DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 20. října 2015

Home » » Minirecenze/minireview - SAXON - Battering Ram (2015)

Minirecenze/minireview - SAXON - Battering Ram (2015)


SAXON - Battering Ram
CD 2015, UDR Music

Na novinku legendárních SAXON jsem se neskutečně těšil. Tahle kapela patří k mým nejoblíbenějším ve stylu zvaném heavy metal. Vždycky se mi na nich líbilo, že si na nic nehráli, nepoužívali takové to vypjaté pozlátko, které mě u heavíku většinou odrazuje. Sázejí spíše na syrovost, poctivý riff a hlas Biffa Byforda. Mohli bychom nad novinkou vést nekonečné debaty o tom, jakému předchozímu albu je nejvíc podobné, případně vše odsoudit slovy, že už bylo lépe. Jenže to by byla jen slova, klišé, které se dají použít na všechny staré kapely. Já to takto nastavené nemám. Jen jsem si sedl, otočil volume doprava a opět se ztratil. Osobně považuji "Battering Ram" za velmi vydařený počin. To, co mám u SAXON tolik rád, takové to rockové jiskření, zde opět nalézám a tak si užívám. Jsem najednou fajnšmekrem, sedícím v dobré restauraci a pojídajícím velmi chutný pokrm.

Na jazyku převaluji kousky toho nejklasičtějšího heavy metalu z britských ostrovů. Muzika si kolem mě plyne s neskutečnou samozřejmostí. Riffy se pomalu zarývají do paměti, hlas mě pokrývá rouchem nadšení. Určitě bychom spolu našli spoustu připomínek, různých drobností, které by se daly vytknout, ale dělat to nebudu. Mě novinka sedne ve všech bodech obhajoby. Schválně jsem ji zkoušel i na celou svoji rodinu a zajímavé bylo sledovat, jak všichni po řekněme patnácti minutách postupně rozpohybovali svá těla do rytmu a nakonec vše končilo bujarým křepčením kolem přehrávače. Vždycky, když píšu o SAXON, neopomenu zmínit jakousi vznešenost, s jakou ke své tvorbě přistupují. Potkávám ji i tentokrát. Pokud bych měl někoho pasovat do heavy metalového šlechtického stavu, byli by to právě tito Britové.

"Battering Ram" je albem, které je klasikou SAXON. Vynikající riffy, hlas ostrý jako břitva a energie tryskající z každého tónu. Mám pro tyhle Brity obrovskou slabost a letos mě rozhodně nezklamali. Přijdu si jako na setkání heavy metalových fajnšmekrů. Užívám si dosytosti jednotlivé skladby a kývám hlavou do rytmu. Pokud bych měl nějak definovat dobrý heavy metal, určitě bych novinku s klidem doporučil. Nemám sebemenších připomínek. CD neskutečně řeže a nepostrádá tolik potřebnou jiskru. Nahrát tak dobré album po tolika letech na scéně je obdivuhodné. Slyšte slova plná kovu! Heavy metalová šlechta v tom nejlepším světle. Chcete být heavy? Poslouchejte nové SAXON. Skvěle!




Asphyx says:

"Battering Ram" is a classical album of SAXON. Excellent riffs,  voice sharp as a razor and energy gushing from each tone. I have a weakness for these Brits  and this year I  wasn't definitely  disappointed. I'm feeling like on a meeting of heavy metal connoisseurs. I enjoy all their songs and nod my head in the beat. If I should define a good heavy metal, I would definitely recommend this news. I have no objections. The album cuts and doesn't miss necessary spark. to record a good album after so many years on the scene is admirable. Hear the words of metal! Heavy metal aristocracy in the best light. Do you want to be heavy? Listen to the new SAXON. Great!


Share this games :

TWITTER