DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 23. dubna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - LEPROSY - Death to This World (2015)

Minirecenze/minireview - LEPROSY - Death to This World (2015)


LEPROSY - Death to This World
compilation 2015, To the Death Records


Pamatujete si staré dobré thrash death metalové LEPROSY? Asi moc ne, co? Ono taky tahle smečka nahrála jen samá dema, existovala pouze rok a pak upadla do hlubokého zapomnění. Dnešní doba přeje díky internetu a spoustě nadšených hudebních archeologů různým kompilacím, splitkům, EP apod.  Mít ve své sbírce originální vinyl LEPROSY je jedním slovem zážitek. Ne že bych byl nějaký znalec jejich tvorby, ale po několika hodinách přehrabování ve starých soupisech kazet, jsem našel záznam, že se mi musela rukama mihnout kazeta "Full of Hate" (1990). Málem mi ukápla slza z očí, málem jsem tam ve sklepě seděl navěky. Bylo na čase osvěžit si vzpomínky. Musím odjet na chalupu, abych si vůbec měl kde nahrávku přehrát. Beru si s sebou tužku a papír a zavírám se do temné komory. Jehla pomalu najíždí nad gramodesku a pak propukne staré plesnivé inferno. Začínám psát tato slova.


Vinyl obsahuje třináct vykopávek ve stylu starých PROTECTOR, DEATH STRIKE, pořádně nadýchaných rodícím se švédským death metalem (NIHILIST). Některé pasáže jsou samozřejmě již lehce úsměvné, kapela nikdy nepatřila k nějakým průkopníkům, ale vše tady vyvažuje nadšení a odhodlání. A samozřejmě i kus určité plesniviny, který je cítit z každého tónu. Člověk si najednou uvědomí, jak krásná byla doba, kdy každá kapela zněla trošku jinak a byla k poznání po prvních pár minutách. Jasně, že je to hodně o nostalgii, o kompletaci starých artefaktů a určitém fetišismu, ale když ono je to tak hezky přitažlivé a zároveň až reálně hmatatelné. 


Švédští LEPROSY dali dárek všem svým fanouškům. Krásně provedený vinyl, s pořádně plesnivým zvukem, staré osvědčené songy. Skladby mají i po letech velkou sílu a energii. Jedná se spíše o sběratelský kousek, jehož počet je omezen. Pokud chcete mít ve sbírce pravý artefakt, neváhejte a jděte do toho. Zvuk, ani provedení vás rozhodně nezklame. Staré demonahrávky z devadesátých let doslova ožívají před očima. Tenhle vinyl je pořádná prašivina pro všechny věrné fanoušky!



track list:

1. Intro 03:08
2. Schizophrenia 02:56
3. The Curse Of Darkness 03:59
4. Intro 01:18
5. Infernal Massacre 04:25
6. Unholy Enemy 06:15
7. Environment 04:35
8. Golgatha (Intro) 01:04
9. The Saviour 07:00
10. Insanity 06:17
11. Chaos (Intro) 00:42
12. Nuclear Mayhem 02:30
13. Pedophile 08:50

Line-Up:
Patrik Olofsson: Vocals
Magnus Liljetoft: Guitar
Patrik Svärd: Guitar
Micko Mattson: Bass
Nicke Olsson: Drums

Past Members:
Christian Karlsson: Bass (R.I.P)



Asphyx says:


Swedish LEPROSY gave a present to all their fans. Very nice made vinyl, with a really moldy sound of good old songs. Songs have even after years big power and energy. It is more collector's piece, whose amount is limited. If you want to have this true artifact in the collection, don't hesitate and go for it. Sound or performance will not disappoint you. Old demos from the nineties literally come to life before your eyes. This vinyl is real mange  for all loyal fans!

https://soundcloud.com/leprosy-sweden
http://tothedeathrecords.bandcamp.com/album/death-to-this-world-12-lp
https://www.facebook.com/leprosySweden
Share this games :

TWITTER