DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 25. září 2015

Home » » Minirecenze/minireview - SOILWORK - The Ride Majestic (2015)

Minirecenze/minireview - SOILWORK - The Ride Majestic (2015)


SOILWORK - The Ride Majestic
CD 2015, Nuclear Blast Records

Někdy je to hrozné, když vidíte kapelu, v kterou jste vkládali kdysi naděje, jak nakonec dopadla. SOILWORK bývali někdy kolem přelomu tisíciletí takovou poměrně nadějnou partou, o které jsem si říkal, že by mohla někdy v budoucnu překvapit. Líbilo se mi na nich, že si hrají po svém, že se dokážou vymanit z poměrně uzavřené škatulky melodický death metal a že jednou přijdou s něčím "převratným". Nestalo se tak a dokonce mi dělá problém každé jejich další album vůbec doposlouchat do konce. Poslední zásek "The Ride Majestic" mě jen utvrdil v tom, že každá nová nahrávka má sestupnou tendenci. Novinka je šíleně šablonovitá, ničím nepřekvapuje a nijak ani neřeže. Stavba jednotlivých skladeb je stále stejná. Nejdřív jakože ostrý riff, potom zpěvákovo štěkání, následuje čistý vokál a nakonec sólo jak z nějaké zábavové skupiny. Ze SOILWORK se zkrátka a jednoduše stala smečka, kterou se nemusíte bát přehrát ani v komerčním rádiu. 

Největším problém je podle mě až zabijácká stopáž. Necelých padesát minut je už vůbec na hraně toho, co jsou fanoušci schopni vstřebat. Lehkost, s jakou pánové přistupovali ke skládání dřív, je nenávratně pryč. Přijde mi, že letos postupovali snad podle nějakého předpisu od Láďy Hrušky. Uplácáme pár riffů, přidáme trošku ostrého kečupu a nakonec na to hodíme nějaké lupení, zamícháme a ono z toho něco vyleze. Ano, vyleze, ale nedá se to s prominutím žrát. Nechci fanouškům zavdávat důvod k tomu, aby mě proklínali do pátého kolena, ale já si nemůžu pomoct. Ať do sebe rvu desku jak chci, nakonec stejně slyším jen pár plytkých melodií, tunu vaty a sem tam nějaký ten záblesk v tunelu  jinak plném nudy. Co s tím? Zbývá mi asi jediné. Album neposlouchat.

Další nahrávka SOILWORK v řadě. Tentokrát opět o něco méně dobrá. Skladby jsou snad skládány podle nějaké šablony. Marně hledám alespoň nějakou zajímavou melodii. Takhle to dopadá, když dá kapela přednost před uměním a soustředí se na byznys. Na albu se máme možnost setkat se se spoustou hluchých míst. Pár dobrých nápadů "The Ride Majestic" rozhodně nezachrání. Chtěl bych napsat víc, ale nemám na to sílu, nerad bych totiž ubližoval svým uším. Nudná, obyčejná deska, která vypadá, jako by byla nahraná jen z povinnosti. Takhle tedy ne!



Asphyx says:

The next recording SOILWORK in a line. This time again, a little less good. Tracks seem to be set up according to a pattern. I can't search any interesting melody at least. So comes it off when the band prefer business to art.. There are lots of empty parts on the album. Some good ideas can't save "The Ride The Majestic". I would like to write more, but I haven't the energy, because I don't want to hurt my ears. Boring, ordinary CD, that looks like it was recorded only from duty. For me- no!

Share this games :

TWITTER