DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 14. listopadu 2015

Home » » Minirecenze/minireview - GIRLSCHOOL - Guilty as Sin (2015)

Minirecenze/minireview - GIRLSCHOOL - Guilty as Sin (2015)


GIRLSCHOOL - Guilty as Sin
CD 2015, UDR Music

Rock´n´roll! Chce se mi spolu s dámami z GIRLSCHOOL vykřičet do celého světa. Víte, se mnou je to hodně těžké. Já když vidím za mikrofonem ženskou, tak jsem hodně skeptický. Existuje jen pár výjimek. GIRLSCHOOL patří mezi ně. Je to hlavě tím, že nikdo nikde neječí a muzika má neskutečné NWOBHM koule. Tohle je heavy metal, vycházející přímo ze svých kořenů. A ještě hraný od kapely, která má historii delší, než jsou mnozí z nás naživu. Rok založení 1978, neskutečně pestrá a zajímavá historie. Přesto se na posledních albech těmto divoženkám povedlo neustrnout. Rozhodně se nejedná jen o nějaké desky z podstaty. Naopak, přinášejí spoustu zajímavých melodií, odpočinkových skladeb a obrovské pohody, která na mě dýchá z každého tónu. Máte někdy chuť zaklapnout notebook, poslat šéfa tam kam patří, nasednout na motorku a vyrazit za svobodou? Tak si s sebou nezapomeňte vzít novou desku "Guilty as Sin".

Mluvit u podobných kapel o tom, že je to retro, je poměrně troufalé, protože tahle kombinace heavy metalu, "motorhreadovských" postupů a punkového přístupu je cítit u spousty kapel dodnes, ale jen někteří u tohohle šílenství byli od začátku. Mě neskutečně fascinuje, jak si pokaždé sednu, říkám si, jak budu psát o starých vykopávkách, ale pak se chytnu melodií a mám sto chutí rozmlátit klávesnici. Tedy až po tom, co si dám nějaké to pivo a připravím se na následující večírek (třeba pomocí songu Everybody Loves (Saturday Night)). Hudba pro odpočinek, ano, tak by se dala novinka "Guilty as Sin" definovat také, ale když se zaposloucháte pozorněji, zjistíte, že nápadů, různých nuancí a drivu je ve skladbách obrovské množství. Je pátek, já píšu tuhle recenzi a až ji dopíšu, tak poběžím k lednici. Už se to chladí, už to vypukne! Pak přidám volume pořádně doprava. Hergot to řeže! 

Jsem doslova fascinován energií, která z novinky "Guilty as Sin" doslova tryská. Dámy opět dokazují, že jsou královnami rock´n´rollu. Album se neskutečně dobře poslouchá a má tu správnou pozitivní sílu. Všechny riffy sedí na svém místě, vokálům také není co vytknout a nápadů je na desce také velká spousta. Jako celek je pak nahrávka opravdu dobrá. Od začátku do konce vlastně jenom sedím, podupávám si nohou a zpívám spolu s kapelou. Ne, GIRLSCHOOL rozhodně do starého železa nepatří! Naopak, nakopou vám zadky a ještě jim za to budete vděční. Nastartujte auto a přidejte hlasitost. Dneska bude dlouhá jízda! Takto nějak si představují výborný rock´n´roll! Jsem ztracen!



Asphyx says:

I'm fascinated with the energy that is gushing from the news, "Guilty as Sin". Ladies showed once again, that they are the queens of rock'n'roll. The album is incredibly well for listening and it has the right positive force. All riffs sit on their places, apply to vokals there is nothing to criticize and there are lot of ideas on the album. As a whole the record is really good. From beginning to the end I'm just sitting here, I am tapping my feet and singing with the band. No, GIRLSCHOOL isn't ready for the scrap heap! On the contrary, they'll kick your ass and you will be grateful for it. Start your car and add volume. The ride will be long today! This is I imagine a great rock'n'roll! I'm lost!

Share this games :

TWITTER