DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 2. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - DEAD TWILIGHT - Endless Torment (2015)

Minirecenze/minireview - DEAD TWILIGHT - Endless Torment (2015)


DEAD TWILIGHT - Endless Torment 
CD 2015, vlastní vydání

Italští bombarďáci DEAD TWILIGHT letos nahráli teprve své první album. Je to s podivem, protože tahle temně krutá death metalová kapela působí na scéně již od roku 2001. Každopádně, pokud se podíváme na jejich novinku zevrubněji, zjistíme, že je plná ostrých riffů, velkého tlaku a smrtícího chaosu. Opravdu si přijdu jako při bombardování od nějakého hodně velkého bombardéru. Kobercové nálety starých melodií, smrt a nářek prchajících civilistů i ďábelské škleby vojáků opojených smrtí. Devadesátá léta opět ožívají, hroby vydávají další a další svědectví a já si znovu říkám, že tady je mi velmi dobře. Není divu, italští matadoři se s tím moc nemažou a ještě navíc přidávají pořádnou porci nepropustné tmy. 

Kapela se sice nevyhne v některých momentech lehké monotónnosti, ale s tím se v tomto stylu musí počítat. Kdysi se mi zdál sen, ve kterém jsem chytl nějakou šílenou chorobu. Potácel jsem se v horečkách, odpadávalo mi maso a čekal jsem na smrt jako na osvobození. Ještěže jsem se nakonec probudil, jinak by se tahle noční můra změnila ve skutečnost. S novinkou DEAD TWILIGHT  to mám nastavené hodně podobně. Při poslechu znovu sním, zmítám se v nekonečných křečích. Hraje se tady totiž přesně ten druh death metalu, který je přirozený ve své starobě a hnilobě. Riffy i nápady jsou sice podobné slavným smečkám ze starých dob, ale přidána je aura jisté zlomyslnosti. Rozdíly asi pozná opravdu jen fanoušek stylu, ale pro něj je také tato nahrávka určena především.

V Itálii byl letos otevřen jeden hodně starý, zahnívající hrob. Vydal svědectví o old school death metalu, zahraném s citem a poctivostí. Album jsem si přehrával stále dokola a cítil jsem, že mě pohlcuje nějaká hodně zlá choroba. DEAD TWILIGHT  umí složit opravdu dobrou, plesnivou skladbu. Nahrávka se velmi dobře poslouchá a zcela mě pohlcuje. Odehrává se zde hodně poctivá hrobnická práce. Zapalte kříže, obětujte Satanovi! Takto nějak by to mělo vypadat! Desku doporučuji všem starým poctivým fanouškům. Reálný death metal, který vám vyvrhne vnitřnosti! A to velmi krutě!


Asphyx says:

In Italy was opened a very old, rotting grave this year. It testified about old school death metal, played with feeling and honesty. I played the album over and over and I felt how I 'm absorbed by some bad disease. DEAD TWILIGHT are able to make a really good, moldy song. The recording is very good for listening and it absorbs me completely. It's very honest gravedigger work. Light the Cross, sacrifice to Satan!  This is the way it should look like! I recommend to all old honest fans. The real death metal that will gut you!  Very cruel!

Share this games :

TWITTER