DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 30. prosince 2015

Home » » Recenze/review - INHUMAN – Conquerors of the New World (2015)

Recenze/review - INHUMAN – Conquerors of the New World (2015)


INHUMAN – Conquerors of the New World
CD 2015, Satanath Records

Kristova noho, na co jsem se to zase dal? Ptám se, když poprvé poslouchám nové INHUMAN. Z mého pohledu se jedná o takový ten překombinovaný technický death metal, který ještě ke všemu nemá pořádné koule. Je to škoda, snaha je znát snad z každého songu, ale celkově všechno působí šíleně nedotaženým dojmem. A to jak zvukově (tady by si produkce zasloužila pověsit do průvanu), tak po skladatelské stránce. Druhé album kostarických maniaků se zkrátka a jednoduše nepovedlo. Nebo vlastně jinak, já si to myslím. Mimochodem, nejsem sám, pánové sbírají všude jen samá špatná hodnocení. Není divu, vždyť z nahrávky toho příliš cítit není a většinou se do společně strávených chvil vkrádá nuda. Možná snad pár kamarádů, známých ocení, mě ale nechávají zcela chladným.

Pokoušel jsem se natáčet hlavu do všech různých poloh, abych lépe slyšel, přecházel jsem po pokoji a hledal jako na koncertě dobrý zvuk, dokonce jsem přehrával desku v několika zařízeních. A pořád nic. Jenom tupé preludování bez ladu a skladu. Občas jsem definoval zvuky připomínající řítící se náklaďák jedoucí do sběrných surovin s korbou plnou železných plechů, ale takový ten vzájemný pocit souznění se nedostavoval. Nejsem vševědoucí, spousta z vás to bude mít nastaveno třeba úplně jinak, ale já si jednoduše nemohu pomoci. Když se mlátí prázdná sláma, tak je u toho také spousta různého balastu, prachu a špíny. Jenže to má alespoň nějaký účel. Tady mi přijde, že se Kostaričané jen tak předvádějí, zcela bez účelu, bez nějaké vize. Kapele chybí dobrý skladatel. Technicky jsou na tom sice pánové vcelku dobře, ale nápadů se jim nedostává. Je to velká škoda, protože kdyby se podle mě téhle smečky ujal nějaký slušnější producent, třeba by z ní něco vykřesal.


Zajímavé je, že když poslouchám desku delší dobu, jsem k ní ještě odmítavější než na začátku. Jakoby měli INHUMAN nějaký recept na to, mě odradit. Bývám většinou hodně shovívavý, moc dobře vím, že vymetu kde jaký death metalový kout a mnohdy se mnou spousta lidí nesouhlasí, ale u „Conquerors of the New World“ pořád tápu a nevím, co si s kapelou počít. Rád bych ji někam zařadil, vytáhl alespoň nějaké melodie, které bych mohl pochválit, ale hrozně nerad lžu. A jak známo, kdo lže, tan krade a do pekla se hrabe a to bych tedy opravdu nerad. Připadám si jako krysa, zahnaná do kouta, která marně hledá únikovou cestu. Postupně se ve mně také vaří krev a po několika minutách vždy vztekle CD odhodím na postel s tím, že na tohle nemám opravdu nervy. Dokonce mám i problém vůbec něco vyplodit na tu „šíleně bílou stránku wordu“.



„Conquerors of the New World“ je nahrávkou, která se vyloženě nepovedla. A to dokonce po všech stránkách. Desce chybí jakékoliv nápady a trpí absencí dobrých melodií. Poslech se pro mě stával čím dál tím víc větším utrpením a nerad jsem se k ní vracel. Kapele bych doporučil, aby si sehnala pořádného producenta, zapracovala na zvuku a hlavně doplnila do svých řad nějakého skladatele. Pokud tak neučiní, budeme se nadále setkávat u nahrávek, které jsou monotónní, nudné a obyčejné jako pondělní vstávání do práce. Kostaričané sice disponují poměrně dobrou technikou hraní, ale to pro dobrou desku rozhodně nestačí. Nevím už dál, co bych napsal a tak raději skončím. Přesně takhle by se technický death metal neměl hrát! Bohužel.

Asphyx says:

The album “Conquerors of the New World” is a record which is definitely not good. In every case of this album, it´s bad. This album lack any ideas and it absents good melodies. During the listening I was more and more upset about it and I didn´t like to come back to it. I would suggest some kind of a good producer and take a look on the sound and definitely add some new composer to the band. If not, we´ll meet again and again by this records which are monotonous, boring and ordinary like a morning alarm clock for a work. These Costa Ricans have a good playing technique, however that is not good enough for a good album. I don´t know what else to say so I´m going to end it here. This is exactly how a technical death metal shouldn´t sound. Unfortunately. 


Seznam skladeb:

1. Conquerors Of The New World
2. Soulless Dead Eyes
3. Hold Your Crucifix
4. Extermination By Depopulation
5. Feed On Human Flesh
6. America Rises
7. The Chalice
8. Stabbed To Death


Čas: 43:08

 

Sestava:


Vocal: Sergio Munoz
Bass: Carlos Venegas
Guitar: Jonathan Sanchez
Drums: Eduardo "Tato" Chaves


Share this games :

TWITTER