DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 7. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - VREID - Sólverv (2015)

Minirecenze/minireview - VREID - Sólverv (2015)


VREID - Sólverv
CD 2015, Indie Recordings

Také se vám stává, že vám občas na prsa padne neskutečná tíha? Nemáte k tomu zdánlivě žádný důvod, ale přesto se v noci budíte strachem? Psychologové pro to mají vysvětlení, prý se to stává v momentech, kdy nemáte sami v sobě vyrovnaný nějaký problém. Nevím, co je na tom pravdy, oni toho napovídají spousty, ale co vím určitě, tak to, že každá hudba na mě působí úplně jinak. Norští melodičtí blackeři mě nejdřív vůbec neoslovili. Po prvních několika seancích jsem hovořil o takové té klasické norské práci. Jenže jsem se mýlil. Tohle album, stejně jako všechna předchozí, je velmi zvláštně nakažlivé. Musím mít tu správnou náladu, nejlépe trošku smutnější. Potom jsou mi VREID velmi dobrými společníky.

Otevírám láhev dobrého vína a pokládám nohy výš než srdce. Do dutiny břišní se mi najednou vlévá třaskavá směs lehkého alkoholu, adrenalinu, krve a hlavně severského chladu toho nejryzejšího kalibru. Není to nic šokujícího, ani zajímavého z "hudebního hlediska", spíše se jedná o postupné navozování atmosféry absolutního zmaru. Jednotlivé motivy jsou opakovány tak dlouho, dokud vám nedojde, že je máte rádi. Jako kulisa k dobré detektivce, případně k nezávaznému snění je "Sólverv" dokonalé. Nemá asi moc cenu popisovat, komu jsou pánové a jejich tvorba podobní, to zajisté poznáte sami, ale pro mě je nová deska až uhrančivě naléhavá. A to mívám kupříkladu s podobnými hlasovými projevy velký problém.

VREID letos přicházejí s dalším albem plným smutku, prokletých melodií, nekonečných procházek severskou krajinou a hlavně až magickou přitažlivostí. Melodický black metal je zde zvolen jako prostředek pro navození velice zvláštní nálady. Opakování temných motivů, bědování nad osudem člověka. Nálada nahrávky je velmi pochmurná, jakoby zahalená mlhou. Oceňuji velmi dobrý zvuk a zajímavý obal. K téhle muzice se musíte propracovat, není to záležitost na jeden poslech. Doporučuji všem, kdo se rádi toulají lesem. Melodické, black metalové album, které vám zmrazí vaše srdce!



Asphyx says:

VREID is coming this year with the next album full of sorrow, accursed melodies, endless walks through Nordic country and especially the magical attraction. Melodic black metal evokes very strange mood. Repeat of dark themes, lament over the fate of man. The mood of the recording is very sad, it seems to be enveloped in some fog. I appreciate very good sound and interesting cover.You can't get to this music easily, take your time for listening. I recommend to all who likes wandering in the forest. Melodic black metal album that will freeze your heart!

Share this games :

TWITTER