DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 1. prosince 2015

Home » » Recenze/review - THIRD STORM - Taritiya Me (2015)

Recenze/review - THIRD STORM - Taritiya Me (2015)


THIRD STORM - Taritiya Me
EP 2015, Dark Descent Records

Zdá se, že mě zlo nepřestane neustále překvapovat. Nebo alespoň to hudební. Tentokrát převlečené do pláště black metalu, ozvláštněno doomem a doplněno až ambientními chvilkami. THIRD STORM pochází ze Švédska a letos se vrátili po mnoha letech nečinnosti. Kapela se již v osmdesátých letech vzhlédla v temnotě a letos se rozhodla opět zničit tento svět svým černým uměním. Je to totální underground, pro spoustu lidí nestravitelný. Jedná se spíš o takové postupné navozování zmaru a beznaděje, než o klasické skladby, tak jak je znáte z dnešní přetechnizované doby. Tady je všechno syrové, ošklivé, plné stínů. Nedoporučuji chodit s albem v přehrávači setmělými ulicemi. Udělal jsem to jen párkrát a pak litoval. Viděl jsem příšery za každým rohem. Zajímavě pojaté jsou texty, plné filozofie, vesmíru a nicoty.

V tvorbě THIRD STORM můžete nalézt všechny extrémní styly. Setkáte se jak s doomovými náladami, tak se syrovým a zákeřným blackem a na důraznosti celému EP dodá dunivý death metal. Kapela, uložena dlouho ve starých rakvích, letos znovu drásá, bolí, šmátrá po vás pořádně ostrými drápy. Nakonec se tak jedná spíše o obrácenou modlitbu, plnou rouhání, setkávání s duchy dávno zemřelých, než o "obyčejné" songy. Hltám plnými doušky chuchvalce upletené z černoty. Přijdu si, že polykám skelnou vatu, napuštěnou zaschlou krví a napěchovanou do mého hrdla. Dusím se vší tou špínou, marně hledám světlo. Není úniku, pokud budete jednou chyceni, tak vás tahle nahrávka rozhodně nepustí. 

THIRD STORM se povedlo zhudebnit tmu. Jejich novinka je hodně zlým albem. Zákeřným a ošklivým. Připomíná našeptávání od samotného Satana. Švédská legenda jasně dokazuje, kdo je pánem temnoty. Kombinace všech špinavých extrémních stylů a jasný cíl dodává EP neskutečnou sílu. Nahrávka je tak spíše okultním obřadem, než jen pouhým zážitkem. Na povrch vylézají všechny zlé lidské vlastnosti. Jakoby se země dotýkaly černé mraky. THIRD STORM nám přinášejí hodně zlou modlitbu. Myslím, že tentokrát budou duše zemřelých povolány na tento svět. Deska, která smrdí sírou!



Asphyx says:

THIRD STORM were able to set to music the darkness. Their new album is very bad. Malicious and ugly. It reminds the whispering of Satan. Swedish legend  shows clearly who is the lord of darkness. The combination of all dirty and extreme styles and clear goal gives incredible power to the EP. The recording is more occult ritual rather than mere experience. All  bad human characters are coming out from the surface. Like  black clouds touching the ground. THIRD STORM bring us very bad prayer. I think this time the souls of the dead will be called  to this world. Album, that stinks of sulphur!

Share this games :

TWITTER