DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 30. listopadu 2015

Home » » Minirecenze/minireview - HATESPHERE - New Hell (2015)

Minirecenze/minireview - HATESPHERE - New Hell (2015)


HATESPHERE - New Hell
CD 2015, Massacre Records

Dánští HATESPHERE pro mě vždycky byli synonymem kapely, která dokáže zhudebnit čistou nenávist. Jejich kombinace thrashe, deathu a občasných groovových momentů mi dělala pokaždé dobře. Líbí se mi, že všechno hezky odsýpá, je to rychlé, lehce neučesané a zároveň má skupina dobré nápady. Není a nikdy to nebylo sice nic převratného, ale pod určitou laťku kvality Dánové nikdy nešli. V jejich tvorbě lze vystopovat společné prvky třeba s takovými LEGION OF THE DAMNED, CARNAL FORGE, DEW-SCENTED, THE HAUNTED, ale i SHADOWS FALL, ARCH ENEMY, případně HEAVEN SHALL BURN. Zajímavé je, že většinu jmenovaných smeček zase tolik nemusím, HATESPHERE ale ano. 

Někdy jsou ty pohnutky, ta vzájemná přitažlivost mezi mnou a předkládaným materiálem zajímavé. Já oceňuji u HATESPHERE schopnost napsat dobrý song. Je to sice hlavně sekající nářez, ale také hudba, která dokáže člověka nabudit. Nejedná se o žádnou retro špínu, všechno je hezky čitelné, ostré a hlasité. Nebudu sice asi novinku používat ve chvílích, kdy si budu chtít přečíst dobrou knihu, ale v momentech, kdy si budu připadat, jako by mi na bedrech ležel celý svět, si je dám vždy znovu a s chutí. Vyčistí mi hlavu a odpočinu si, co je víc?! Nebudu nic rozebírat do podrobností, to vám zajisté napíšou renomovaní páni kritici, ale pocitově je mi nová deska hodně blízká. Kope jako splašený kůň, je zběsilá a zároveň s určitou dávkou pestrosti. Je mi zkrátka ve společnosti těchto Dánů velmi dobře. Stačí si nalít dobré pivo, osolit hlasitost a po chvilce mi začnou nohy tančit samy od sebe. A o to nám jde v tomto případě především.

Deváté dlouhohrající album od dánských HATESPHERE se opravdu povedlo. Je ostré, naléhavé a zároveň melodické. Fanoušci moderněji uchopeného thrashe budou určitě spokojeni. Stejně jako já. "New Hell" je albem, které působí jako kopnutí okovanou botou přímo do obličeje. Líbí se mi určitá samozřejmost a lehkost, s jakou nahrávka plyne. Kapela působí jako smečka šílených psů, která kouše kolem sebe. Dejte si pozor, abyste od nich nechytili vzteklinu! Nahrávka je velmi pestrá a doslova přetéká nápady. Myslím, že není nutné nic dodávat, tady mluví hudba sama za sebe. Thrash metal zahraný s velkou energií! Inteligentní masakr! 



Asphyx says:

The ninth full-length album from Danish HATESPHERE came really off. It's sharp, urgent and melodic at the same time. Fans of more modern thrash will be definitely satisfied. Just like me. "New Hell" is an album that sounds as a kick with hobnailed boot in the face. I like commonplace and the ease with that the recording is coming. The band is like a pack of mad dogs biting around. Be carefull and don't  catch rabies from them! The recording is very colourful and it is overflowing with ideas. I think it isn't necessary to add nothing, this music speaks for itself. Thrash metal played with great energy! Intelligent carnage!

Share this games :

TWITTER