DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 27. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - THE FIFTH ALLIANCE - Death Poems (2015)

Minirecenze/minireview - THE FIFTH ALLIANCE - Death Poems (2015)


THE FIFTH ALLIANCE - Death Poems
CD 2015, ConSouling Sounds


Sludgeoví poutníci THE FIFTH ALLIANCE hrají na svém druhém dlouhohrajícím albu přesně tu kombinaci hard coru, sludge, post metalu, která je dnes poměrně žádaným artiklem. Velmi dlouhé, mnohdy absolutně deptající skladby, vokalistka se zajímavým (i když někdy až "nepříjemným") hlasem a nálada totálního nihilismu. Máme tu před sebou kapelu, která se s tím moc nemazlí, je svá a nebojí se lehkých experimentů. Nejsem sice v podobné hudbě nijak kovaný a vyhledávám ji opravdu jen nárazově, ale musím ocenit nasazení a přístup. Trošku horší už je to s nápady, ale pokud se rádi necháváte muzikou spíše unášet, než abyste sledovali počty kmitů po hmatníku, myslím, že by vás tihle Holanďané mohli oslovit. 

Pro poslech je opravdu nutné mít náladu a doporučoval bych se hned od začátku oprostit od zavedených postupů. THE FIFTH ALLIANCE nejsou sice nijak originální, podobných smeček dnes napočítáte deset v jedné kavárně, ale také jsou pro mě něčím zajímaví. Vlastně by se také dalo říct, že prošli důmyslným sítem, které mám vytvořeno, abych oddělil plevy od zrn. Společná setkání jsou velmi smutná, deptající, naléhavá, hozená až někam do doom metalu. Zvláštní je, že celá tahle absolutně netypická kapela, byla pro mě takovým velmi naplňujícím odpočinkem. Možná jen ten vokál, tak je někdy opravdu hodně řezající a ošklivý, ale ono to tak asi má být.

Máte rádi kombinaci sludge, doomu, hard core, post metalu? Tak potom by pro vás měli být holandští THE FIFTH ALLIANCE jasnou volbou. Jejich novinka je totiž nádhernou ukázkou toho, jak se i s minimálními výrazovými prostředky dají dělat velké věci. Nálada alba je velmi temná, zákeřná, svým způsobem neskutečně smutná. Musíte si sice zvyknout na zpracování vokálů, ale právě ony jsou tím, co odlišuje tuhle skupinu od spousty dalších. Dlouhé, pečlivě vystavěné a absolutně deptající songy, odvrácená tvář lidské mysli. Upozorňuji, že tato hudba může způsobovat deprese! Zajímavé album se zvláštní atmosférou.




Asphyx says:


Do you like a combination of sludge, doom hard core and post metal? Ok, so you should listen to these Dutch guys THE FIFTH ALLIANCE. Their new album is an amazing example of how you can do great things with a minimal wordage. This album´s mood is very dark, cruel and in a way very sad. You have to get use to their work with vocals, however these vocals are the main reason why this band is so unique. Long, accurately worked out and absolutely depressing songs, a reverse face of human mind. Warning! This album might cause you depressions. An interesting album with a very strange mood. 

https://www.facebook.com/thefifthalliance
http://thefifthalliance.bandcamp.com/album/death-poems
http://www.consouling.be/
Share this games :

TWITTER