DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 27. září 2015

Home » » Minirecenze/minireview - THE BLACK DAHLIA MURDER - Abysmal (2015)

Minirecenze/minireview - THE BLACK DAHLIA MURDER - Abysmal (2015)



THE BLACK DAHLIA MURDER - Abysmal
CD 2015, Metal Blade Records8


Melodický death metal jsem míval v provedení od THE BLACK DAHLIA MURDER rád někdy v roce 2003/2005 (druhé a třetí album je skvělé!). Tenkrát to bylo něco nového, neotřelého a dovedlo nás to zvednout ze židle. Neznám styl, který by tak uhynul, jako právě smrtící kov doplněný melodiemi. Sem tam se povede sice nějaké smečce opentlit studené melodie lehčí progresivitou, případně nahrát skvělé retro, ale příliš jich není. Možná snad jen občas ještě dnes recenzovaná skupina. Tuhle partičku šílenců sleduji od jejich počátků a abych pravdu řekl, pokaždé mě dovedla alespoň něčím zaujmout. Kapela, možná protože je americká, přistupovala ke své tvorbě vždycky trošku jinak. Hodně tomu přispíval velmi výrazný zpěvák Trevor Strnad, který je jasným poznávacím znamením téhle smečky. Letos je pro mě ale jejich novinka "opět" velmi zvláštní a většinou nestravitelná. 

Od prvních okamžiků mi v hlavě naskakuje tisíc důvodů, proč se mi album nelíbí. Je to  od poslední desky stále stejné - zvuk je takový divně hlasitý, nápadů také příliš není. Zkrátka a jednoduše, mohl bych napsat pár odstavců o absolutním propadáku. A nikdo byste se mi asi nedivili. Ale já tak zatím neučiním, i když naděje opět umírá poslední. Pořád mi nejvíc v tvorbě těchto maniaků vadí hlavně odezvy metal core/hard coru, stylů, na které jsem povětšinou stejně alergický jako na country. Jenže světe div se, nakonec jsem si pro sebe přeci jen sem tam něco málo našel. Songy jsou sice velmi podobné, Trevor štěká opět stejně jako vzteklý pes, ale určitou energii zde lze přesto alespoň někdy vypozorovat. Není jí pro mě mnoho, ale přeci jen, album do koše zatím "nevyhodím". Dám mu "s výstrahou" ještě chvilku šanci. A to přesto, že mám v některých momentech na rukách doslova kopřivku:))

THE BLACK DAHLIA MURDER dál pokračují ve své kdysi nastavené cestě. Album je hrozně nahlas, nápadů zde moc také není a když už, tak jsou stále stejné. Přesto jsem si pro sebe našel to dobré. Líbí se mi ta energie, tlak a síla. Nebudu mít na poslech chuť příliš často, ale sem tam si ho asi pustím. Na mě je to příliš uřvané, monotónní a nezáživné. Můj názor je tak mnohdy velmi rozdílný. Jsou chvíle, kdy si novinku pustím rád, ale jsou i momenty, kdy bych CD raději zničil. Zvláštní nahrávka. "Abysmal" mě přesvědčil tak na půl. Pánové už měli lepší chvilky, ale i tak se nejedná o vyložený průšvih. Víc dodávat asi netřeba.




Asphyx says:


THE BLACK DAHLIA MURDER go on with their journey. The album is terribly loud, there aren't too many ideas and they are still the same. But I found there something well for me. I like the energy, pressure and power. I won't listen this album very often, but sometimes I'll have fancy for it. For me too much screaming, monotonous and boring. My opinion is often very different. There are moments when I like the news, but also moments when I would rather destroy the CD. A special record. "Abysmal" convinced me half. Gentlemen had better moments, but it isn't no shit. There is no need to continue.

https://www.facebook.com/theblackdahliamurderofficial
http://www.tbdmofficial.com/
https://www.youtube.com/user/blackdahliamurdertv
http://www.metalblade.com/us/
Share this games :

TWITTER