DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. dubna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - ARTILLERY - Penalty by Perception (2016)

Minirecenze/minireview - ARTILLERY - Penalty by Perception (2016)


ARTILLERY - Penalty by Perception 
CD 2016, Metal Blade Records

Sedím už několikátý den v práci, mám otevřené okno a snažím se vstřebat novou desku dánských thrasherů ARTILLERY. Kapela, která kdysi v devadesátých letech utvářela můj hudební vkus alby jako "By Inheritance" (1990), mým oblíbeným "Terror Squad"  (1987), jakoby dnes byla trošku jinou smečkou. Ne tolik výraznou, spíše "klidnější", méně odvázanou. Přiznám to na rovinu, zrovna u téhle party mi chybí větší porce progrese. Čekal jsem (a vlastně pořád čekám), kdy to do mě napálí, stejně jako poměrně kýčovitý kanón na obalu. Zatím to nepřichází. Jestliže pak pro mě minulá nahrávka "Legions" byla takovým příjemným retro osvěžením, tak letos se pořád ošívám. K úplnému přenosu mezi mnou a hudbou stále ne a ne dojít. Jiskra tam asi někde je, jen je zasypána předvídatelnými riffy a vatou. Kritická slova mi nejdou moc z pusy, přeci jen se jedná o mé velké oblíbence, ale tentokrát svůj pravidelný zvyk u každé nové desky - napít se dobré vodky, poruším. 

Naše cesty se rozešly. Pořád sice uznávám schopnost složit pár dobrých riffů, sem tam nějaký ten pořádně kopající motiv, ale jako celek přede mnou "Penalty by Perception" moc neobstojí. Jedná se spíš o takovou klasiku od ARTILLERY posledních let. Nic významného, sem tam mocné nadechnutí, jinak jen opakování dávno slyšeného. A to mi jednoduše od Dánů nestačí. Skupina se u mě ocitla ve velké společnosti spolu s HEATHEN, FLOTSAM AND JETSAM a spoustou dalších, kteří sice pořád vydávají solidní a dobrá alba, ale mám u nich pocit, že je to na jejich kvality zkrátka málo. Pravověrní a oddaní fans budou asi spokojeni, dodána jim bude klasika, tradice, předvídatelnost, ale pokud chcete ještě kousek něčeho navíc, poohlédněte se raději jinde. Osobně považuji novinku za dobré album, ale ne skvělé. Myslím, že hodnocení někde mezi šedesáti a sedmdesáti procenty by nahrávce asi slušelo nejvíc.

"Penalty by Perception" je solidním thrashovým albem. Obsahuje v sobě všechny důležité a chtěné náležitosti stylu, má dobrý zvuk, spoustu zajímavých nápadů. Je ale také poměrně stereotypní a monotónní. Pokud bychom novinku přirovnali k fotbalové terminologii, tak to sice není první liga, ale určitě je na špici ligy druhé. Proti novince nemám vlastně žádných výrazných připomínek. Chybí mi ale trošku větší elegance, nadhled a výraznější nápady. ARTILLERY vydali klasické thrashové album, které je dobře odvedeným řemeslem. Nic víc, nic méně.




Asphyx says:

"Penalty by Perception" is a solid thrash album. It contains all important and wanted necessity of style, it has good sound, a lot of interesting ideas. It is also rather stereotypical and monotonous. If we want to compare to football terminology, so it isn't Premier League, but it's definitely at the top of the second league. Against the novelty I've actually no strong comments. But I miss a little more elegance, grace and stronger ideasARTILLERY released the classic thrash album that is well-done craft. Nothing more, nothing less.

Share this games :

TWITTER