DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 4. srpna 2015

Home » » Recenze/review - INFERNAL DEATH – Call to War (2015)

Recenze/review - INFERNAL DEATH – Call to War (2015)


INFERNAL DEATH – Call to War
CD 2015, Punishment 18 Records

„K defenzivnímu čtvrcení dochází v situaci, kdy pachatel nemá jinou možnost, jak se nepozorovaně zbavit těla oběti. V některých případech může jít i o snahu znesnadnit identifikaci oběti. Tuto činnost tak vykonává pouze z praktických důvodů. Chybí tak složka vlastního uspokojení jako např. u sadistů. K této činnosti dochází většinou v domácím prostředí za použití dostupných nástrojů, jako je např. kuchyňský nůž. Velmi běžné je, že pachatel tak činí v šoku poté, co si uvědomí, že spáchal vraždu. Průběh čtvrcení si potom vůbec nepamatuje, nebo ho nedokáže popsat.“

Dánský drtič lidských ostatků INFERNAL DEATH se vás pokusí rozčtvrtit ihned a bez čekání. Samozřejmě pouze imaginárně a jen svoji krutou hudbou. Další old school death metalová záležitost. Tentokrát s hodně thrashem a s bývalými členy ILLDISPOSED, SATURNUS a DEADFLESH v sestavě. S přihlédnutím ke starým časům a se současnějším zvukem se pánové vydali do vod, kde vládli kdysi třeba takoví DISMEMBER, DEATH. Kapela ležela u ledu od roku 1994-2013 a založena byla již léta páně 1989. Letošní zásek je pak vůbec prvním, dlouhohrajícím, který kdy vznikl. Melodie jsou zde mocné, pečlivě vystavěné, bohužel také poměrně předvídatelné a velmi si navzájem podobné. Přístup k poslechu bych tedy volil následující. Usedněte do svého oblíbeného křesla, osolte volume řádně doprava a oprostěte se od toho, že budete během přehrávání desky neustále sledovat, kdo co kde už podobného kdysi zahrál. Pak budete spokojeni. Pokud tohoto postupu nejste schopni, raději ani CD nepouštějte přes práh domu.

Osobně snad jediný problém, který s albem mám, tak je získaný pocit, že vlastně ani pořádně nevím, cože mi to vlastně kapela hrála. Na old school death metal je tady všechno až příliš učesané, vypiplané a srovnané produkcí. Zpěvák také není zrovna z těch, na které bych se dokázal soustředit po celou dobu nahrávky. Všechno je takové nevýrazné, obyčejné, nebolí to. Jsem spíše typem fanouška, který se snaží najít to dobré, to co se mi líbí a tady si asi nejvíc užívám pomalejší chvilky. Tam vynikne určitý chlad, kterého jsou přeci jen INFERNAL DEATH schopni. Jinak jsem ale poměrně ztracen, místo podupávání nohou se raději dloubu prstem v klávesnici a vůbec se snažím dělat i něco jiného než se jen soustředit na nahrávku. Ono je vlastně všechno v nejlepším pořádku. Jen se mi nepodařilo do „Call to War“ hlouběji proniknout. Ale co, třeba zrovna vám se to povede.


Pořád nějak cítím, že Dánové ještě dokážou překvapit. Bohužel tomu tak bude asi na jiné desce. Na té letošní totiž předvádějí jen klasické death metalové cvičení, jak vystřižené z nějaké smrtící učebnice. Chybí mi nějaká přidaná hodnota nebo alespoň lopaty špíny a rebelství. Někam, neznámo kam, se vytratila energie, síla a přitažlivost. Pokud bych použil slovník současné generace, tak INFERNAL DEATH jsou super, ale nejsou sexy. K žádnému drcení, ani čtvrcení našich nebohých těl nedochází, spíše se jedná o takový lehký pokus o vraždu, nad kterým kdejaký opravdový chlap jen mávne rukou. Krev jednoduše neteče. Možná že jedinci, kteří se hroutí nad utrženou záděrou, zkolabují blahem, ale pro nás, „kruto-přísné“ tvrďáky se jedná jen o takové lehké "šolichání".


Závěr se sám nabízí. Album doporučuji pekelníkům, kteří se bojí většího množství síry. Také všem, kterým nevadí, když se hraje sice poctivě, ale bez ostrosti a koření. Kapelu si povedu dál ve svých archívech, budu ji sledovat a i u dalšího alba přivřu obě oči i uši. Nevím proč, ale i přes všechnu sepsanou kritiku, pořád z INFERNAL DEATH slyším určitý potenciál. Smrtící kov, který působí příliš svázaně, upjatě a nevýrazně. Uvidíme příště. Zatím lepší průměr.


Asphyx says:

This is not old school death metal. It´s too shape and clean by production. Everything is so not special and ordinary, it doesn´t hurt. INFERNAL DEATH is great band. However, it´s not sexy. There is no crashing and cutting of our bodies happening over here. It´s more like a slight attempt to a murder and every real man would not care about this. There is just no blood happening. I would recommend this album to someone who likes fire, but is afraid of brimstone. It is more for someone who doesn´t care if the album is faithful but without any flavors. This is death metal which is too tight and clean and it is indistinctive. We´ll see next time. This is a better average for me. 


Seznam skladeb:


1. Ruin Of Hate
2. Ressurected
3. A Mirror Blackened
4. Gorefeast
5. Immortal Race & Psychotic Thoughts
6. Extinguished
7. Call To War


Čas: 31:07


Sestava/band:


Thomas Pedersen - Vocals
Lars Hald - Drums
Sune Borring – Lead guitar
Allan Hartvigsøn - Rhythm guitar
Matias Lambropoulus – Bass


Share this games :

TWITTER