DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 15. prosince 2015

Home » » Recenze/review - NO MORE ROOM IN HELL – No More Room in Hell (2015)

Recenze/review - NO MORE ROOM IN HELL – No More Room in Hell (2015)


NO MORE ROOM IN HELL – No More Room in Hell
CD 2015, Morbid Generation Records

Nevím, kdo nám sehnal tohle zaměstnání, ale řeknu vám, že jsem to nečekal. Práce s bagrem mě vždycky bavila. Jsem stále jako malý kluk, hrající si s platovými hračkami. Kus dítěte ve mně pořád zůstal. Tedy až do dnešních dnů. Proč zrovna my? Hrneme každý den hromady mrtvých. Prý se kdysi při nějaké válce někoho s někým hodně popravovalo. My stavíme nový supermarket. To by nebylo tolik zajímavé. Šílená jsou ty těla, která se objevují při přesýpání hlíny. Jsou jako utopenci, náhle vyplouvající na povrch. Musíme zavolat šéfovi. Pak přijedou nějací doktoři, odeberou tělo a pokoušejí se ho poskládat do původní podoby. Málokdy se to povede. Musel to být tenkrát šílený masakr. Občas přemýšlím, kolik takových míst na Zemi je. Běhá mi z toho mráz po zádech. Mívám šílené sny, noční můry. Musím si do svého bagru dávat hodně hlasitou muziku, abych se nezbláznil. Tentokrát volím britské death metalisty NO MORE ROOM IN HELL.

Ti hrají hodně klasicky a tradičně. Jejich muzika je šílená, zběsilá a dotýká se tvorby takových veličin, jako jsou GRAVE, DISMEMBER, NIHILIST, ale třeba i takových MASTER, MALEVOLENT CREATION, INCANTATION. Těch vlivů je samozřejmě zase velká spousta, ale to už je v dnešních dnech pravidlem. Osobně nejvíc oceňuji hlavně drive, který celé album bezesporu má. Undergroundové postupy, střižené až rock´n´rollovým feelingem. Ano, tato muzika má ty správné metalové koule. Pod tohle tvrzení bych se s klidem podepsal. Album sice v některých momentech vyznívá trošku stereotypně a pro někoho možná až nezáživně, ale je nutno si uvědomit, že když už je buldozer nastartovaný, bývá dobré práci dokončit. A NO MORE ROOM IN HELL jsou dříči. Věnují se svému poslání velmi odhodlaně a jsou uvěřitelní. Na pestrosti dodává nahrávce četná směsice hostů (dohledejte si na bandcamp profilu, je jich opravdu hodně). Samotná dvojice, představující kapelu, také není v podzemí žádnými nováčky.


Když na mě vykoukla (a měl jsem pocit, že i mrkla) poslední mrtvola, musel jsem přidat hlasitost na svém přehrávači. Vypadla mi přímo z radlice. Žuchla na zem, jako pytel brambor. Jedno oko čouhalo ven, jako čertík na drátku, druhé dávno vyhlodali červi. Co mě ale zarazilo, byl neskutečný výraz děsu, který měla tvář oběti. U ostatních tomu tak nebylo, ti byli střeleni pravděpodobně do zátylku. Přišli páni doktoři, ohledali můj objev a jeden z nich potvrdil, že tohohle nebožáka pohřbili zaživa. Zdá se mi o něm dodnes. Sápe se na mě svými ohlodanými pažemi, objímá mě, drtí a kouše do hrdla. Nějaké filmy o zombie jsou proti tomuhle jen slabý odvar. Tady je všechno syrové, hnusné a studené, neskutečně studené. Stejně jako hudba NO MORE ROOM IN HELL (název odvozen od počítačových hororových her). Nevím, kdy tohle prokletí skončí, ale jestli to takhle bude pokračovat, tak vyhrabeme za chvíli půlku jednoho menšího města.


Troufám si tvrdit, že se první deska NO MORE ROOM IN HELL opravdu hodně povedla. Postupy, na ní uvedené, jsou sice tradiční a ničím nové, ale mají v sobě velký drive. Pokud, stejně jako já, máte rádi starý dobrý a poctivý death metal, myslím, že budete určitě spokojeni. Hudba hezky odsýpá, nikde nejsou žádná hluchá místa a skladby postupně gradují. Album připomíná běžecké závody, pořádané v záhrobí. Na startu stojí ty nejlepší zombie a je jen na vás, zda zvítězíte. Odměnou vám budiž krásný zážitek z ostré a nekompromisní hudby. Co si přát víc? Nic moc mě nenapadá. Nemám proti provedení žádných námitek. Nahrávka je ostrá jako dobře nabroušená kosa. Vokály morbidní a bicí duní tím správným způsobem. Britové sice nehrají originálně, ale nahrazují to neskutečnou energií, která je cítit v každé skladbě. Příjemně temné old school death metalové album, které vás rozseká na malé kousky!

Asphyx says:

I think that the first album by NO MORE ROOM IN HELL is very good. Methods on this album are traditional and don´t bring something new. However, they have a big drive. If you are like me and you like old good and real death metal I think you will be satisfied. The music flows, there are no deaf notes and song increase. This album reminds a running competition which is arranged from beyond. On start line there are the best zombies and it´s up to you if you will win. The price for you is going to be beautiful experience of a sharp and die-hard music. What else do you want? I don´t think there is anything else. I have no negative comments on the workmanship. This record is sharp like a scythe. The vocals are morbid and drums sound the right way. These British guys don´t play anything original, however they balance it with their unbelievable energy which you can feel in every song. Nice dark old school death metal album which can cut you on small pieces!


Seznam skladeb:

1. The Dead Will Walk The Earth
2. The Warmest Place To Hide
3. Tolle Corpus Satani
4. Never Sleep Again
5. The Soil Of A Man's Heart
6. Join Us
7. The Innocents


Čas: 32:05

 

Sestava:


Anil Carrier – všechny nástroje
Mark Gleed - zpěv


Share this games :

TWITTER