DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 26. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - DYSPHOTIC - Chaos Terrain (2015)

Minirecenze/minireview - DYSPHOTIC - Chaos Terrain (2015)


DYSPHOTIC - Chaos Terrain
EP 2015, Entelodon Records

Black death metalisté DYSPHOTIC z Nového Mexika jsou na scéně smrti úplnými nováčky. Tedy, co se týká data jejich založení (2015) a diskografie (recenzované EP je úplně prvním počinem). Jinak máme před sebou kapelu, která se nemá rozhodně za co stydět. První, co mě zaujalo a donutilo mě se o DYSPHOTIC vůbec zajímat, byl nihilistický obal. Pustil jsem si EP nejdříve na internetu a zjistil, že podobná špína by mi mohla dělat dobře na mé zkažené duši. Dával jsem si novinku do žil pomalinku, po dávkách, abych vše náležitě vstřebal. Zpočátku jsem byl opatrný, spíše odmítavý, ale ta energie mě nakonec přesvědčila. Nečekejte nic převratného, ani stylotvorného, ale takhle k večeru, když se setmí, špatná nálada alba vyleze na povrch jako červ ze shnilého masa

Líbí se mi takový ten undergroundový přístup, nadšení a určitá černá aura, která je patrná ve všech skladbách bez výjimky. Hroby se zase otvírají, kříže obracejí, zombie mají svůj večírek. Občas je hlas hozený až někam ke grindu a tak si na své přijdou i vyznavači tvrdších záležitostí. Nebudu záměrně tuhle smečku k nikomu přirovnávat, protože bych byl hrozně nerad, aby byla ihned "odsouzena" jako obyčejná kopie. Osmdesátá a devadesátá léta jsou sice patrná na každém kroku, ale řekněte mi, u koho tomu tak není? Důležitá je nálada a atmosféra, které jsou zde opravdu hodně temné. A o to jde nám, nehodným především. Líbí se mi i lehce zastřený zvuk. Všechno řeže a pálí přesně tak, jak to mám rád.

DYSPHOTIC jsou na svém prvním EP temní a zákeřní jako jedovatý had. Hudba pochází snad ze samotného pekla. V undergroundu se na nějakou tu špínu nehraje a "Chaos Terrain" je toho jasným důkazem. Zpěvák zpívá jako o život, kytarové riffy bolí a bicí zabíjejí. Nálada novinky je ponurá, šedá a připomíná pohřeb padlého kněze. Pevně doufám, že se brzy dočkáme dlouhohrající desky. Zlo zase jednou zvítězilo! Black deathové EP, které hnije jako stará mrtvola. Černá a temná hudební nenávist!






Asphyx says:

DYSPHOTIC are dark and insidious like a venomous snake on their first EP. The music comes perhaps from the hell. The underground doesn't pretend any dirt and "Chaos Terrain" is a proof. The singer sings like for his life, the guitar riffs hurts and drums kill. The mood of the news is grim, gray and recalls the funeral of a fallen priest. I hope it will come a long-playing record soon. Evil has once again triumphed! Black death metal EP, rotting like an old corpse. Black and dark music hate!

Share this games :

TWITTER