DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 10. prosince 2015

Home » » Recenze/review - SACRAMENTAL BLOOD - Ternion Demonarchy

Recenze/review - SACRAMENTAL BLOOD - Ternion Demonarchy


*This photo was taken from the single "Destroyer of Thought and Form" and has no connection with the original front cover of the album "Ternion Demonarchy" which is in preparation.

SACRAMENTAL BLOOD - Ternion Demonarchy
vlastní vydání

Dostal se mi do ruky brutální pozdrav z Bělehradu. Přišel mi emailem a když jsem jej pustil do svého pokoje, pomaloval mi zeď krvavými grafity. Po stěnách mi začaly stékat proudy rudé tekutiny a já jsem si sypal popel na hlavu, protože tenhle krutě ledový diamant mi byl dosud utajen. Kapela působí na scéně od roku 2002 a má na svém kontě několik demonahrávek a splitek. Pokud máte jako já rádi brutální death metal v jeho syrovější a klasické podobě, myslím, že byste si jej měli pustit i do svých domovů. Dostanete totiž porci toho nejryzejšího materiálu. Ostré, surové riffy, vokál položený do těch nejkrutějších podob a hlavně nápady, za které by se nemusela stydět žádná slavnější kapela. A jestli ještě rádi usínáte ve stínu floridské death metalové školy (IMMOLATION, OBITUARY, DEICIDE, MALEVOLENT CREATION, MORBID ANGEL), budete na vrcholu smrtelné křeče. Dočkáme se samozřejmě i ozvěn evropských, neméně kvalitních (SINISTER, old VADER, KRABATHOR).

SACRAMENTAL BLOOD letos dodávají poctivý, záhrobní zvuk (takto to mám stejně nejraději) a hodně morbidní výraz. Přiznám se, takový rachot a hudební násilí jsem opravdu nečekal. Občas sice, pokud si dávám do hlavy album příliš často, se dostavuje lehčí stereotyp, ale to bych přikládal spíše poskládání songů za sebou, než písním samotným. Doporučoval bych prokládat sekající skladby těmi temnějšími. Je to ale jen můj subjektivní dojem. Jinak se jedná o počin, u kterého jsem měl co dělat, abych ho přestal poslouchat. Jakoby měly v sobě jednotlivé záseky určitou přitažlivost, možná až magickou sílu. Ano, byl jsem ukolébán, stál jsem najednou venku s lopatou i krumpáčem a kopal si vlastní hrob. Zajímavé bylo, jak album postupně rostlo, gradovalo a podmaňovalo si mě. 


Dunění bicích, blasty, maniakální hlas. Sekyra, zaseknutá rovnou do hlavy. Svět někdy připomíná jedno velké bojiště a násilí je pořád na žebříčku hitovosti na jednom z prvních míst, ale znám jednu kapelu, která všechno tohle zlo umí zhudebnit. Jsou jimi samozřejmě dnes vzpomínaní SACRAMENTAL BLOOD. Líbí se mi ten nekompromisní přístup, absolutní oddanost brutalitě a hlavně perfektní provedení. Pro mě osobně se jedná o objev letošního roku. Jak se zdá, tak různá zákoutí undegroundu jsou stále ještě neprozkoumána. Pevně doufám, že tahle smečka najde v brzké době nějaký dobrý label a dostane se jejich tvorba k většímu množství fanoušků lačnících po krvavém death metalu. 

Srbská brutálně death metalová skupina SACRAMENTAL BLOOD letos nahrála hodně krvavou desku. Je plná absolutně krutých riffů, neskutečně beznadějné nálady a nekonečného utrpení. Pro mě osobně se jedná o velké překvapení a jsem moc rád, že se ke mě jejich tvorba dostala. Jinak bych byl ochuzen o jedno z nejsyrovějších a nejsurovějších brutálních alb, které jsem letos slyšel. Všechny skladby mají neskutečný náboj, jsou silné, zahrané s přehledem a velkými zkušenostmi. Zvuk je ostrý, nádherně morbidní a dodává nahrávce úžasný feeling. Pokud bych měl tento rok nějaké album definovat jako velmi "heavy", vybral bych si právě "Ternion Demonarchy". Pevně doufám, že se album dostane k co největšímu počtu fanoušků, protože tady se kope první death metalová liga. Fascinuje mě chladná a neskutečně morbidní nálada celé nahrávky. Kult!



band:

Srdjan Todorovic - vocals, guitars Milan Dobrosavljevic - guitars Marko Curcic - bass guitar Ivan Petrovic - drums 


Asphyx says:


This Serbian brutal death metal band SACRAMENTAL BLOOD published a very bloody album this year. It is full of absolutely cruel riffs, amazing hopeless mood and infinity misery. Personally, for me this is a big surprise and I am glad that I had a chance to listen to it. Otherwise I would miss one of the rawest and most cruel brutal albums I listened this year. Every song has an amazing energy, it´s strong, well-played and played with a big experiences. The sound is sharp, nicely morbid and it gives an amazing feeling to this album. If I had to define a very heavy album for this year I would choose “Ternion Demonarchy”. I hope that this album would go to a lot of fans because this is the first death metal league. I´m fascinated by the cold and morbid mood of the album. Cult! 

Share this games :

TWITTER