DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 5. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - PYRRHON - Growth Without End (2015)

Minirecenze/minireview - PYRRHON - Growth Without End (2015)


PYRRHON - Growth Without End
EP 2015, Handshake Inc.


Volejte hallellujah! Techničtí death metaloví filozofové PYRRHON jsou opět zde. Tentokrát s patnáctiminutovým EP, které vás nenechá rozhodně v klidu. Někteří z vás budou z té změti šílených riffů a extrémních zvuků šokováni, jiní zase zmateni a pak zbude skupinka nadšenců, která se ráda v tom chorobném chaosu ráda "porochní". Je to opravdu extrém, vhodný tak spíše pro kolegy muzikanty než pro běžného strávníka. Deska je určena pro všechny ty, kdo rádi objevují nové věci, rádi se nechávají překvapovat a milují progresi. Zase tolik nového a překvapivého toho sice na novince není, ale patří k dobrému bontonu dnes chválit všechno to, čemu "nerozumím". Dnes ani já nebudu výjimkou. PYRRHON mě zkrátka a jednoduše uchvátili. Seděl jsem takhle zase jednou doma, přemýšlel, čím si osvěžit mysl a moje oko padlo právě na tyhle šílence. 

A potom to přišlo samo. Já vím, je to v podstatě celé bláznivé a zralé na dům pro duševně choré, ale když já si nemohu pomoct. K progresivním kapelám přitom mívám většinou dost vyhraněný vztah. Přirovnávat tuhle smečku k někomu jinému by bylo čisté rouhání, případně opsání promo materiálů. Nebudu tak činit, určitě na to přijdete sami. Poslouchat zrovna takovouhle hudbu bude stejně jen pár podobně postižených jako já. Nejvíc se mi líbí určitá svoboda a volnost, kterou si PYRRHON při skládání dopřáli. Rychlé výjezdy zběsilých kytar jsou náhle doplněny klidně "pomalým" odříkáváním textu jako u nějaké prog moderní kapely, pak do toho pánové zase šlápnou a vy se ocitnete na kolonádě s jazzovým orchestrem. Fantazii se meze nekladou. Berte a nebo nechte být! Neučesanost a jedenácté přikázání "nezapadneš do škatulky", jsou zde modlou. Někdy je toho moc i na mě, jindy si lebedím a libuji v chaosu. Koneckonců, kdysi jsme z něj pravděpodobně všichni vzešli, tak co.

PYRRHON na svém novém EP opět předkládají svoji definici absolutního chaosu. Novinka je šílená, zběsilá, návyková, zpočátku nepřípustná a maniakální. Poslech to není jednoduchý, ale pokud dáte nahrávce čas, budete po zásluze odměněni. Američané hrají velmi extrémně, ale zároveň přitažlivě. Album je tak i přes svoji krátkou délku krásnou ukázkou toho, že zlo může mít spoustu podob. Tentokrát je ošklivé, hlasité, nevázané a po okraj naplněné energií. EP není rozhodně pro každého, ale pokud do něj proniknete, dostanete se až k samotné podstatě zla. PYRRHON nahráli album, kde se potkává brutalita s chaosem. Vynikající záležitost!



Asphyx says:

PYRRHON on their new EP present their definition of absolute chaos. The news is crazy, furious, addictive, at the beginning inadmissible and manic. Listening isn't easy, but if you get the recording time, you will be deservedly rewarded. The Americans play very extremely, but also attractive. The album is, despite its short length, a beautiful example, that evil can have many forms. This time it is ugly, loud, unbridled and full to the brim with energy. EP isn't for everyone, but if you penetrate into it, you'll get to the essence of evil. PYRRHON recorded an album where brutality meets with chaos. Excellent affair!

http://pyrrhonband.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pyrrhonband
http://www.handshakeinc.com/
Share this games :

TWITTER