DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 25. prosince 2015

Home » » Recenze/review - DEATHHAMMER – Evil Power (2015)

Recenze/review - DEATHHAMMER – Evil Power (2015)


DEATHHAMMER – Evil Power
CD 2015, Hells Headbangers Records

Občas si říkám, že někteří lidé by si zasloužili praštit kladivem přímo do obličeje. Když totiž někdy vidím tu ubohost, zákeřnost a zlobu, říkám si, že jediné, čím by šla napravit, tak je právě úder něčím větším přímo do epicentra problému. Jenže to není jen tak. Pro společnost jako celek bych toho asi udělal hodně, ale taky bych si šel na nějakou dobu sednout do chládku. Volím tedy raději hudbu, kterou před objektem mého zájmu ohulím pořádně nahlas a pak jen pozoruji, jak se jeho obličej mění v kyselý měsíc. Nejvhodnější se mi pro podobné záležitosti jeví thrashové, špinavě naladěné smečky. Tentokrát jsem si vybral norské DEATHHAMMER. Jednoduchá záležitost hned na první poslech. Old school thrash metal, pořádně přiostřený blackem. Nic převratného a vlastně ani moc zajímavého, ale účel jak známo světí prostředky a pro očistu mé mysli se pánové a jejich hudbě osvědčili více než dobře.

DEATHHAMMER do toho kopou jako splašený kůň. Jejich tvorba je vhodná přesně pro ty okamžiky, kdy už máte celého tohohle prohnilého světa plné zuby. Říkají vám něco SODOM, KREATOR, NUCLEAR ASSAULT, ale i třeba DESASTER, AURA NOIR? Že ano, tak to jsme tu dnes potom opravdu správně. K tomu si připočtěte ještě nezbytné heavy úvody a sóla a máte před sebou recenzovanou kapelu v plné parádě. Rychlost vítězí, na nějaké ty nedokonalosti se moc nehledí a nejdůležitější je srovnat všechno se zemí. Zpěvák občas nepříjemně zaječí a dnešní páni recenzenti z lesklých časopisů musí jen nevěřícně kroutit hlavou. Tohle je odpor, šílenost, totální underground. Nic pro většinového posluchače, ani pro zhýčkané fanoušky nagelovaných vousáčů s patkami. Tady se hraje pořádně od podlahy. Sice vůbec ne originálně, ani nijak v podstatě hudebně převratně, ale vše vynahrazuje energie, nadšení a síla.


Retro muzika se sice vrací neustále v nových a nových kruzích, ale není zase tolik kapel, které by dokázali starou dobu plesnivou přenést s takovým feelingem, jako DEATHHAMMER. Norové nejen že se s tím moc nemazlí, ale přidávají navíc ještě neskutečnou chuť vzít do ruky sekyru, případně již zmiňované kladivo a rozsekat nejbližší televizní obrazovku. Pokud tak učiníte, doporučuji vytrhnout i zásuvku s připojením k internetu. Tohle je hudba pro vlahé páteční večery, kdy teče pivo proudem, pořádají se nekonečné debaty o muzice a všechno nakonec končí ve vašem bytě, kde se dopije v lednici i rum na vánoční cukroví. Jako zákusek samozřejmě doporučuji k tanci a poslechu „Evil Power“. A pokud to všechno přežijete, tak si je pusťte s klidem i druhý den, kdy budete odklízet následky večírku. Takové čištění pozvraceného koberce a politého sofa má určitě také něco do sebe.



DEATHHAMMER jsou přesně tou kapelou, ke které se můžete postavit dvěma způsoby. Buď je rovnou odsoudíte jako kopii starých klasických thrash metalových desek a nebu přistoupíte na jejich hru. Jako příslušník old school thrash metalové legie se mi novinka „Evil Power“ líbí. Oceňuji jak nasazení, tak jednotlivé špinavé nápady. Tohle je underground přesně podle mého gusta. Oblečte si džínové bundy, zavzpomínejte na dobu svého mládí a přidejte hlasitost na svém přehrávači. Pokud ještě stojíte v klidu, pak není něco v pořádku. Na tuhle muziku se musí pařit, házet hlavou a skákat v mosh-pitu. Představuji si zaplivaný undergroundový klub, narvaný k prasknutí a na pódiu DEATHHAMMER. Sem tahle muzika patří a tady se cítí nejlépe. Old school thrash/black metal, který vám nakope zadky!

Asphyx says:

DEATHHAMMER is the band which you can see in two possible ways. First, you judge them as a copy of old and classic trash metal records. Or second, you accept their game. As a person who likes old school trash metal league I like this new album “Evil Power”. I appreciate the appointment and all of the dirty ideas. This is the underground which I like. Put on your denim jackets, remember the old good times and turn up the volume on your music players. If you yet stay still, something is wrong. You have to be wild while listening to this music, flip your head and jump in mosh-pit. Let me introduce you a dirty underground club which is full of people and there is DEATHHAMMER on the stage. This music belongs in here and it feels right. Old school thrash/black metal which will kicks your asses. 


Seznam skladeb:

01. Warriors Of Evil
02. Total Metal
03. Satan Is Back
04. Powertrip
05. Sinner's Possession
06. Belial's Curse
07. Rot In Shreds
08. Omen Of The Beast


Čas: 36:31

 

Sestava/band:


Cato "Sadomancer" Stormoen - drums, backing vocals
Daniel Kråkevik "Sergeant" Salsten - bass, guitars, vocals

Share this games :

TWITTER