DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 11. března 2016

Home » » Minirecenze/minireview - TORTURE RACK - Barbaric Persecution (2016)

Minirecenze/minireview - TORTURE RACK - Barbaric Persecution (2016)


TORTURE RACK - Barbaric Persecution
CD 2016, Memento Mori


Středověké mučící nástroje měly něco do sebe. Bylo to sice kruté zacházení s vězni, ale u některých těžkých zločinů se podobná odplata nabízí dodnes. Nejsem v tomto směru moc velkým humanistou. Mám to nastavené hodně podobně jako američtí rouhači TORTURE RACK. Kapela, která když začne hrát, tak máte pocit, že vám praskl starý vřed. Toho hnisu, špíny, ošklivých lidských skutků a pestré palety způsobů, jak odebrat někomu život, zde nalezneme spoustu. Ošklivé, zahuhlané, zvukově cíleně nedokonalé šílenství. Obnovte železnou panu, povolejte zpět kata, utáhněte znovu palečnice a napněte skřipec. Tohle je death metal, nahraný někde v hladomorně ve starém hradě. Nekompromisní, zlý a šíleně návykový po všechny old school maniaky. Peklo zde ožívá způsobem, jak ho ve své době vyvolávali ROTTREVORE, DECREPIT, MORPHEUS DESCENDS, IMPRECATION, BAPHOMET, INCANTATION a spousta dalších uctívačů obráceného kříže.

Album, které původně vyšlo loni na kazetě u Headsplit Records a letos na CD u Memento Mori, si do přehrávače kněz před nedělní mší rozhodně nedá. Opadala by mu omítka za oltářem, Ježíš by se smál ďábelským smíchem a v kobkách by začali kvílet všichni ti, kterým za dlouhá tisíciletí církev ublížila. "Barbaric Persecution" je obžalobou lidské nenávisti, slabosti. Působí dojmem, že snad ani nepochází z tohoto světa. Večer, když se začne konečně stmívat, povolává veškeré démony, odstraňuje slabé a pokřivené a krmí se člověčí slabostí. Odsouzenec, čekající na ranní šibenici, pozorující přes studenou zeď, jak mu stloukají trámy. Poslední večeře a snad chvilkový náznak svědomí. Co jiného s vrahem? Psychologové tenkrát nebyli. Oko za oko, zub za zub, život za život. TORTURE RACK popisují, obžalovávají krutost. Zase tolik jsme se za ta dlouhá staletí nezměnili.

"Barbaric Persecution" je pro mě morbidním old school death metalovým zážitkem. Na desce ožívají všichni zběsilí démoni i noční můry. Působí dojmem, že byla vytažena z nějakého hodně starého hrobu. Byl v něm pochován kněz, který byl vyhozen z církve svaté za to, že obcoval se samotným ďáblem. Ostré riffy, hluboký, smrtelný hlas, nápady, pocházející odněkud ze záhrobí. To jsou TORTURE RACK. Mocní, tajemní a černí jako noc. Tohle je hudba, která by měla znít při spirituálních seancích. Novinku považuji za hodně silný, temný a zabijácký materiál. Death metal, který otvírá staré rány! Morbidní záležitost!



Album Line-up: 
Seth - Drums
Pierce Williams - Guitar
Tony - Guitar (lead)
Jason - Vocals, Bass

Track list: 
1.    Intro      
2.    Talent for Torture      
3.    Apocalyptic Wrath of the Undead      
4.    Chamber of Morbidity      
5.    Entrail Intruder      
6.    Open Casket Funeral Puker      
7.    Field of Mutilation      
8.    Coffin Breath      
9.    Sentenced to Gang Rape      
10.    Coven Crusher      
11.    Beheaded for the Bloodbath


Asphyx says:

"Barbaric Persecution" is for me morbid old school death metal experience. All furious demons and nightmares come alive on this album. It gives the impression that it was pulled from some very old grave. There was priest buried, who was expelled from the Church of the Holy consider because of lying with the devil himself. Sharp riffs, deep, deadly voice, ideas coming from the  beyond. These are TORTURE RACK. Powerful, mysterious and as black as night. This is music that should sound by spiritual seances.  I find the news to be very strong, dark and killer material. Death metal, which opens old wounds! Morbid stuff! 

Share this games :

TWITTER