DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 13. srpna 2015

Home » » Recenze/review - MASS BURIAL – Soul´s Necrosis (2015)

Recenze/review - MASS BURIAL – Soul´s Necrosis (2015)


MASS BURIAL – Soul´s Necrosis
CD 2015, Pathologically Explicit Recordings

Stačilo se nadechnout, natáhnout vzduch do plic. Pak už to přišlo samo. Zasáhlo to snad každého. Jedna z nejhorších bakterií, které spatřily světlo světa. Sněť slezinná neboli antrax. Nevím, který šílenec to pustil mezi lidi, ale pravděpodobně chtěl skoncovat s člověčím pokolením. Podobných individuí běhá po světě čím dál tím víc a my jsme tak zranitelní. Návod si stáhne na internetu každý, kdo chce a pak už je to jen otázka času. Teď, když apokalypsa vypukla, je to stejně už jedno. Do záhuby jsme se řítili dlouho, to jen proroci byli považováni za blázny. Přežilo jen pár jedinců, v momentě úderu přežívajících v podzemí. Chodívali se tam ukrýt před světlem, před zlobou i před nenávistnými tvářemi současného divokého světa. Bývalo jim tam dobře, poslouchali si muziku, diskutovali o věčnosti a nasávali stále novou hudbu. Nakonec, i přesto, že pro ostatní byli podivní, se stali oni těmi vyvolenými. Budou budovat novou Zemi, prý lepší a hezčí. Uvidíme. Já už to s nimi nezažiju, já jsem podlehl. Ležím teď, se shnilým břichem a rozežranými plícemi v jedné opuštěné uličce uprostřed našeho kdysi tak krásného města. A to jsem chtěl dolů, do podzemí odnést jedno nové CD. Je na něm nápis MASS BURIAL. Jeho poslech připomíná právě účinky antraxu.

Emoce, obrazy, nálady, způsobené vstřebáním různých CD, bývají někdy opravdu divoké. Španělské MASS BURIAL jsem měl možnost poznat už u jejich prvního alba „Of Carrion and Pestilence“. Již tenkrát jsem měl divný pocit v dutině břišní. Pánové totiž hrají velmi nakažlivě, s old schoolovým feelingem a dokážou mě svojí muzikou zcela pohltit. Nejsem zrovna z těch, kdo by se nechali přesvědčit každou plesnivinou, pečlivě si vybírám a na papír se dostanou jen recenze na ta alba, o kterých si myslím, že stojí za zmínku. A to jak z hlediska černé pochvaly, tak z negativních důvodů. MASS BURIAL uchopili staré, tisíckrát prověřené postupy tím správně zahnilým způsobem. Na desce se nedočkáme slabých míst, všechno je řádně a pečlivě urovnáno a přesto nepostrádá takový ten rebelský nádech. Kapela vzešla z toho nejhlubšího podsvětí a působí opravdu dojmem, jakoby se tam ukryla před nějakou apokalypsou. Zvuk je dostatečně čitelný, přesto zahuhlaný, jako pavučiny, namotané na starých kostech.



Na albu se to sice doslova hemží odkazy na DISMEMBER, GRAVE, ENTOMBED, NIHILIST a podobné smečky, ale je dodáván navíc obrovský pytel doslova napěchovaný tmou. Tam, kde sází slavné vzory na energii a rychlost, tak přicházejí MASS BURIAL se zlem a temnotou. Líbí se mi různé vyhrávky, mezihry, momentky, kdy se vládci podsvětí připravují na smršť riffů. Bývám v těch chvílích napjatý, v očekávání něčeho morbidního. Následně přichází ještě větší zlo, než jsem doufal a já si opět říkám, kolik ještě v životě potkám kapel, které mě zasáhnou přímo do srdce. Uléhám do své oblíbené dubové rakve s nadšením, nadějí v budoucnost. Pokud budou na světě ještě podobné smečky, bude mi dobře a bude za to stát o nich psát. Já moc dobře vím, že pro většinu dnešní death metalové populace bude tento počin až příliš špinavý, nepřístupný, případně staro-školsky obyčejný. Jenže já si nemůžu pomoc, moje uši i mysl jsou nastaveny právě na podobné vykopávky. A co tak koukám kolem sebe, tak rozhodně nebudu jediný.


MASS BURIAL se povedlo přenést ducha starých časů do dnešních dnů. Jejich hudba je na novém albu velmi emotivní, shnilá, zákeřná a zlá. Death metal v jejich podání otevírá staré hrobky, vyvolává duchy zemřelých a působí na lidské tělo jako antrax. Hudba zde připomíná svět po apokalypse. Odkazy na devadesátá léta minulého století, temnota a totálně undergroundový přístup. To jsou MASS BURIAL. Španělská odpověď na nihilismus. Morbidní nálada celé nahrávky působí značně autenticky. Zvedám ruce k modlitbě, klaním se oltáři samotného Satana. Smrt, utrpení, válka. Nezůstane po nás nic, jen prach a pár vzpomínek. Na tomhle albu naleznete vše potřebné pro poslední dny člověka. Pomůže vám přejít na onen svět. Old school death metal, který je pokrytý plísní. Hudba ze starých hrobek. Ozvěna ze záhrobí. Kult!


Asphyx says:

The MASS BURIAL accomplished to bring the ghost of the old days to these days. Their new album is very emotional, foul, felonious and evil. Death metal as they play it opens old tombs, calling ghosts of death people and it feels like an anthrax to human body. This music is like the world after an apocalypse. There are testaments of nineties of the last century, darkness and total underground attitude. That is MASS BURIAL. It´s the Spanish answer to the nihilism. A morbid mood of this record feels authentic. I´m reaching my hand to the prayer, I´m bowing down to the altar of the Satan. Death, misery, war. There is nothing after us, just a dust and some memories. You can find everything you need for the last days on earth on this album. It would help you to reach the other side. This is an old school death metal which is covered by fungus. The music is from old tombs. The echo is from the beyond. Cult!


Seznam skladeb:


01. Soul's Necrosis
02. Mortal Goregasm
03. Hang, Drowned and Quartered
04. Violent Regurgitation
05. Just Another Cenotaph
06. Macabre Entertainment
07. Crippling Bodies
08. Unit 731
09. Gangrene
10. It's a Zombie



Čas: 39:53

 

Sestava/band:


Raúl - guitar & vocals
Jorge - drums
Angel – guitar
Oscar - bass

Share this games :

TWITTER