DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 13. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - NECROGOD - The Inexorable Death Reign (2015)

Minirecenze/minireview - NECROGOD - The Inexorable Death Reign (2015)


NECROGOD - The Inexorable Death Reign
MCD 2015, Iron, Blood & Death Corporation

Začínám mít podezření, že Mr. Rogga (PAGANIZER, REVOLTING, PUTREVORE atd.) nahraje desku s kýmkoliv, koho potká na ulici. Je to samozřejmě nadsázka, ale těch projektů je opravdu už velké množství. Tentokrát se švédský kytarový hrdina spojil s Ronaldem Jimanezem (INSEPULTO). Ten dodal svůj klasicky znějící chorobný vokál a najednou před sebou máme MCD, které překvapí svojí temnotou. Roggův rukopis je sice opět jasně patrný, ale tentokrát je vše zahaleno do až zvláštní černé aury. Album je dlouhé pouhých 22 minut. Je spíše návnadou a ochutnávkou věcí příštích. Přesto jsem ho poslouchat často a s velkou chutí.

Nahrávka připomíná nějaký hodně krvavý a lekavý horor. Některé riffy lze sice vystopovat i na jiných Roggových projektech, ale při tom množství není divu. Koho musím pochválit a kdo také dodává celé desce zcela jiný rozměr, tak je vokalista Ronald. Mám podobně zabarvené a nekompromisní hlasy moc rád a když si k tomu ještě připočtete pytel kostí, který je vám vysypán při poslechu na hlavu, myslím, že pro fanoušky old school death metalových záležitostí není moc co řešit. Album je to samozřejmě spíše pro fajnšmekry, pro věrné účastníky pohřbů, ale i tak jsem si jistý, že zrovna tento zásek by dovedl oslovit větší množství podobně naladěných lidí. Svět je někdy pěkně nechutný, krutý, ošklivý. NECROGOD se tuhle náladu povedlo zhudebnit.

NECROGOD jsou na své prvotině přesně tou kapelou, která vás absolutně uhrane. Samozřejmě, musíte mít rádi old school death metal, morbidní vokály Ronalda Jimaneze a ostré riffy Roggy Johanssona. Deska působí jako poselství, které nám zde nechala nějaká pořádně krvelačná zrůda. Přišla kdysi na tento svět ničit, zabíjet a působit bolest. Hudba NECROGOD je hodně podobná. Zlá, ošklivá, zákeřná a šíleně návyková. Pokud máte rádi pravý, nefalšovaný a reálný death metal, pak jste tady správně! Velmi dobře!




Asphyx says:

NECREGOD are exactly the band which will bewitch you on their first album. I would recommend this album to someone who likes old school death metal, morbid vocals by Ronald Jimanez and sharp riffs by Roggy Johansson. This album seems like a message from some very bloodthirsty monster. It came to this world to destroy, kill and make pain. Music by NECROGOD is very similar to this monster. It´s bad, ugly, cruel and very addicting. If you like an honest, non-fake and real death metal this is for you! Very good!

Share this games :

TWITTER