DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 14. září 2015

Home » » Recenze/review - AVULSED - Altar of Disembowelment (2015)

Recenze/review - AVULSED - Altar of Disembowelment (2015)


AVULSED - Altar of Disembowelment
EP 2015, Xtreem Music

Jednou, v dobách, kdy jsme se čerstvě nastěhovali do našeho současného death metalového bytu, jsem vynášel takovou tu obrovskou plechovou kuchyňskou linku po schodech dolů. Sběrný dvůr byl asi kilometr vzdálený a já si někde tak v polovině cesty lehce natrhl stehno. Doma jsem se opláchl a večer jsme můj úspěch řádně oslavili. Asi za týden mi začalo v noze cukat a dostal jsem neskutečnou teplotu. Došlo to tak daleko, že jsem v práci málem omdlel a i já, který by k doktorovi nepáchl, jsem byl nucený vyhledat pana chirurga. 

Zajímavé bylo, že mě nikde nechtěli díky pro Plzeň exotickou kartičku pojištěnce přijmout. Začínal jsem mít vidiny a sotva se ploužil. Nakonec jsem skončil na pohotovosti a přijímací lékař mě nechal ihned po vypumpování žaludku odvést na operační sál. Diagnóza zněla jednoduše. Počínající otrava krve a vřed velikosti pomeranče. Umrtvili mě a když jsem se probudil ze říše snů, pocítil jsem obrovskou úlevu. S novinkou AVULSED je to dokonale srovnatelné. Také mi přijde, že mi někdo při vivisekci právě  provedl nějaký jednodušší chirurgický zákrok. Pěti skladbové demo je poskládáno s velkým citem pro pitevní práci. Některé melodie chladí jako operačního stůl, jiné vás zase nabudí stejným způsobem jako nějaká droga. Minulé dlouhohrající album "Ritual Zombie" (2013) lehce předznamenalo lehký posun k větší melodičnosti. Ten kapele velmi prospěl. Hraje se zde old school death metal v klasickém provedení, samozřejmě s jasně danou nálepkou made in AVULSED. 



Při poslechu jsme opět nemocný a někde v mé hrudi tepe znovu obrovský bobtnající vřed. Odstranit lze dvěma způsoby. Buď je nutné podstoupit tradiční operaci pomocí skalpelu a svorek a nebo si můžete nechat naordinovat nové EP "Altar of Disembowelment". Čtyři skladby z pitevních sálů a jeden skvěle provedený bonus od BLACK SABBATH. Ten pasuje na desku, jakoby tam patřil odjakživa. Přiznám se rovnou, že mi Španělé způsobí až takové rány, to jsem netušil. Nahrávku si dávám do hlavy velmi často a pořád se nemohu nabažit. Líbí se mi taková ta černá energie, vytažená snad odněkud z nejtemnějšího podzemí. AVULSED asi nikdy nebudou patřit mezi vyloženě "slavná" jména, ale u nás, v undergroundu budou i díky novému EP patřit mezi vyvolené. Dokážou totiž asi to nejdůležitější, co u hudby požaduji. Navodit pořádně morbidní atmosféru. A toho si cením o hodně víc, než dokonalé image. 



Vážení a milí přátelé, vítejte tedy znovu na další veřejné pitvě. Dnes budeme odstraňovat ty největší mokvající vředy. Hlavní operatér Dave Rotten právě zahájil první operaci. Setkáváme se zde, abychom uctili památku klasického death metalu. AVULSED jsou na novém EP v té nejlepší kondici. Krutí, naléhaví, maniakální. Čtyři ochutnávky krvavého masa v podobě vlastních songů a jedna coververze od BLACK SABBATH jsou perfektní undergroundovou prací. Pokud máte tyhle šílence rádi, tak neváhejte. Nálada celého EP je temná jako stíny v katakombách. Tajemná a šílená! Death metalové album od mistrů ve svém oboru! Operace se opět podařila, pacient zemřel!


Skladby:

1. To Sacrificce and Devour
2. Red Viscera Serology
3. Ceremony of Impalement
4. Tremble in the Darkness
5. Neod Knights (Black Sabbath cover)


Čas: 22:46


Sestava/band:

Dave Rotten: Vocals
Cabra: Guitar
Juancar: Guitar
Tana: Bass
Erik: Drums 


Asphyx says:

Dear friends, welcome to the next public autopsy. Today, we will remove the biggest festering ulcers. The main operator Dave Rotten has just started the first operation. We meet here to honour the classic death metal. AVULSED are on their new EP in the best condition. Cruel, urgent, maniac. Four tastings of bloody meat in the form of their own songs and one cover version of the BLACK SABBATH are perfect underground work. If you love these freaks, so don't hesitate. The mood of the whole EP is dark, like shadows in the catacombs. Mysterious and mad! Death metal album from the masters in their field! The operation was again successful, the patient died!

Share this games :

TWITTER