se, že lehce zvolnili, nechali na povrch vyniknout temnotu a pro mě je to jen a jen dobře. Zmítám se v křečích, způsobených opakovaným poslechem. Podlehl jsem a má slova se zdají být nedostačující. Uléhám do své rakve a v očekávání absolutního konce vnímám jednotlivé skladby o to intenzivněji. Nový mesiáš, který by přišel a zachránil náš rod, už nikdy nepřijde. Doslova chcípl umlácený a ponížený v zaplivané uličce. Po světě se potulují tlupy kdysi vznešených lidí a hlavní slovo mají hrubá síla, mačety a střelné zbraně. Možná vám tyhle obrázky připomínají válečné konflikty z poslední doby, ale věřte tomu, že to byl jen slabý odvar proti tomu, co se děje nyní. Není nic horšího, než zfanatizovaný, tupý dav, lačnící po krvi. Lidskost už dávno ustoupila do ústraní a veškerý hnus, po dlouhá léta tutlaný pod pokrývkou krásných tváří, musel ven. Na hromadě z lidských ostatků stojí malý chlapec, má kalašnikova a nepřítomný výraz. Svět se řítí do záhuby. Jak z toho všeho ven? Zdá se, že cesta zpět už byla dávno spálena.


HATE ETERNAL na letošním albu zhudebnili zlo a apokalypsu. Technicky náročné pasáže se střídají s temnými vyhrávkami a svět je při poslechu náhle hodně černý. Vynikající zvuk, perfektní produkce a všude se vznášející opar z nenávisti. Přesně takové jsou moje pocity z nové desky „Infernus“. Působí jako bodnutí nožem do břišní dutiny, jako úder pěstí na solar plexus. Procházíte se spálenou zemí a zdá se, že jste poslední člověk na zemi. „Infernus“ je soundtrackem ke konci světa. Zkáza, apokalypsa, smrt. Nic víc už nečekejte. Perfektní kytarová práce, bicí party od nového skvělého bubeníka a vokál ze záhrobí. „Infernus“ přináší jen utrpení, nářek nevinných a beznaděj. Nic jiného zde nečekejte. Zlo zase jednou zvítězilo a HATE ETERNAL jej přenesli na hudební nosič. Death metalové album, na kterém byla zhmotněna apokalypsa! Vynikající!



Asphyx says:

HATE ETERNAL have set the evil and apocalypse to music on their new album. The parts, that are technically difficult, are changing with  those dark and the world is very black when listening. Excellent sound, great production and mist of hate everywhere. These are my feelings from the new record "Infernus". It is like stabbing with the knife to the belly, like a punch. You are going through the burnt land, you seem to be the last man on the world. Destruction, Apocalypse, Death. Don´t expect more. Perfect guitat, perfect drums from the new drummer and vocals from the other world. "Infernus" brings suffering, despair and crying of innocents. The evil wins once again and HATE ETERNAL gives it on an album. Death metal album incarnating the Apocalypse. Great!



Seznam skladeb:


01. Locust Swarm
02. The Stygian Deep
03. Pathogenic Apathy
04. La Tempestad
05. Infernus
06. The Chosen One
07. Zealot, Crusader Of War
08. Order Of The Arcane Scripture
09. Chaos Theory
10. O' Majestic Being, Hear My Call


Čas: 45:45

Sestava/band:


Erik Rutan – kytara, zpěv
J.J. Hrubovcak – basa
Chason Westmoreland - bicí


Share this games :

TWITTER