DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 12. prosince 2015

Home » » Recenze/review - RAVENS CREED – Ravens Krieg (2015)

Recenze/review - RAVENS CREED – Ravens Krieg (2015)


RAVENS CREED – Ravens Krieg
CD 2015, Xtreem Music

Adrenalin (epinefrin), je hormon vyměšovaný dření nadledvin; patří do skupiny katecholaminů. Připravuje tělo na výkon, je základním hormonem stresové reakce „útok nebo útěk“. Adrenalin společně s kortizolem se podílejí na udržení organismu při životě při stresové reakci. Působí proti sobě. Adrenalin způsobuje, že tělo podává extrémní výkony. Kortizol brání před poškozením od účinků adrenalinu.

Adrenalin je také tím, co u kapel hledám. Je mojí drogou, které pro mě odlišuje dobrá alba od těch špatných. Jsou smečky, které mě nechávají v klidu a pak skupiny, které mě přivedou do absolutního rauše. Mám pocit, že se mi vaří krev v žilách, kosti mají co dělat aby nepraskly a žaludek je stažený v obrovské křeči. Nejvíc podobné pocity zažívám u poctivých old school death metalových smeček. RAVENS CREED splňují moje nejvyšší požadavky. Když si jejich novinku „Ravens Krieg“ pustím pořádně nahlas ve svém pokoji, tak začnou po stěnách stékat pořádně „natlakované“ chuchvalce testosteronu. Jsem najednou šelmou připravenou ke skoku. Pánové sice loví starým, osvědčeným způsobem, ale nahrávka má (možná i díky tomu) neskutečné grády. Klasická plesnivina, vytažená odněkud z přelomu osmdesátých a devadesátých let. Tentokrát podána s velkým nadšením a energií.

Sedím ve svém oblíbeném křesle a chtěl bych relaxovat. Není mi to ale dopřáno. Při poslechu na mě útočí smečka ostrých a nekompromisních death metalových vlků. Z tlam jim odkapávají sliny, krouží kolem mě a já pořád čekám, který z nich vyskočí a prokousne mi hrdlo. Melodie sice byly už kdysi zahrány takovými kapelami, jako třeba SABBAT, MASTER, CIANIDE, HELLHAMMER, VENOM, DEATH STRIKE, DISCHARGE, ale myslím, že tady to zrovna nikomu nebude vadit. Všichni jsem spíš rádi, že se najde skupina, která umí uchopit odkaz předků hezky po svém a ještě dodat kousek vlastních nápadů. Je to přesně ten druh muziky, u které se vám nechce vůbec nic řešit. Připomíná odjištěný vlak, tunu železa sunoucí se ze skály. Musím při společných setkáních mlátit hlavou skoro o zem, pařit v roztodivných kruzích a mávat rukama jako při epileptickém záchvatu. Navenek asi vypadám směšně, ale tohle stejně pochopí jen ten, kdo to zažil, takže mi to nijak nevadí, vím své. Ta neskutečná síla, ověřená historií je tady totiž patrná na každém kroku a dokáže mě strhnout.


Ležím na zemi, roztrhaný na kousky. Mě už asi nikdo nikdy dohromady neposkládá. RAVENS CREED mě požírají, plivou mé šlachy (ty jim moc nejedou) a najednou je ze mě jen hromádka ohlodaných bílých kostí. Jsem vlastním skeletonem, zombie. Konečně! Opět mezi svými. Má lebka se směje a paří v tomhle pekelném rytmu vesele dál. Odjišťuji granát a házím ho mezi všechny účastníky téhle nemrtvé seance. Hned se všichni cítíme lépe. Kosti létají vzduchem, na zem se snáší stoletý prach. Naposledy se pomodlete, protože tuhle old schoolovou jízdu nepřežijete. Britové uchopili starou dobrou a prašivou hudbu s takovou elegancí a glancem, že se s klidem vyrovnají i svým vzorům. Adrenalin lítá vzduchem, jedna slečna si požírá vlastní ruku a po zemi se válí nějaké oči. Mrkají na mě. Pravý, nefalšovaný a reálný zombie večírek. Žádný hollywoodský brak, ale syrový příběh o nemrtvých. Kopni do vrtule a přijď mezi nás. A nezapomeň s sebou přinést vlastní tělo.




Old school death metal forever! Ano, RAVENS CREED hrají muziku určenou přesně pro staré metalisty. Pokud máte rádi plesnivý zvuk, ozvěny ze záhrobí, thrashové vsuvky a zběsilý headbanging, budete určitě spokojeni jako já. Britové sice nepřinášejí nic nového, ale jejich novinka je natolik uvěřitelná, syrová a energická, že vás rozseká na malé kousky. Kapela uspořádala pořádně divoký zombie večírek. Tohle je přesně ten druh hudby, který se hraje ve starých hrobkách. Takto si představuji desku, která vzešla z toho nejtemnějšího undergroundu. Žádné zbytečnosti, žádné hlouposti, jen syrový a poctivý smrtící kov. Rychlost, zběsilost, chorobné nadšení. Nahrávka připomíná pořádný masakr v kostnici. Rozkročte se, připravte si hlavu a pak očekávejte jen nekonečný mosh- pit. Old school death metalové album, které vám rozdrtí všechny kosti! Absolutní prašivina!


Asphyx says:

Old school death metal forever! Yes, RAVENS CREED play music which is set for the old metal fans. If you like a moldy sound, echo from the other world, trash inserts and furious head banging you will be as satisfied as I am. These British guys don’t bring anything unordinary, however their new album is so believable, raw and energetic, and it can cut you in pieces. This band organize very wild zombie party. This is the type of music which you can hear in old tombs. This is how I imagine an album which came from the darkest underground. Any uselessness, any stupid things, just a raw and hones death metal. Speed, furiousness and sick excitement. This album seems like a massacre in ossuary.  Let´s straddle, prepare your head and just wait for the infinity mosh-pit. Old school death metal album which crash your bones! An absolute psora. 

Seznam skladeb:

1. Rock Cemetery
2. Palmer the Harmer
3. Jungle Justice
4. Riding the Pillock
5. Lecturn of Burning Swords Reversed
6. Victory in Defeat
7. VIP Treatment
8. Go Home
9. Bitten by Witch Fever
10. Brigade '77
11. Dirty Diary
12. While You Were Sleeping
13. Carrion Screaming


Čas: 39:59

 

Sestava/band:


Rod Boston – basa
Jay Graham – bicí
Steve Watsin – kytara
Al Osta - zpěv


Share this games :

TWITTER