DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 14. listopadu 2015

Home » » Recenze/review - DOWN AMONG THE DEAD MEN – Exterminate! Annihilate! Destroy! (2015)

Recenze/review - DOWN AMONG THE DEAD MEN – Exterminate! Annihilate! Destroy! (2015)


DOWN AMONG THE DEAD MEN – Exterminate! Annihilate! Destroy!
CD 2015, Cyclone Empire

Brousím si pomalu kosu. Mám tyhle pohyby zažité od věku věků. Těším se. Dnes bych mohl k nám do záhrobí přinést pár dalších zbloudilých duší. Oblékám dlouhý plášť, zahaluji bělostný obličej do kápě. Těšte se! Otevírám stropní víko a sekám prvního, koho potkám. Potřebuji ke své těžké práci něco odlehčujícího, nejlépe nějakou dobrou hudbu. O mé zálibě v death metalu už asi zajisté nějaký ten rok víte. Přebírám hromadu CD a vybírám uskupení DOWN AMONG THE DEAD MEN. V něm se sešli jedni z nejpovolanějších, Dennis Blomberg (PAGANIZER) u kytary, Rogga (PAGANIZER, REVOLTING a desítky dalších) také u kytary a za mikrofonem nikdo jiný než Dave Ingram (ex - BENEDICTION, ex – BOLT THROWER). A že do toho umí pánové kopnout, to vám povím. Dokonce i já, vyslankyně samotné smrti jsem nucena tančit do rytmu starého nefalšovaného death metalu. Otevírám nejbližší hrob a zvu na tuhle party další své nemrtvé kamarády. Dnes to pořádně rozjedeme.

Hudba, nápady ani celkové vyznění se příliš neliší od dalších Roggových projektů a kapel. Švédský death metal, dopředu jasně dané kytarové postupy, vliv ENTOMBED, DISMEMBER, ale i BENEDICTION, BOLT THROWER. Zkrátka a jednoduše, ta nejlepší možná společnost. Je vám to málo? Tak to jste tady asi špatně. Zde se totiž hraje cíleně jen a jen pro staré fotry, pro milovníky otevřených hrobů, pro nadšence, co chodívají po večerech zkontrolovat místní hřbitovy. Skladby se valí jako mlha na blatech, jsou naléhavé, i když svým způsobem poměrně obyčejné. Pro to, abyste zrovna tuhle smečku pochopili, musíte mít v záhrobí přece jen něco odžito. Špína a hniloba je vyvážena velmi dobrou, i když tradiční produkcí. Je to spíš taková pohoda, nikde se moc netlačí na pilu. Všechno ale dobře odsýpá, zbytečně se nezdržuje, ani neexperimentuje. Pro někoho možná málo, pro všechny prokleté další kousek hniloby k zamyšlení.


Turkka G. Rantanen dodal velmi zdařilý cover, na který je radost se koukat a nahrávku doplnilo několik hostů. Říkají vám něco jména jako Kam Lee, Erik Bevenrud, případně Donovan Spenceley, Bob Thunder? Že ano? Tak to zajisté víte, že tito vážení pánové a ctitelé starých pořádků vypomohli s vokály v některých písních. Songy jsou rychlé, nikde se zbytečně nezdržuje a do necelých čtyřiceti minut je doslova narváno 14 krutých záseků. Já vím moc dobře, že to není nic obdivuhodného, ani že se tady nepředvádí bůhví co, ale když já si nemůžu pomoct. Používám zmiňovanou nahrávku pro chvíle odpočinku, když odložím zkrvavenou kosu a natáhnu si také na chvilku své kostnaté nohy. Ono se to málo ví, ale i v záhrobí toho máme někdy opravdu hodně. Jestli si někdo myslíte, že vás po smrti čeká klid a pohoda, tak se šeredně mýlíte. Někteří z vás, ti kteří se na vašem světě oddávali příliš často lenošení, budou tady pracovat až do zemdlení. A věřte mi, že lehké to pro vás rozhodně nebude. Možná potom taky rádi spočinete na chvilku ve stínu dobré poklidné hudby.


DOWN AMONG THE DEAD MEN pokračují na své nové desce přesně tam, kde minule přestali. Nečekejte nic nového, naleznete zde jen a jen pravý nefalšovaný old school death metal. Kruté riffy, vokál připomínající raněného lva a všude přítomný chlad. Víc nečekejte. Skladby jsou vystavěny velmi klasicky, tradičně. Zvuk je ošetřen velmi dobře a i když nápady nejsou z nejoriginálnějších, všechno hezky odsýpá. Kolem zase chodí dáma s kosou a čeká, kdy přijde její příležitost. Potom vás vyzve k poslednímu tanci a přivítá vás v záhrobí. Čekal snad někdo něco jiného? Ne? Tak potom jste tady správně. Tohle je album pro staré poctivé fanoušky old school death metalu. Smrtící kov, který jsem používal pro chvíle odpočinku. Dobrá deska se zvláštní atmosférou.


Asphyx says:

DOWN AMONG THE DEAD MEN continue on their new album exactly there, where they left off for the last time. Don't expect anything new, you will find only the true real old school death metal. Harsh riffs, vocals reminding a hurt lion and the coldness everywhere. Don't expect more. Songs are built very classical, traditional. The sound is very well and although the ideas aren't the most original, all songs cut well . The lady with a scythe is going around and waiting for her opportunity. Then she invite you for the last dance and welcomes you in the beyond. Did you wait anything else? No? Then you're right here. This is an album for the old honest fans of old school death metal. Deadly metal, that I used for relaxation. Good album with strange atmosphere.



Seznam skladeb:

01. Pyramids of Mars
02. Warriors of the Deep
03. The Oncoming Storm
04. The Ambassadors of Death
05. Forged in Fire
06. Arc of Infinity
07. Death Seed
08. War Machines
09. Unearthly Child
10. Tooth and Claw
11. Armageddon Factor
12. Protest and Survive
13. Deadly Assassin
14. Exterminate! Annihilate! Destroy!


Čas: 38:22

Sestava/band:


Dennis Blomberg - kytara
Rogga Johansson – kytara, basa
Dave Ingram - zpěv

Share this games :

TWITTER