DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 28. prosince 2015

Home » » Recenze/review - IN UTERO CANNIBALISM – Butcher While Others Obey (2015)

Recenze/review - IN UTERO CANNIBALISM – Butcher While Others Obey (2015)


IN UTERO CANNIBALISM – Butcher While Others Obey
CD 2015, Sleaszy Rider Records

Zahnívající části lidských ostatků. Neskutečný, skoro až nasládlý pach, zbytky zetlených tkání. Genocida, šílenství. Stejně je to svým způsobem zvláštní a pořád mě to nepřestane udivovat, čeho jsme jako lidé schopni. Návštěva téhle vesnice měla být původně romantickým turistickým cílem. Pro návštěvníky bylo uděláno vše. Ženy zatancovaly, muži předvedli svá řemesla. Všichni měli smutné pohledy. Jakoby je něco tížilo. Bylo to kolektivní svědomí. Tiché ozvěny vražd. Je to moje chyba, neměl jsem chodit mimo vyznačené cesty. To bych pak neobjevil tenhle hromadný hrob. Historie by nás měla učit, ale ne vždy tomu tak je. Zmateně a smutně odlétám pryč. Utíkám do svého pokoje a před očima mám pořád zkroucená těla v až tragikomických polohách. Svět se zase jednou totálně zbláznil. Musím se nějak odreagovat, dát všemu zase řád. Pouštím si novinku řeckých IN UTERO CANNIBALISM a po chvilce zjišťuji, že se mé vzpomínky na tenhle krvavý výlet neustále a znova vrací.

Řekové hrají přesně ten druh syrového death metalu, který by mohl zaujmout všechny příznivce gore záležitostí. Všechno je zde surové, neotesané, zabíjí se rovnou, bez nějakých zbytečných technických vymožeností. Rána palicí do hlavy, případně pořádně nabroušená mačeta. Vrcholem umění je motorová pila. Hudba vše jen krásně podkresluje, nikde nic nebolí, ani nedrásá. Je to trošku problém. Album tím trošku ztrácí na tlaku a energii. Není to první liga, ale hodně dobrá druhá. Nápady nejsou z nejoriginálnějších, ale myslím, že to tentokrát nikomu moc vadit nebude. Riffy jsou ostré, nálada morbidní a o to by nám mělo především. Rozhodně na nové desce nehledejte nějakou progresi, ani novátorský přístup. Spíš bych album zařadil mezi takovou tu hodně dobře zahranou klasiku. Problémem je, jak už to tak u podobných kapel bývá, určité monotónní vyznění. Pro koncerty a večerní odpočinek rozhodně slušné, ale jinak poměrně nezáživné.


Přes všechny mé připomínky a negativní reakce, pořád v téhle smečce cítím určitý potenciál. Rozhodně se nejedná o nějaká ořezávátka, ani nezkušené mladíky. Kapela přeci jen hraje od roku 2004 a letošní počin je již jejich čtvrtým dlouhohrajícím albem v řadě. Jako dobré řemeslo je nová deska opravdu kvalitní. Horší je to ale v případě, pokud chcete od poslechu také něco navíc. Mám trošku problém s tím, že si CD vždycky několikrát narvu do hlavy, otřepu se a po chvíli zjišťuji, že mi toho v ní příliš nezůstalo. Jsou chvilky, které bych hodnotil hodně vysoko a zajímavě, ale nelezl jsem i pasáže, které bych s chutí vystřihl. Možná by to chtělo zapracovat trošku víc na produkci, které se mi zdá poněkud nevýrazná. Také pan vokalista nepatří zrovna k příliš variabilním zpěvákům. Snaží se ze sebe sice vmáčknout všechno, ale znáte to. Komu není z hůry dáno…



IN UTERO CANNIBALISM nám letos přinášejí pořádně morbidní desku. Je plná klasických, tradičních melodií a postupů. Pokud máte rádi syrový a surový death metal toho nejhrubšího ražení, myslím, že byste mohli být spokojení. Mě osobně přeci jen chybí trošku víc energie a tlaku. Nápady jsou si navzájem opravdu hodně podobné a po nějaké době se dostavuje pocit velkého stereotypu. Album bude určitě vyhovovat všem, kdo nehodlají řešit originalitu a přimhouří oči nad stále stejnými postupy. Jako celek působí novinka velmi dobře, ale na první ligu to ještě rozhodně není. Potenciál zde cítím velký, ale v dnešní době nadprodukce je to bohužel zatím málo. Nahrávku bych hodnotil jako velmi dobrou, nadprůměrnou, ale ne vynikající. Kapelu bych doporučil pořádně zapracovat na produkci.  Death metalové album, které vás zabije tak napůl.

Asphyx says:

IN UTERO CANNIBALISM brings us very morbid album. It is full of classic, traditional melodies and actions. If you like a raw and cruel death metal the cruelest one, I think you would be happy. For me there is not enough energy and pressure. The ideas are very similar and after a while it became a stereotype. This album would be great for someone who doesn´t care about originality. As a whole it seem very good, however this should be a first league and that is not good enough album for that. I feel a big potential but in today’s over-production it is not enough. I would say that this album is good and maybe above standard but not excellent. 


Seznam skladeb:

1. Silent Abuse
2. Dawn Of Devotees
3. Exile
4. For Those Who Defy
5. Butcher While Others Obey
6. Vile Blessings
7. Prevail
8. Born To Degenerate
9. Exorcized
10. In Cold Despair
11. Solitude Eternal
12. The Mutants
13. Static Empire

 

Sestava/band:


Bill: Vocals Alex: Drums kostas katsantonis:guitars(senserase) stefanos koutsouropoulos:bass(senserase)

Share this games :

TWITTER