DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 5. listopadu 2015

Home » » Minirecenze/minireview - CRYPTOPSY - The Book of Suffering (Tome 1) (2015)

Minirecenze/minireview - CRYPTOPSY - The Book of Suffering (Tome 1) (2015)


CRYPTOPSY - The Book of Suffering (Tome 1)
EP 2015, digital

Kanadští death metaloví bombardéři  CRYPTOPSY se letos rozhodli znovu zničit tento svět. Vyvrhli na světlo boží čtveřici skladeb, které přesně vystihují jejich podstatu. Ostré a velmi rychlé kytarové výjezdy, vynikající bicí Flo Mouniera a dnes již tradiční tlak. Bomby v podobě krkolomných riffů jsou shazovány bez varování a jakéhokoliv slitování. Od začátku až do konce je to neskutečná smršť, tsunami, které po sobě nechává jenom spoušť. Přiznám se, že na podobné běsnění musím mít náladu, ale když už přijde, mám co dělat, abych nevyrval doma dveře radostí z pantů. Někde jsem četl, že kapela bude volit díky nelegálnímu stahování raději formu několika EP, které pak uspořádá v jeden fyzický celek. Nevím, co je na tom pravdy, ale zdá se, že krátká stopáž těmto kanadským řezníkům vyhovuje. 

Můj přehrávač má sice občas problém, aby mu nevypadly repráky z beden, ale zase na druhou stranu, po poslechu je můj mozek natolik čistý, že si přijdu jako budhista po několika letech meditace. Za moji maličkost bych rád vyzdvihl výkon Matta McGachyho. Jestliže jsem k němu měl na minulém dlouhohrajícím a stejnojmenném albu spoustu připomínek a ne vše mi sedělo, tak letos se překonává. Některé hlasové projevy už rozhodně nejsou z tohoto světa. Album díky němu působí jako nějaká krutá a nekompromisní vendeta. Vždycky si říkám, že nic dalšího, více zlého přijít nemůže a ono přijde. Je to extrém, ale dokonale vybroušený, s perfektním syrovým zvukem a neskutečnou energií. Zajímavé je, že mi tentokrát nevadí ani chvilkové death coreové ozvěny. Možná proto, že jsou dávkovány citlivě a neruší mě.

Už jste někdy zažili bombardování? Že ne? Tak letos máte možnost. Pusťte si nové EP kanadských death metalistů CRYPTOPSY a zažijete totální nekompromisní inferno. Zdá se, že kapele krátký formát alba vyhovuje. Nemám absolutně žádných připomínek. Tolik tlaku, síly, energie a nápadů narvaných do čtyřech skladeb jsem už hodně dlouho neslyšel. Nahrávka připomíná smečku hladových pitbulů, utržených ze řetězu. Kousají, cvakají čelistmi a řvou jako nějaká monstra. Stejně jako CRYPTOPSY. Brutal death metalové album, které vám utrhne hlavu i s páteří! Skvěle!



Asphyx says:

Have you ever experienced the bombing? Haven't you? So this is your chance. Turn a new EP of Canadian death metal CRYPTOPSY and experience totally uncompromising inferno. It seems that this short calibre of album satisfies to this band. I have absolutely no comments. So much pressure, force, energy and ideas stuffed into four tracks I haven't heard for long time. Recording reminds a pack of hungry pit bulls, torn off chain. They bite, chatter jaws and scream like a monster. As CRYPTOPSY. Brutal death metal album that will bite your head off! Great!

Share this games :

TWITTER