DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 16. listopadu 2015

Home » » Recenze/review - DECREPIT SOUL – Uncreated and Eternal (2015)

Recenze/review - DECREPIT SOUL – Uncreated and Eternal (2015)


DECREPIT SOUL – Uncreated and Eternal
CD 2015, Sinister Essence Records

Poslední dobou mívám největší radost z jednoduchých věcí. Užívám si obyčejnou chůzi, vydařený slunečný den nebo třeba jen dobře vyrobenou věc. Oceňuji schopné a šikovné řemeslo, před nesmyslnými a zbytečně komplikovanými výrobky. Je to zvláštní, jinak rád objevuji nové technologie, živím se technikou, ale hledám vždy nejjednodušší řešení. V jednoduchosti je opravdu kolikrát větší síla, než v překombinovaných záležitostech. V muzice to mám nastavené hodně podobně. Raději ocením slušný riff talentovaného muzikanta, případně zběsilost v srdcích hudebníků, než předváděcí kmitání po hmatníku kytar. DECREPIT SOUL jsou přesně tou smečkou, která se staví ke své tvorbě velmi poctivě. Jejich hluk je hlasitý, jako zvuk startujícího letadla. Nečekejte žádný učesaný současný death metal, ale špinavý a ošklivý zásek.

S podobnými kapelami je to svým způsobem velmi těžké. Ta hranice mezi tím, co se dá ještě vnímat a vstřebat a tím, co už je jen absolutní chaos a zmar, je velmi tenká. Tentokrát se mi ale členové australské black/deathové školy zdají být přeci jen trošku přístupnější. Samozřejmě, předpokladem posluchače je jeho záliba v okultních záležitostech a určitý čas strávený v temnotě. Kapelu si s klidem můžete zařadit mezi takové persony, jakými jsou dnes u protinožců třeba takoví IMPETUOUS RITUAL, GRAVE UPHEAVAL, PORTAL. Těch jmen se v současnosti vyrojilo opravdu velké množství a nemá cenu jmenovat všechny. Ta podobnost a stejný přístup jsou ale patrné na první poslech. DECREPIT SOUL nikam tento způsob hraní neposouvají, nejsou dokonce ani příliš „extrémní“. Mnohým se bude dokonce zdát, že to není zase takové zlo, jak to vypadá, ale musím rovnou dodat, že se nahrávka velmi dobře poslouchá. Obzvlášť takhle k večeru, když je noc blízko a venku se ukládá příroda ke spánku. Death metal je na novince plouživý, zákeřný, neomalený a surový.


Člověk si přijde jako v nějakém povrchovém dole. Kolem se vznášejí chuchvalce nedýchatelného prachu, stroje rachotí a je jen otázkou času, kdy vrchní odpalovač odstřelí další stěnu z kamene. Tam, někde v hlubinách, kde se stíny dotýkají magmatu, musí být místnost, kde se podobné kapely rodí. Do ruda zbarvený písek se vysvětluje vysokým obsahem železa, ale není tak úplně pravda. Přimíchány jsou pradávné krvavé kořeny, utrpení obětí okultních rituálů i samotné slunce, které už dávno spolkla tma. Občas zazní i starý dobrý black metal v podobě, tak jak ho hráli legendární VENOM. Těch vlivů, převážně z osmdesátých (a devadesátých) let je o hodně víc. Starší posluchači si určitě doplní ta svá jména a mladí budou hovořit o dalším retru v řadě. Není to tak úplně pravda. Dříve se hrálo přeci jen trošku přehledněji a ta špína byla obsažena spíše ve způsobu hraní, než jenom ve zvuku. DECRPIT SOUL jsou dobrými vyslanci pekla. Nejsou nejlepší, ale jejich hudba je nakažlivá jako mor.


Black/deathoví maniaci DECREPIT SOUL jsou řádnými členy australské záhrobní scény. Jejich prvotina je hnilobná, zákeřná, šílená a připomíná zápach čerstvě otevřených hrobů. Pro někoho se bude jednat jen o obyčejný hluk, ale pro nás, kteří trávíme dlouhé hodiny v podzemí, bude novinka těchto šílenců velmi chutným pokrmem. Co na tom, že nám jsou servírovány jen samé ohlodané kosti, práchnivé tkáně a absolutní zlo. Jsme napájeni překapanou tmou, smíchanou s pavučinami a znesvěcenou vodou. Australané moc dobře vědí, jak zhudebnit absolutní temnotu. Nejedná se sice o nic převratného, ale deska se velmi dobře poslouchá a doporučil bych ji všem, kteří rádi pořádají okultní seance. Zapalte svíce, obětujte Satanovi a přivítejte všechny nemrtvé. Pandořina skříňka je otevřena, peklo může začít! Špinavý a ošklivý death metal, který spasí všechny vaše černé duše!


Asphyx says:

The black/death maniacs DECREPIT SOUL are the proper members of the Australian other world. Their first album is saprobic, cruel and crazy and it reminds smell from freshly open graves. This may be just an ordinary sound for someone, however for us who spend hours in underground is this new album from those crazy people very nice meal. Who cares that they serve us just some nibble bones, rotten tissues and an absolute evil. We are charged with filtered darkness which is mixed with spider webs and polluted water. These Australian guys knows exactly how to compose the darkness. This album is nothing epochal, however the album is very good to listen and I would suggest it for all of you who like to organize occult séances. Light up some candles, sacrifice all alive people to the Satan and welcome them. The Pandora´s box is open and the Hell can begin! Dark and disgusting death metal which will save your dark souls. 


Seznam skladeb:

1. Invoking The Horned One
2. Son Of Chaos
3. Destroyer Of Life
4. Pestilential Curse
5. Chaos Blood
6. The Summoning
7. Black Witch
8. O Tortured God
9. Dread Persephone
10. A Vial Of Tribulation


Čas: 44:12

 

Sestava:


KAKO- Orations of Chaos & Barbed Wire Mutilations
HELLCUNT- Hammers of Death


Share this games :

TWITTER