DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 3. října 2015

Home » » Minirecenze/minireview - VACIVUS - Rite of Ascension (2015)

Minirecenze/minireview - VACIVUS - Rite of Ascension (2015)


VACIVUS - Rite of Ascension
EP 2015, Goatprayer Records/ Hellthrasher Productions

Tady, u nás ve tmě, je všechno jiné. Kdo zde byl alespoň jednou na návštěvě, moc dobře ví, že kupříkladu taková veličina jako čas, nemá v našich končinách příliš velký význam. My se stejně, jako třeba takoví britští VACIVUS, ploužíme v devadesátých letech, vzýváme staré i mladé death metalové bohy (INCANTATION, FUNEBRARUM, DISMA, IGNIVOMOUS, IMPRECATION) a užíváme si té nejtemnější špíny. VACIVUS jsou totální underground. Sice mají na svém kontě jedno CD z roku 2014 ("Dawn of Chaos") a jedno demo "Rehearsal Demo" (2014), ale jinak jsou spíš jen takovým nenápadným stínem. Letošní počin vyšel jen na kazetě a obsahuje deset rychlých a plesnivých songů, narvaných do 23 a půl minuty. Klasické inferno, ničím moc překvapivé, ale syrové a uvěřitelné. Nahrávka se mi líbí, rád se podobnými počiny probírám a přehrabuji. Připomíná mi to návštěvy hřbitova, otevírání starých rakví a hádání, na co kdo kde a jak zemřel.

VACIVUS si na nic nehrají, jsou ostří, zároveň až doomově tajemní a umí navodit tu správnou atmosféru totálního zmaru. V určitých kruzích budou určitě časem patřit ke kultu. Záleží jen na nich. Cesta, kterou se vydali není jednoduchá a pokud dojdou dobrého konce, mohli by časem vydat album u nějakého většího labelu. Zatím zůstávají v podzemí a hrdě se hlásí k pravému infernu a šíří slávu záhrobí i v našem nebohém světě. Byla by škoda, aby fanoušci byli o jejich muziku ochuzeni. Pro mě osobně se jedná o velmi milé a morbidní překvapení. V rukách se mi opět převalují nekonečné chuchvalce mlhy a moji hlavu obstupuje zlo ze všech stran. Tuhle kapelu bych se rozhodně nebál doporučit na jakoukoliv okultní seanci. 

"Rite of Ascension" je jasnou odpovědí na samotné peklo. Melodie jsou zde temné, studené, jako těla starých mrtvol. Britové hrají old school death metal v jeho nejryzejší podobě. Tma, šílenství a otevřené hroby. Všechno zde naleznete. Exhumujte vzpomínky na devadesátá léta a nechte se unášet černými melodiemi! Svět je při poslechu zlý, ošklivý a zkažený. Záhrobí opět promluvilo. Mocně, hlasitě a nekompromisně. Old school death metalová deska, nahraná v samotném podzemí! Velmi dobře!




Asphyx says:

"Rite of Ascension" is a clear answer to the hell. The melodies are dark and cold as the bodies of old corpses. The Brits play old school death metal in its purest form. Darkness, madness and open graves. Everything can be found here. Exhume memories of the 90th and let you fascinate by black melodies! The world is  to bad, ugly and corrupt by listening. The underworld has spoken again. Powerful, loud and uncompromising. Old school death metal album, recorded in the absolut underground! Very well!

Share this games :

TWITTER