DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 2. prosince 2015

Home » » Recenze/review - TYRANT GOATGALDRAKONA – Horns in the Dark (2015)

Recenze/review - TYRANT GOATGALDRAKONA – Horns in the Dark (2015)


TYRANT GOATGALDRAKONA – Horns in the Dark
CD 2015, Caverna Abismal Records

Bělmo otočené ven, bulvy pukající v roztodivných paprscích. Třas rukou, loupání v kostech, bolavá záda, smrt v očích. Bolestivé světlo, vtíravý strach z čehokoliv. Navždy zničený život, mnohokrát proklínaný Bůh, bezmoc, beznaděj. A nekonečný pláč. Dlouhých 12 let. Opuštěná kobka, malá miska s vodou, sem tam jídlo. A mučení. Nekonečné, šílené. Ty jeho oči. Ne, už je nechci nikdy vidět. Měl pohled samotného ďábla.

Když jsem viděl tuhle slečnu ve zprávách, bylo mi ji opravdu hodně líto. Ten magor, co ji na dlouhá léta zavřel do podzemí a mučil ji, by zasloužil rovnou převést na popravčí špalek. Nejsem soudce a lynč se mi protiví, ale aspoň by naše milá humánní společnost dala najevo, že to co udělal, se opravdu nesmí. Zvedá se mi žaludek a mám potřebu někam utéct. Pryč od lidí, od hnusu, od špíny. Uchyluji se do své temné komnaty, pouštím si novou desku TYRANT GOATGALDRAKONA a zjišťuji, že toho utrpení se jen tak nezbavím. Jen s tím rozdílem, že tento způsob negace světa nikomu neubližuje, naopak, uklidňuje mě, napájí energií, přetavuje mě k obrazu svému. Získávám na dobu poslechu desky svobodu. Je to jako modlitba v obráceném gardu. Doslova saju atmosféru starých kobek, práchnivého death metalu ve stylu INCANTATION, IMMOLATION, IMPRECATION, DRAWN AND QUARTERED. Jen s tím rozdílem, že deska a kapela nepochází z Ameriky, ale z Maďarska.


Usedám do křesla, pohlížím do protivníkových očí. Album vyvolalo mého nového spolubydlícího. Má zahnuté rohy a od huby mu jde pára. Dámy a pánové, dovolte, abych vám představil samotného Lucifera. Vypráví mi spolu s kapelou dlouhé příběhy, nezapomene bohužel ani na ten jeden, hnusný, reálný, televizní. Podávám mu ruku a jdeme spolu na dlouhou procházku podzemím.  Není to zde tak zlé, jak jsem si myslel. Hudba je sice morbidní, plesnivá, stará a opotřebovaná jako rezavý stroj na zabíjení, ale to mi nijak nevadí. Jsem starý deathový maniak a maďarský kvapíkový guláš mi dělá dobře na duši i na těle. Jsme opět v temnotě. Dotýkám se stínů, obracím ruce k prosbě. Nechte mě v téhle časové bublině ještě chvilku! Ať nemusím tam mezi umělohmotné, pozérské kapely! Chci zůstat na věky v pekle, spolu s TYRANT GOATGALDRAKONA a ostatními prokletými šílenci.


Potkávám cestou ráno do práce středně velkého potkana. Dopřává si zbytky jídla u jedné jídelny. Pokaždé zvedne hlavu a naše oči se setkají. Mám neobytný pocit, že se odněkud známe. Připomíná mi jednoho staršího chlápka, co ho vídávám na undergroundových koncertech. Možná to je nakonec on. Tento pán má v pohledu zvláštní odstín, jakoby věděl, která kapela mi dodává sílu ze záhrobí. Nedávno mi skupinu TYRANT GOATGALDRAKONA pochválil. A to je pro mě stokrát cennější, než stovky recenzí. Mám to nastavené podobně. Nechci vám tady rozebírat každičký tón, jednotlivou skladbu, chci napsat jen pár svých pocitů. A ty jsou při poslechu „Horns in the Dark“ opravdu jen samé pozitivní. Tenhle death metal sice hraje obrovské množství kapel, ale jen některé umí předat kýžené zlo mezi nás, prostý fanouškovský lid. Maďarům se to povedlo. Novinka je hodně bolestivou odpovědí na otázky týkající se života a smrti. Temný smrtící kov, který vám pootevře dveře do záhrobí!



Asphyx says:

When I go to work I see a medium sized brown rat. It eats the leftovers from some restaurant. Every time I see it, it pick up its head and our eyes meets. I just feel we know each other. It reminds me an old man who I see on underground concerts. Maybe it´s the same “person”. He has the same shadow in his look, like he knows which band would give you an energy from the other world. Earlier this year he actually admire me the TYRANT GOATGALDRAKONA. That is almost priceless for me more than hundreds of reviews. I feel it the same. I don´t want to tell you tone by tone about each song I just want to tell you a few of my feelings. And those feelings are only a positive ones when listening the “Horns in the Dark” album. This death metal is played by many bands, however just a few of them knows exactly how to hand down the evil for us, for the ordinary fan people. These Hungarians did it well. The new album is very hurtful answer on questions about life and death. Dark death metal which will open the doors to another world for you! 



Seznam skladeb: 

01 - The Mountains of Irkalla
02 - The Thief Of Lies
03 - Church Of The Fire
04 - Dawn Of Decay
05 - Horns In The Dark
06 - King Of The Desert
07 - Arcanum-Secretum


Sestava/band:

Hellfire Commander of Eternal War and Pain - Vocals/Drums
Grave Desecration and Necrosodomy - Guitars/Bass

Share this games :

TWITTER