DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 19. prosince 2015

Home » » Recenze/review - ABHORRENT DEFORMITY – Entity of Malevolence (2015)

Recenze/review - ABHORRENT DEFORMITY – Entity of Malevolence (2015)


ABHORRENT DEFORMITY – Entity of Malevolence
CD 2015, Comatose Music

Jsem jenom kouskem masa, odsouzeným k zániku. Prý jsem si to zasloužil sám. Věřil jsem v tuhle podobu Boha upřímně a sveřepě. Příkaz k tomu, abych se odpálil mezi stovkou dalších, zcela nevinných lidí, přišel jako blesk z čistého nebe. Neuvažoval jsem, nepřemýšlel. To za mě obstarali jiní. Den začal jako každý jiný, jen s tím rozdílem, že já se opásal výbušninou, zařval pár slov o víře, která mě naučili a pak zatáhl za provázek vedoucí k mému břichu. Teď tu ležím, rozložený na několik částí a kolem jsou celé lázně krve. Křik, nářek a houkání sanitek nevnímám. Pořád čekám, kdy se dostaví kýžený a slibovaný ráj. Na chvilku mám pocit, že se přeci jen ocitám ve světě plném radosti. Je to jen přelud. Lhali mi. Přichází jen peklo, ve kterém uslyším navěky hlasy těch, které zahynuli mou rukou.

Podobné masakry jsou k nahlédnutí každý druhý den v televizi, fotky v perfektním rozlišení zase na internetu. Je to ještě vůbec šokující? Zajímá to někoho, mimo těch pár pomatenců, kteří slepě věří všem těm nesmyslům? Myslím, že dnes už asi ne. Čeho je moc, toho je příliš. I krev se nakonec přejí. Pokud chcete něco zajímavého, kořeněného a zároveň absolutně nenásilného, doporučoval bych spíš nějakou pořádně brutální muziku, než se zaobírat donekonečna zcela zbytečnou a pokřivenou nápravou světa. Co byste řekli třeba na takové ABHORRENT DEFORMITY? Že nevíte, o koho je jedná? Není divu, kapela je novým koněm ve stáji Comatose Music. Tento label se dlouhodobě zaobírá brutalitou a nechutnostmi v muzice a už jenom příslušnost k tomuto jménu je určitou zárukou kvality.


První album amerických kruťáků je takovým velmi příjemným a ostrým výletem do oblasti hudby tvořené kupříkladu takovými SUFFOCATION, CANNIBAL CORPSE, DEEDS OF FLESH, DYING FETUS, DEFEATED SANITY, SEVERE TORTURE. Samé dobroty, co říkáte? A jak že vlastně se svoji novinkou obstáli u mě? Inu, jak kdy a jak co. Kapela umí rozhodně hrát, to zaprvé. Dalším pozitivem je rozhodně zvuk. Ten se také povedl. Vokalista se s tím také moc nepáře. Jedinou výtku bych měl snad jen k určité nepůvodnosti. Většinou mi to u dnešních smeček příliš nevadí, tady je ale nutné občas již pozvednout varovný ukazováček. Toho zahnívajícího masa, brutality, ošklivosti a tlaku je samozřejmě potřebné množství. Jen to podání je takové neoriginální.

Ocitáme se tak v dnešním klasickém začarovaném kruhu. Buď tuhle hru na staré party přijmete, oprostíte se od pocitu kopírování a nebo ABHORRENT DEFORMITY jednoduše zavrhnete. Osobně jsem jim schopen prominout ledacos. Nahrávka totiž nepostrádá energii a velmi dobře se vstřebává. Jako bychom byli s Američany starými známými, kamarády, kteří okolo sebe chodí, zdraví se, ale nikdy se spolu pořádně neopili. Při poslechu mám podobný pocit. Občas se sice přistihnu, že mi některé věci vadí, sem tam se pousměju nad podobností s historickými deskami, ale celkově bych si tu hlavu v headbangingu asi umlátil. Krve, smrti a podobných kapel je v dnešní době obrovské množství. Občas si přijdu, že přichází doba brutální, ale ABHORRENT DEFORMITY se v ní myslím neztratí.


ABHORRENT DEFORMITY letos vydali svoje první album. Je plné klasického brutálního death metalu, krutých melodií a všude přítomné smrti. Neočekávejte nic převratného, ani zbytečně technického. Hraje se zde poctivě, krutě, morbidně a houpavý rytmu je cítit z každého tónu. Osobně si poslech užívám, i když občas se přistihnu, že kapelu přirovnávám k jejich vzorům. Pokud máte rádi krvavé kousky masa v muzice, na nějakou tu špínu nehledíte a užíváte si pořádné hudební masakry, myslím, že budete hodně spokojeni. Album je velmi návykové, příjemné, jako návštěva jatek. V skladbách je kombinován přesně ten tolik důležitý poměr mezi rychlostí a tvrdostí, který je známkou dobré kruté hudby. Brutálně death metalová klasika ve velmi příjemném balení, která se povedla!


Asphyx says:


ABHORRENT DEFORMITY published their first album this year. It is full of classic brutal death metal, cruel melodies and ever-present death. Do not look for something revolutionary not even uselessly technical. These guys play fairly, cruelly, morbidly and you can feel a bouncy rhythm in every tone. Personally I like it and I enjoy the listening although sometimes I compare the band to their idols. If you like bloody pieces of fleshes in music and you don´t care about dirt and you enjoy the real music massacre, I think you would like this a lot. This album is very addicting, nice like visit in a slaughter house. Songs are full of combination of important relationship between speed and hardness which is the sign of a good and cruel music. Brutal death metal classic with very nice cover which is very good!   


Seznam skladeb:

1. Crown of Worms
2. Manifested Filth
3. Skeleton Carver
4. Buried Beneath Human Remains
5. Stench of the Decomposed
6. Boundless Suffering
7. Entity of Malevolence
8. Enshrined in Putrid Decay
9. Baptized in Embalming Fluid
10. Casket Maker


Čas: 33:48

 

Sestava/band:


Dave Wright – basa
Matthew Green – bicí
Jason Keating – kytara
Mark De Gruchy - zpěv


Share this games :

TWITTER