DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 6. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - CHRIST AGONY - Black Blood (2015)

Minirecenze/minireview - CHRIST AGONY - Black Blood (2015)


CHRIST AGONY - Black Blood
EP 2015, Witching Hour Productions

Patřím ke druhu studenokrevných živočichů, kteří vyznávají black metal spíše v jeho klasické podobě. Polské legendární CHRIST AGONY znám již hodně dlouho. Některá jejich stará alba protáčím poměrně často a tak bylo pro mě víceméně povinností, poslechnout si i jejich novinkové EP "Black Blood". Myslím, že tentokrát název alba přesně vystihuje to, co se na něm odehrává. Pokud jste totiž dříve narození a pamatujete tyhle rouhače od jejich počátků, moc dobře víte, že jsou neměnní, zase tolik se nevyvíjejí a jedou si stále tu svou. To je samozřejmě argument, který spoustu posluchačů odradí. Ne tak mě. Opět oceňuji a těším se z chladně černé aury zla, kterou v těch třech skladbách cítím na každém kroku. Prolíná se v něm klasický mráz norského a švédského severu a určitá jemná špinavost, která je pro polskou školu tolik typická. Tradice, dobré nápady a příjemně studený zvuk. To jsou atributy, kterých se CHRIST AGONY pořád drží. 

V dnešní době lze podobnou hudbu považovat za starou a překonanou, ale uvědomme si, že nutit staré psy, aby začali hrát moderněji, by byla velká troufalost. Jsem moc rád, že podobné smečky pořád existují. Ctím podobné tradice, užívám si je a abych pravdu řekl, je mi to příjemnější, než si rvát do hlavy něco, čemu mnohdy ani nerozumím. Mé sluchovody jsou nasměrovány stejným směrem. Tři osvěžující songy je možné zakoupit jak na CD, tak vinylu i MCD. Pro fanoušky je uděláno vše. Líbí se mi i obal, plný symboliky a zla. Myslím, že na tričku se bude opravdu krásně vyjímat. Občas mi sice chybí trošku víc té špíny, rebelie a nespoutanosti, ale vše je vyváženo pocitem až jakési stísněnosti. Ano, je to právě určitý smutek, který je na CHRIST AGONY tolik přitažlivý.

Nové EP "Black Blood" legendárních CHRIST AGONY mi připomíná zběsilý tanec na ledovém ostří. Našlapujete bosýma nohama a pálí vás chodidla. Krev pomalu houstne a do žil se vkrádá chlad. Poláci nahráli další svoji klasickou desku. Nečekejte nic převratného, ale spíše solidní práci a velmi dobré řemeslo. Líbí se mi určitý pach smrti, kterou z těch tří skladeb cítím. Pokud máte rádi black metal v jeho tradiční podobě, potom je pro vás novinka povinností. Nahrávka se velmi dobře poslouchá a stává se postupně jedem, pronikajícím přímo vaší mysli. Pronásledují mě vlci a já se snažím marně uniknout. Nakonec umírám roztrhaný a zmrzlý v zasněžené krajině. Klasický black metal, zahraný s ledem v srdci! Kult!



Asphyx says:

The new EP "Black Blood" from legendary CHRIST AGONY reminds me some frantic dance on the ice edge. you are stepping on bare feet and your soles are burning. The blood get thick and the cold is creeping slowly into your veins. Poles recorded their next  classical album. Don't expect anything revolutionary, but rather a solid job and very good trade. I like a smell of death, that I feel from these three songs. If you like black metal in its traditional form, then this news is  responsibility for you. The recording is very well for listening and it turns to poison, penetrating your mind. Wolves are hunting me and I try to escape in vain. I'm dying torn and frozen in a snowy landscape. Classic black metal played with ice in the heart! Cult!

Share this games :

TWITTER