DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 4. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - OUTRE - Ghost Chants (2015)

Minirecenze/minireview - OUTRE - Ghost Chants (2015)


OUTRE - Ghost Chants
CD 2015, Third Eye Temple

Poprosil bych o trochu klidu a pozornosti. Následující hudba totiž nejlépe vynikne, když se schoulíte do svého vlastního nitra a budete pátrat po tom, co jste všechno kdy zlého způsobili a zažili. OUTRE jsou polskými blackovými našeptávači. Rouhají se, vyvolávají staré duchy, modlí se k nesvaté trojici. Vyznávají přírodu, jsou až surově krásní. Jejich tvorba je hodně ovlivněná klasikou devadesátých let, ale zahraná s přehledem a syrovostí dneška. Poláci se pro mě stali velmi zdatnými průvodci v záhrobí. V některých momentech jsou ovlivněni death metalem a tak si na své přijdou i všichni smrťáci. Hudbu lze pak popisovat jen stěží. Zdánlivý chaos, který je slyšet zpočátku, se časem uklidní a vykrystalizuje v až křišťálové zlo. Album si vlastně jen tak poklidně plyne, nejdřív vůbec nebolí, ale postupně vás nakazí a zkroutí vaši tvář v hodně bolestnou grimasu.

Pátral jsem v paměti a hledal, ke komu bych OUTRE přirovnal. Bylo to těžké. Nalezl jsem snad kousky DARKTHRONE, možná ULCERATE, CIGAN a spousty dalších, progresivněji laděných odkazů. Nutno ale brát přirovnání s rezervou, jsou to spíše jen náznaky, doteky. Hlavní slovo má jinak black metal ve své nihilistické podobě. Opakování motivů, pomalé a naléhavé nutkání všechno restartovat a vyběhnout na staré pohřebiště za město. Tam by snad mohlo tohle album vyniknout nejlépe. Hudba je to těžká, nesnadno uchopitelná, ale nutí k přemýšlení a rozloží vás jako ten nejschopnější psychoanalytik. Slabší povahy si budou drásat nehty svoje tváře až do krve a někteří z vás vyženou tuhle muziku mlácením hlavy o zeď. Garantuji vám, že nic vám nepomůže. Možná jenom samotná smrt.

Polští black OUTRE metalisté nám na svém prvním albu "Ghost Chants" přivolali ty nejkrutější duchy. Díky jejich muzice se otevřely brány samotného pekla. Kombinace tradičního, klasického black metalu a progresivních prvků připomíná obětování samotnému zlu. Celým albem se vznáší okultní atmosféra, je kruté, smutné, syrové. Proniklo mi postupně do krve a proměnilo ji v kousky hnisu. Deska by měla být opatřena nálepkou s upozorněním, že může způsobit šílenství. Jestli máte chuť na procházku mezi stíny, buďte vítáni. Black metal zahraný s obrovskou silou. Budete ukřižováni, zpopelněni a rozházeni po krajině. Vynikající záležitost!



Asphyx says:

Polish black metallers OUTRE called the most vicious ghosts on their first album "Ghost Chants". Because of their music the gates of hell were opened. The combination of traditional, classic black metal and progressive elements reminds sacrifice the evil. The occult atmosphere is hovering on the album, it's cruel, sad raw. It  penetrated into my blood and changed it into pieces of pus. The album should be equiped with  warning label that it can cause insanity. If you fancy some walk in the shadows, welcome. Black metal played with great force. You will be crucified, cremate and scatter over the countryside. Excellent thing!

Share this games :

TWITTER