DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 8. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - REMAINS - Evoking Darkness (2015)

Minirecenze/minireview - REMAINS - Evoking Darkness (2015)


REMAINS - Evoking Darkness
CD 2015, Ablaze Productions

Druhé album mexických death metalistů REMIANS je nádhernou ukázkou toho, jak je důležité se v dnešní době rozhlížet po dobré muzice opravdu po celém světě. Zdánlivě nenápadná, mladá kapela, totiž letos vyvrhla na svět pořádně krvavé monstrum. Hrozně se mi líbí zvuk a přístup celé téhle smečky. Všechno je neskutečně syrové a hlavně jiné, než stovky ostatních současných desek v tomto ranku. Moje recenze budiž tedy dnes spíše připomenutím a menším upozorněním na to, že za oceánem existuje skupina, která se ke smrtícímu kovu umí postavit hrdě a čelem. V tom obrovském množství dnešních death metalových bojovníků, jsou oni zkrátka jednoduše těmi, kteří mě zaujali. 

Pustil jsem si desku do sluchátek a chvilku si v hlavě srovnával myšlenky, co všechno zkritizuji. Album rozhodně není dokonalé. Jenže, světe div se, mě to vůbec nevadí. Mě tahle kombinace švédského a amerického smrtícího kovu dělá hrozně dobře. Kapela sice datuje svoje založení teprve do roku 2011, ale už dnes se zdají být hotovým tělesem s jasnou vizí a směrem, kam se chtějí vydat. Já si ty melodie v rytmu starých dobrých GRAVE, DISMEMBER, NIHILIST, ale i OBITUARY, MASTER hrozně užívám. Dokonce si myslím, že pokud jste přejedeni současným vyumělkovaným zvukem, případně vám leze na nervy technické preludování a předváděčky hudebních "sportovců" zaměřených na výkon, mohla by být novinka REMAINS pro vás velmi příjemným zpestřením. 

REMAINS letos vydali album, které je plné old schoolových melodií. Na nahrávce se mi líbí celkový sound, kruté, špinavé riffy a hlavně perfektní nápady. Pohybuji se v podzemí už hodně dlouho a tuhle smečku bych s klidem doporučil na nějakou pořádnou záhrobní párty. Při poslechu ožívají staré stíny, mrtvoly vylézají z hrobů a rakve se otvírají. Mexickým šílencům se povedlo nahrát album, které zabíjí již ze své přirozenosti. Pokud rádi trávíte dlouhé hodiny v kostnicích, myslím, že budete na vrcholu death metalového blaha. Stejně se jednou všichni rozpadneme v prach. Budiž nám země lehká. Old school death metalové album, které vám způsobí stigmata! Skvělá práce!




Asphyx says:

REMAINS released this year an album, full of old school melodiesI like the sound, cruel, dirty riffs and mostly perfect ideas. I have moved in the underground for a long time and this pack I can recommend to a party from the other world. When listening the old shadows are coming alive, corpses are creeping from their graves and coffins are opened. Mexican madmen managed to record an album, that kills from its nature. If you like spending long hours in the ossuary, I think you will be on the top of the death metal pleasure. Old school death metal album that will cause you stigmata! Good job!

Share this games :

TWITTER