DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 11. listopadu 2015

Home » » Recenze/review - DESTRUKTOR – Opprobrium (2015)

Recenze/review - DESTRUKTOR – Opprobrium (2015)


DESTRUKTOR – Opprobrium
CD 2015, Hells Headbangers Records

Peklo je pojem vyskytující se v mnoha náboženstvích v souvislosti s vírou v posmrtný život. Často bývá zobrazováno jako apokalyptická krajina či podzemní království, kde dočasně či trvale trpí duše zemřelých za své viny.

Definicí pekla najdeme velkou spoustu. Každé náboženství i jednotlivec chápe jeho význam trošku jinak. Představy jsou hodně rozdílné. My, kteří posloucháme death metal, moc dobře víme, že si lidé malují zemi Luciferovu až příliš idealisticky. Není tomu tak. Pokud si myslíte, že jste na Zemi při svém životě trpěli málo, tak jste se šeredně mýlili. Bude to jenom horší. Jsou kapely, kterým se za oponu tohoto světa podařilo nahlédnout. Jedněmi z vyvolených jsou australští tmáři DESTRUKTOR. Stačilo mi pár chvilek v jejich přítomnosti a už jsem si letošní album „Opprobrium“ oblíbil. Je totiž plné toho nejryzejšího old schoolového inferna, jaké si jen dovedete představit. Pánové kombinují ten nejčernější black metal, špinavý thrash a samozřejmě pořádně shnilý death metal.

Vlivy či podobnost s kapelami jako NOCTURNAL GRAVES, DENOUNCEMENT PYRE, INNSMOUTH, DESTROYER 666 jsou sice velmi patrné, ale v podání DESTRUKTOR zní vše ještě o nějaký řád žhavěji. Záhrobní vokál, špinavý zvuk, atmosféra strachu, beznaděje a strachu. Všechno tohle zde najdeme. Po stěnách stékají nekonečné litry černé krve. Zanechávají po sobě mapy, vypálené do zdi. Jakoby se přede mnou odehrával poslední soud. Historie špinavých kapel ožívá přímo před mýma očima. Jsem rozpolcený, bolí to a pálí, jako když sníte chilli papriku. Nemůžu se zbavit dojmu, že mě někdo sleduje. Má žhavé oči, na hlavě zakroucené rohy a z jeho kozlí vizáže vychází nepříjemný ryk. Kdysi jsem navštívil výstavu obrazů středověkých malířů. Každý z nich vyjádřil své představy o pekle. Vzpomínám na ně spolu s DESTRUKTOR velmi často. Malby ožívají, vyprávějí dávné příběhy o mučení hříšníků.



Pokud se zaposloucháte do novinky DESTRUKTOR pozorněji, po čase zjistíte, že se sice jedná o klasický „jednoduchý“ old school death metal, ale v podobě, v jaké ho hrají australští „neznabozi“, má obrovskou sílu. Síra je cítit na každém kroku, oči nevěřících dávno propadly zběsilosti. Kříže jsou obráceny s takovou samozřejmostí, jako snad nikdy. Všemu tomuhle zmaru dodává korunu překrásný obal. Všechno sedí perfektně na svém místě. Nespoutanost, rebelie, šílenost. Jednoduché motivy jsou doplňovány občasnými až heavy výjezdy. Na své si přijdou snad všichni příznivci maniakálního způsobu hraní death metalu. Nečekejte vyčištěný zvuk současných kapel, ale jen hmatatelnou touhu povolat na světlo samotného Satana. Album pronikalo do mé mysli pomalu, nejdřív se mu vůbec nechtělo, chodili jsme okolo sebe, jako dvě šelmy. Pak DESTRUKTOR zaútočili a rovnou mi prokousli tepnu. Teď tu ležím pohozený jako kus hadru a ze žil mi uniká život. Pomalu, ale jistě se stávám nemrtvým.


Obraťte kříže směrem dolů! Zapalte svíce a otevřete staré hroby. DESTRUKTOR jsou zde! Letos přicházejí s albem, které je přesnou definicí samotného pekla. Kombinace starého deathu, thrashe, blacku a občasné doomové chvilky jsou doplněny absolutní tmou. Pokud hledáte marně svůj vlastní hrob, tak jste ho právě našli. „Opprobrium“ je přesně tím druhem magické desky, která vás uhrane navěky. Při poslechu jsem ukřižovaný hlavou dolů, umučený, jako při posledním soudu. Mám pocit, že apokalypsa nastane každou chvíli. Zlo má mnoho podob a jednou z nich je nová deska DESTRUKTOR. Kozlí hlava, nabodnutá na kůlu, ke mně promlouvá neznámým jazykem. Jsme všichni dávno prokletí. Umíráme v nekonečných křečích a jako soundtrack k celé scenérii nám hrají australští raraši. Old school death metalová nahrávka, která vás spálí na popel! Inferno!


Asphyx says:

Turn all the crosses upside down! Light up the candles and open old graves. DESTRUKTOR is here! This year they are coming with their new album which is the exact definition of the Hell. A combination of the old death, trash and black metal and sometimes the doom moments are mixed with an absolute darkness. If you search for your own grave, there it is. “Opprobrium” is the exact type of a magic album which will bedevil you forever. When I listen to this album I´m crucified upside down, torture to death like during the Last Judgement. I feel like the Apocalypse is near and it´s going to be here any minute. The evil has a lot of forms and the new album by DESTRUKTOR is one of them. Goatish head jabbed on a pale speaks to me with an unknown language. All of us are cursed long time ago. We are dying in infinite pains and like a soundtrack from this scenery these Australian imps are playing their songs. Old school death metal record which will burn you to the ash! Inferno! 


Seznam skladeb:

1. Priestiality
2. Besieged
3. Tyrants Condemnation
4. Immaculate Deception
5. Blood Poison
6. Eradication
7. Forever the Blood Shall Flow


Čas: 32:53


Sestava:


Glenn Destruktor – zpěv, kytara
Jahred - bicí
Brad Ollis - basa


Share this games :

TWITTER