DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 17. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - DEMENTIA 13 - Ways of Enclosure (2015)

Minirecenze/minireview - DEMENTIA 13 - Ways of Enclosure (2015)


DEMENTIA 13 - Ways of Enclosure
CD 2015, Memento Mori

Portugalští milovníci hororů DEMENTIA 13 jsou opět zde. A znovu se vás pokouší vystrašit k smrti svoji death metalovou muzikou. Na minulém EP "Tales for the Carnivoroous" (2013) jasně ukázali, že jejich hudba není z tohoto světa a že pokud byste s nimi rádi strávili nějaký ten čas, musíte za nimi do záhrobí. První dlouhohrající deska je tak plná odkazů na staré osmdesátkové filmy, na náladu krvelačných bestií i krutost vrahů. Vše samozřejmě bráno s nadhledem a nadsázkou. Hudba je zde hodně "švédská", ovlivněná kupříkladu tím, co na svých projektech předvádí Rogga Johansson. Rozhodně se nejedná o nic převratného, skladby jen tak v klidu a pohodě plynou, ale musím uznat, že rozhodně nepostrádají ten správný náboj.

Pokud se podíváte na obal "Ways of Enclosure", trošku se zamyslíte a zapátráte v pamětí, tak myslím, že vám bude zcela jasné, co se na novince odehrává. Ano, správně, ti chytřejší už pochopili. Jedná se o plesnivý, starý, ošklivý, mokvající a "strašidelný" smrtící kov. A cože mě vlastně donutilo se o tuhle portugalskou smečku zajímat? Vždyť podobných kapel lze dopočítat deset na jednom uříznutém prstu. Já vlastně ani nevím. Desku jsem si jednoduše pustil a pak čekal, co to se mnou udělá. Najednou mi začala cukat noha, přidala se i ruka a nejednou zjišťuji, že já jsem jednou z postav tohoto krvavého filmu. Jsem zavřený ve staré kobce a čekám, až si pro mě přijdou. Zatím nevím kdo, ale jsem si jistý, že mě to bude hodně bolet. Stejně jako novinka DEMENTIA 13.

DEMENTIA 13 se letošním albem jasně zapsali mezi kapely, které umí velmi dobře navodit atmosféru starých časů. Old school death metal v kombinaci s hororovými filmy by mohl dělat dobře snad každému, kdo má rád plesnivinu, krutost a sílu v death metalu. Pánové sice nepřinášejí nic nového, ale novinka se velmi dobře poslouchá a já bych ji doporučil všem, kdo rádi tráví dlouhé hodiny procházkami po hřbitově. Mocný hlas, ostré riffy, nekompromisní tlak. To jsou DEMENTIA 13. Během poslechu opravdu ožívají postavy z krvavých filmů. Vítejte v záhrobí! Velmi dobrá, krutá deska ze staré death metalové školy! 



Asphyx says:


DEMENTIA 13 is the band which proved us that it knows how to set the old day’s mood this year. Old school death metal in combination with horror movies could be the right thing for people who likes moldiness, cruelty and power in death metal. These guys don´t do anything special, however this new album is very nice to listen and I would recommend it to everyone who like to spend long hours walking around the graveyard.  Powerful voice, sharp riffs and uncompromising pressure. That is DEMENTIA 13. During the listening you can feel the horror movies characters becoming live. Welcome to the beyond! Very good and cruel album from death metal school!

Share this games :

TWITTER