DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 26. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - ENDSEEKER - Corrosive Revelation (2015)

Minirecenze/minireview - ENDSEEKER - Corrosive Revelation (2015)


ENDSEEKER - Corrosive Revelation (2015)
EP 2015, F.D.A. Rekotz

Až budou jednou naše těla v hrobě hnít, až nás budou červi žrát, tak potom už bude pozdě na to, něco změnit. Možná bychom si měli uvědomit, že čas, který nám byl vyměřen na tomto světě, není věčný. Proto je nutné využít každou chvíli a vychutnávat si ty nejlepší kousky old school death metalu. Jsem poslední roky hrozně rád labužníkem, který si dává do uší jenom to, co mu dělá dobře. Možná mohu působit jako zhýčkaný "ochutnávač", ale tentokrát je všechno přesně podle mého gusta. Němečtí ENDSEEKER a jejich prvotina "Corrosive Revelation" je pro mě přesně tím kouskem plesnivého masa, který si dám vždy s chutí. Švédský death metal v jejich provedení je hodně ostrý, studený a splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitní krmi. Co na tom, že zrovna tahle porce je pořádně špinavá, zahnívající, mokvající a plná zmítajících se červů. 

Proces rozkladu byl započat, vnitřnosti již dávno skončily v zažívacích traktech červů, kosti jsou ohlodány až do světélkující běloby. Všechno sedí, jak má. Hudba v rytmu starých GRAVE, NIHILIST, DISMEMBER, ENTOMBED je zahrána s dobrým vkusem a jsou dodrženy všechny atributy stylu. Líbí se mi hlavně energie, se kterou mezi nás pánové vypustily všechny ty ledově kovové riffy. Jako pocta záhrobí se mi zdá novinka velmi zdařilá. Žádné kudrlinky, žádná přeprodukovaná záležitost, jen poctivý, nekompromisní materiál, který nechá zavzpomínat na ty nejlepší záležitosti z devadesátých let ve Skandinávii. Ze starých učebnic se cituje doslovně, s nadšením a odhodláním v srdci. Album sice asi ocení jen příznivci stylu, ale myslím, že to rozhodně nevadí. Naopak, líbí se mi hlavně ten přístup, včetně obalu, provedení, celkového výrazu, neočekával jsem nic "nového", ani "překvapujícího".

První album německých ENDSEEKER  je velmi dobrou poctou švédskému death metalu. Songy byly složeny s nadšením a hnilobou v srdci. Staré hroby jsou opět otevřeny, kříže obráceny směrem dolů a exhumovány staré death metalové postupy. Novinka byla zahrána ve stínu rozpadlých náhrobků s maniakálním nadšením. Kosti zase praskají, lebky se smějí do tmy a já si užívám old school death metal toho nejryzejšího provedení. Líbí se vám na hudbě poctivost, opravdovost a reálný základ? Milujete zvuk a pořádky devadesátých let? Potom jste zde správně. Album má velký drive i feeling. Víka od rakví opět praskají! Tohle EP je nutností pro každého poctivého fanouška. Švédský death metal z Německa, který připomíná seknutí sekerou přímo do vaší hlavy! Skvělá severská záležitost!




Asphyx says:

The first album of German ENDSEEKER is a very good  tribute to the Swedish death metal. The songs were composed with ardour and rot in the heart. Old graves are opened again, the Cross is turned downwards and the old death metal methods are exhumed. The news was played in the shadow of broken tombstones with manic enthusiasm. Bones are cracking again, skulls are laughing in the darkness, and I'm enjoying the old school death metal of purest version. Do you like the music of honesty, sincerity and a real basis? Do you like the sound and the orders of the nineties? Then you are right. The album has great drive and feeling. Lids from the coffins are bursting again! This EP is a must for every honest fan. Swedish death metal from Germany, that resembles a chop with an axe directly into your head! Great Nordic thing!

Share this games :

TWITTER