DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 22. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - THEORY IN PRACTICE - Evolving Transhumanism (2015)

Minirecenze/minireview - THEORY IN PRACTICE - Evolving Transhumanism (2015)


THEORY IN PRACTICE - Evolving Transhumanism
single 2015, vlastní vydání


Wov, tak tohle je tedy lahůdka, dámy a pánové. Kapela THEORY IN PRACTICE letos vydala singl o dvou skladbách, které bych poslouchal dokola klidně do skonání věků. Normálně moc singly nemusím, ale tohle je záležitost, která připomíná ty nejvybranější pochoutky. Přijdu si jako na gurmánských technicky death metalových hodech, kde společně s ostatními účastníky ochutnáváme ty nejlepší kousky. Vezměte si hudbu, kterou hraje OBSCURA, MARTYR, ale i třeba MEKONG DELTA, přidejte trošku ostřejšího koření, našlapaný rytmus a zamíchejte to. Doporučuji podávat podchlazené. Pravděpodobně to ale nebude nic pro běžného strávníka milujícího rychlé občerstvení.

Tady je potřeba klid, pohodu, volume doprava a vstřícný přístup. Zpočátku jsem sice odolával, ošíval se, nepřipouštěl si, že se mi singl tolik líbí. Pak jsem přidal hlasitost, otevřel okno do tepajícího města a propadl zcela všemu. Líbí se mi zvuk, nápady, zdánlivé "riffové šmodrchanice", i vokál, pokaždé trošku jinak položený. Je to sice změť, ve které je těžké se vyznat, člověk musí opravdu přemýšlet a nechat se přesvědčit, ale po chvilce trpělivosti je pak stonásobně odměněn. Tyhle dva songy jsou krásné právě ve své komplikovanosti. Kapela přesně ví, v jaký moment udeřit na ta nejcitlivější místa. Přijdu si, jako by mi někdo do hlavy šrouboval vývrtku. Jen s tím rozdílem, že to je šíleně rychlé.

THEORY IN PRACTICE nám letos přinášejí ochutnávku toho nejkvalitnějšího technického death metalu. Pokud se zaposloucháte pozorněji, najednou zjistíte, že jste spolu s kapelou jedno tělo i mysl. Muzika je sice složitá, náročná a spletitá, ale obsahuje v sobě určitý, velmi přitažlivý neklid. Nálada celého singlu je chladná, ale zároveň přitažlivá. Jakoby v sobě hudba obsahovala nějakou magickou formuli. Poslouchat doporučuji s čistou a otevřenou myslí. Pak vynikne tahle ledová technická krása nejlépe. Nezapomíná se ani na melodie. A teď už mě prosím nechte, než abych psal slova, budu raději poslouchat. Inteligentní technický death metal, zahraný s noblesou! Wov!





Asphyx says:


THEORY IN PRACTICE published a taste test of the technically highest quality death metal. If you listen to it carefully I will realize that you are the one with this band – one body, one mind. This music is complicated, ambitious and complex, however it has some kind of a restlessness which is very magnetic. The mood of this single is very cold but very magnetic. It feels like it has some kind of magical formulation inside. I would suggest listening to it with an open and clear mind. Than you can feel the cold technical beauty. They don´t forget melodies. And now, let me go please, more than write a words I would prefer listening to this album. Intelligent technical death metal which is played with a nobleness. Wow! 

http://www.facebook.com/theoryinpracticeband
http://www.metal-archives.com/bands/Theory_in_Practice/178
Share this games :

TWITTER