DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 25. listopadu 2015

Home » » Minirecenze/minireview - MEPHARIS - Enclosed in Hermitage (2015)

Minirecenze/minireview - MEPHARIS - Enclosed in Hermitage (2015)


MEPHARIS - Enclosed in Hermitage
EP 2015, vlastní vydání

Nad městem roztáhl svá křídla další smrtonosný mrak. Prší a z nebe nám přímo do schoulených tváří padají krvavé kapky beznaděje. Je na čase, dát si do hlavy nějakou smutnější muziku. Tentokrát moje ucho spočinulo na novince polských MEPHARIS. Ti mi poslali svoji zatím poslední desku "Enclosed in Hermitage" a já hned propadl jakési těžko popsatelné náladě. Rozpoložení se u mě střídalo od těch veselých, až po rozlobené nebo dokonce vzteklé pocitů. Tohle je přesně ten druh hudby, kterou mohu vždy a kdekoliv. Poláci totiž nejsou jen další skupinou v řadě, drtící klasický doom death metal. Pánové si neberou servítky a klidně do skladby zařadí thrash metal, případně rock, někdy dokonce heavy kovové emoce. 

Každý song je perfektně propracovaný, hezky graduje a i když se nejedná v podstatě o nic nového, EP se dobře poslouchá. Možná by občas neškodilo trošku přiostřit riffy, nebát se přitlačit na pilu, ale jinak jde o kapelu, která rozhodně stojí za pozornost. MEPHARIS jsou i přes své "mládí" (hrají od roku 2007) dobrými muzikanty, kteří přesně vědí, co a jak chtějí hrát. Nápady na EP jsou hodně dlouhé, deska jakoby jen pohodově plynula a já nakonec spokojeně kývám hlavou a říkám si, že vlastně ani nevím, proč se mi tato nahrávka líbí. "Enclosed in Hermitage" má v sobě určitou chytlavost, přitažlivost, která mě nutí si novinku dávat znovu do hlavy. Na recenze mi chodí opravdu velké množství žádostí, někdy je těžké oddělit zrno od plev, ale MEPHARIS mě zaujali ihned. Ano, chtělo by to ještě pořádně učesat, sehnat schopného producenta, doladit zvuk, ale ty nápady a energie jsou cítit už teď. A možná právě určitá "neučesanost" a lehké nedostatky dělají tuhle nahrávku pro mě tolik zajímavou.


Nové EP "Enclosed in Hermitage" se polským doom death metalistům povedlo. Líbí se mi celková nálada alba i nápady, které opravdu dokážou zaujmout. Občas jsou sice některé motivy příliš dlouhé a nahrávka by si zasloužila lepší produkci, ale jako celek se EP dobře poslouchá. Přiznám se, nečekal jsem to a tak jsou pro mě MEPHARIS příjemným překvapením. Líbí se mi, že pánové kombinují ve své tvorbě i thrash a heavy metal. Dodává to nahrávce na zajímavosti a ostrosti. Ne všechno je ještě dokonalé, ale kapela je na velmi dobré cestě. Osobně jsem jejich novinku poslouchal rád a rozhodně se k ní budu vracet. Pestrý a smutný metal, který je studený jako kus ledu. Dobrá práce! Doporučuji!

Asphyx says:

The Polish doom death metallers is the new EP "Enclosed in Hermitage" succeeded. I like the overall mood of the album and the ideas that  can be very interested. Sometimes some motives are too long and  the record should have better production, but as a whole, the EP is good for listeningI have to say, I didn't expect it, so for me MEPHARIS is a pleasant surpriseI like that the gentlemen combine  thrash and heavy metal in their workIt gives more attraction and sharpness to the recording. Not everything is perfect yetbut the band is on a very good way. Personally, I like listening to the news, and definitely I will listen it again. Colourful and sad metal that is cold as ice. Good job! I recommend!

https://www.facebook.com/Mepharis
https://soundcloud.com/mepharis
https://www.youtube.com/user/MepharisBand
https://www.reverbnation.com/mepharis
Share this games :

TWITTER