DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 11. října 2015

Home » » Minirecenze/minireview - W.A.S.P. - Golgotha (2015)

Minirecenze/minireview - W.A.S.P. - Golgotha (2015)



W.A.S.P. - Golgotha
CD 2015, Napalm Records

Muziku mám stejně jako každý rozdělenou do pomyslných škatulek. Něco se mi hodí víc do práce, něco do auta, jinou hudbu poslouchám doma v klidu svého pokoje. Novinka W.A.S.P. se mi osvědčila v zaměstnání. Jako technik se musím hodně koncentrovat, abych neudělal při různých výpočtech a kreslení chybu a tak volím vždycky desky, na které se nemusím tolik "soustředit". "Golgothu" jsem si dával do uší vždy už brzy ráno. Zapnul jsem počítač, odřízl se od tohoto světa a přenesl se náhle do osmdesátých let. Starý havran Blackie opět krákorá jako zamlada (klobouk dolů!) a stavba jednotlivých skladeb je jedním slovem kulervoucí. Takhle nějak se má hrát rock´n´roll, přátelé! Mám chuť některé refrény doslova halekat. Občas se přistihnu, že na mě kolega kouká jako na blázna. Pořád se totiž usmívám a dokola si říkám: " Je to tam!"

Ale já vím, že je to retro! Dokonce jsem byl i hodně skeptický, na plzeňském Metalfestu se mi tahle smečka zrovna do nálady netrefila a pan zpěvák působil už hodně opotřebovaně. Z nové desky je to jiné. Album neskutečně jiskří. Přijdu si jako při sledování nějakého starého pořadu o heavy metalu a hard rocku. Ožívají přede mnou staré zážitky, čekám, kdy za mnou přijde další dívka s předlouhými vlasy a kamarád mi znovu pozvrací džínovou vestu. Hergot, kruci, himml, kde pořád pánové berou tak ostré a zajímavé riffy? A proč se pořád tlemím jako blázen? Pohoda, je to totiž neskutečná pohoda. Hudba pro odpočinek. Rock, tepající, drásající, svým způsobem lehce bolestivý. Dokonalá esence pocitů a emocí. 

Odjistěte granát, roztrhněte saka a košile, nastartujte motorku, přidejte plyn a získáte svobodu! Konečně můžete hodit za hlavu starosti všedního dne a pořádně si zapařit. "Golgotha" vám k tomu může klidně dělat kulisu. Jen musíte počítat s tím, že si začnete časem podupávat, postupně přidáte i ruce na imaginární bubny a nakonec budete skákat po gaučích a vyřvávat spolu s Blackiem refrény. Jsem zase malým klukem, zpívajícím do násady od koštěte před zrcadlem. Tahle nahrávka mě svojí energií doslova posadila na zadek. Mám chuť na další pivo. Klidně přineste i panáka. Dneska bude dlouhá noc.

Chcete poctivý rock´n´roll? Máte ho mít. Nechápu, kde se ve W.A.S.P i po těch letech bere tolik skvělých nápadů, které jsou opravdu v každé skladbě. Album neskutečně řeže, pálí, jiskří! Vynikající výkon předvádí Mr. Blackie. Takhle nějak si představuji vznešený, ostrý heavy metal. Tolik emocí, nálad, pocitů jen tak někde neuslyšíte. Je hodně znát, že tady se skládalo poctivě a hlavně srdcem! Jeden hit střídá druhý a celková nálada nahrávky je velmi elektrizující. Nemám další slova. Nechci nic psát, chci raději poslouchat.  Heavy metalové album, které vás roztrhá na kusy!




Asphyx says:

Do you want any honest rock'n'roll? Here you are. I can't understand where do the W.A.S.P take so many great ideas being really in every song. Album cuts, burns, sparkles! Excellent performance shows Mr. Blackie. This is how I imagine the noble, sharp heavy metal. So many emotions, moods, feelings you won't hear anywhere. It is visible that they composed mainly by heart! One hit after another and the mood of the recording is very electrifying. I have no more words. I don't want to write, I prefer to listen. Heavy metal album that will tear you up to pieces!

Share this games :

TWITTER