DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 18. dubna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - NOMINON - Chaos in The Flesh....Live! (2016)

Minirecenze/minireview - NOMINON - Chaos in The Flesh....Live! (2016)


NOMINON - Chaos in The Flesh....Live!
Cassette 2016, HEXED CEMETERY RECORDS

Dobré autentické záběry ze záhrobních seancí nebývají zase tolik časté. Většina kapel na nahrávání živých vystoupení v undergroundu rezignuje a příliš se jimi nezabývá. Když mi přišla na recenzi kazeta švédských legendárních NOMINON, byl jsem poměrně překvapený a přiznám se i lehce skeptický. Obával jsem se zvuku, muchlající pásky a moc jsem toho neočekával. Vložil jsem kazetu do starého přehrávače, který je ještě schopen tento nosič pojmout a rázem jsem si vzpomněl na pražský koncert v Modré Vopici (report zde). Recenzovaná novinka je sice ze Stockholmu, ale ta atmosféra je hodně podobná. Vypadá to, že fanoušci to šílenství starého švédského plesnivého death metalu chápou všude na světě stejně. 

Záznam byl upraven a ošetřen v Moontower studiích a abych pravdu řekl, tak jsem spokojen. Zvuk je sice občas hodně undergroundový, ale zase na druhou stranu, plně vystihuje realitu. Líbí se mi švédsky pronášené hlášky mezi skladbami. Henric Skoog jasně potvrzuje své hlasové kvality a je tím malým velkým mužem, který všechno tlačí dopředu. Koncert má skvělou atmosféru, chvílemi se mi zdá až komorní, přesně znějící tak, jak to mám na death metalu nejraději. Je zde cítit síla a energie, slova, která s chutí opakuji u dobrých desek velmi často. Jenže ona platí i tentokrát. Vím sice, že podobné kousky jsou spíše jen sběratelskými artefakty pro pár fanoušků, ale tím spíš by se o nich mělo dávat vědět. Vždyť NOMINON jsou kapelou, která se už navěky zapsala do starých death metalových kronik pořádně ostře a krvavě.

Na "Chaos in The Flesh....Live!" je nahrán živý záznam z vystoupení legendárních NOMINON na švédském Death Kills Festivalu ve Stockholmu. Album je takovým malým dárkem pro všechny poctivé a věrné příznivce. Složení skladeb, perfektního zvuku a totální destrukce dělá z desky skvělý zážitek. Celý koncert má obrovskou energii. Povedla se úžasná věc, já se při poslechu opravdu cítím, jako bych stál dole pod pódiem. Vyzdvihnout musím i překrásný cover. NOMINON hrají jako o život, jsou zběsilí, šílení, smrtelně jedovatí. Nahrávku z limitované edice kazet bych doporučil všem, kdo jsou téhle legendě plně oddáni. Myslím, že není co řešit. Tohle album bude vystaveno na čestném místě v mé sbírce. Kultovní skladby od legendárních death metalistů! Vynikající záležitost pro všechny fanoušky, doporučuji!

 


Asphyx says:

On "Chaos in The Flesh....Live!" there is recorded live recording of the legendary NOMINON on  Death Kills Festival in Stockholm. The album is such a small gift for all honest and loyal fans. The composition of songs, perfect sound and total destruction makes from the album some great experience. The whole concert has huge energy. Some amazing thing has done, when listening I feel like to stand under the stage. I must also highlight the beautiful cover. NOMINON are playing like for their lives, they are furious, madmen, deadly poisonous. Recording in limited cassette version. I would recommend to all who are fully devoted to this legend. I think there is no problem to solve. This cassette will be displayed at the place of honor in my collection. Iconic songs by legendary death metal! Outstanding think for all fans, I recommend!


Track:

Side A:

1. In The Name Of Gomorrah
2. Sodom's fall
3. Mantra Reverse
4. Hordes Of Flies
5. Malicious Torment
6. Undead Beast

Side B:

7. Submit To Evil
8. Blaspheming The Dead
9. The Cleansing
10. Mausoleum
11. Release In Death
12. The Hammer

NOMINON on this recording:
Henric Skoog ­ Vokills.
AntiChristian ­ Guitar.
Simon Wizén ­ Guitar & Backing Vokills. (Session)
Perra Karlsson ­ Drums Ov Death.
Vlad Purice ­ Bass. (Session)


Share this games :

TWITTER